2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Honvédelmi Irányító Törzs biztosítja a Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató működését – Szigeti Attila: az erős háttér üzemelési biztonsági garancia

Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 20., 13:21

Az ötven településen, köztük Kalocsán és környékén az egészséges ivóvíz - és a szennyvízszolgáltatásért felelős Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft, mint stratégiai jelentőségű üzem is ott van azon 71 vállalat között, amelynek működését március 19-én, csütörtöktől a Honvédelmi Irányító Törzs munkacsoportja, azaz a honvédség és a katasztrófavédelem biztosítja. A támogató együttműködés részleteiről portálunkat Szigeti Attila, a szolgáltató műszaki igazgatója tájékoztatta.

Szigeti Attila, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató műszaki igazgatója portálunknak elmondta: természetesen a honvédelmi miniszter szerda esti bejelentését követően már számítottak arra, hogy mint stratégiai jelentőségű üzem működését, az új koronavírus-járvány elleni védekezés miatt a honvédség és a katasztrófavédelem közös, úgynevezett Honvédelmi Irányító Törzs munkacsoportja támogatja majd.

A honvédelmi irányítócsoport három, két honvéd és egy katasztrófavédelmi tisztje tegnap reggel adta át megbízólevelét a társaság igazgatójának, és azóta, egészen a veszélyhelyzet végéig személyesen is jelen vannak, lesznek a cég kiskunhalasi székhelyén.

Ám ez nem jelenti azt, hogy a napi működéssel, vagy hibaelhárítással kapcsolatos feladatokba a honvédelmi irányító csoport tagjai belefolynának. Viszont
mint összekötőtisztek közreműködhetnek abban, ha valami komolyabb beavatkozás indokolt, és ehhez például egy daru hiányzik, vagy valamilyen esetleg nehezen beszerezhető vegyszerre lenne szükség, akkor azt soron kívül biztosítsák a társaságnak.

Az erős háttér tehát egy komoly üzemelési biztonsági garancia – mondta a műszaki igazgató.

Forrás: honvedelem.hu


Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt természetesen a víziközmű-szolgáltatónál is fokozott figyelmet fordítanak mind az alkalmazott technológia, mind a humánerőforrás mellett a higiéniai védelmére, így a folyamatos, megfelelő tisztálkodás biztosított. Alapvetés, hogy egy olyan létfontosságú közmű, amely az ivóvizet és a szennyvízelvezetést biztosítja, nem állhat le, nem akadozhat – mondta Szigeti Attila.

A szakember szerint a vízfogyasztásra annak egyelőre nincs hatása, hogy a lakosság nagyobb része jelenleg otthon tartózkodik. Pillanatnyilag nem tapasztalnak csökkenést a vízfelhasználásban. Inkább az valószínű, ha a nagyobb üzemek csökkentik a termelésüket, vagy leállnak, a vízkivételi művek és a szennyvíztisztító telep terhelése kisebb lesz.

Szigeti Attila fontosnak tartotta hangsúlyozni, a Honvédelmi Irányító Törzs munkacsoportjának megjelenése

a szolgáltatónál semmilyen változást nem hoz fogyasztói oldalról, a szolgáltatás folyamatos és biztosított.

Ugyanakkor a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltatónál már ezt megelőzően is szüneteltették a személyes ügyintézést, az ügyfélszolgálati irodák zárva vannak.

A szolgáltató honlapján minden lényeges információ elérhető, hibabejelentés 0-24 óráig a + 36 20 9 421-622 telefonon, vagy on-line történhet.

Telefonos ügyfélkapcsolat belföldről a +36 20 9 421 622 telefonszámon hívható az ország bármely területéről a következő ügyfélkapcsolati időben:
Hétfő: 8:00 – 14:00,
Kedd: 6:30 – 12:30,
Szerda: 8:00 – 14:00;
Csütörtök: 8:00 – 20:00;
Péntek: 6:30 – 12:30

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK