2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Húsvéti ételosztás – Jótékonysági ebéd nyolcadszor Kalocsán

Illés György Cinó  |  2018. 03. 26., 18:23

Már hagyománnyá vált, hogy a legnagyobb ünnepek – karácsony és húsvét – közeledtével – néhány kalocsai vállalkozó és magánszemély, illetve a kalocsai önkormányzat együttműködése révén – közös ebédre hívják meg a város apraját-nagyját. A választások közeledtével a szervezők fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a húsvét előtt szombaton újra megtartott ételosztás politikamentes, az a város összetartozásáról szól.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is a város öt pontján – a sétálóutca, a Roma közösségi ház, a Diego parkolója, Széchenyi lakótelep, illetve a Foktői út megszokott helyszínein – osztották az ételt a városlakóknak. Összesen 1200 adag gulyáslevest osztottak szét, ami mellé túrós kalácsot is kaptak a megvendégeltek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az eseményről dr. Bálint József polgármester is megemlékezett a Facebook oldalán elhelyezett bejegyzésben, köszönetet mondva Romsics István főszervezőnek, hogy évek óta éltetője és motorja az immár hagyománnyá vált kezdeményezésnek.

A polgármester bejegyzéséből az is kiderül, hogy a fölajánlások segítségével beszerzett alapanyagokból a Közétkeztetési Intézmény munkatársai készítették el a finom ebédet.

Épp ma osztanak új Michelin-csillagokat is hazánkban, mégpedig bizonyára szerkesztőségünknél szakavatottabb zsűri döntése nyomán. Ám mi mégis bátorkodunk megjegyezni:

EZ A MOSTANI GULYÁSLEVES VITTE A PÁLMÁT!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A korábbi alkalmakkor is nagyon finom menük után is meglepetést tudtak szerezni a város szakácsai a leves harmonikus és kifejezetten házias ízeivel!

Az ételt a város rendezvényein már megszokott piros sátrakból osztották, amelyeken a bevezetőnkben is hangsúlyozott politikamentességet külön felirat is hirdette, és arra a főszervező, Romsics István külön is fölhívta a figyelmünket.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés