2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Húsz éves a Kunszt utcai Idősek Otthona

Fegyvári Vanda  |  2016. 05. 03., 16:26

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte május 2-án Kalocsa Város Önkormányzata Szociális Központjának Kunszt utcai telephelye. E jeles alkalomból egész héten programokkal kedveskednek lakóiknak.

A megnyitó ünnepséget Hábermáyer Zsuzsanna, a Kunszt utcai részleg vezetője nyitotta meg, majd városunk polgármestere dr. Bálint József köszöntötte az egybegyűlteket és hangsúlyozta az intézmény Kalocsa életében betöltött nélkülözhetetlen szerepét.

A jubileumi programon részt vett a Szociális Központ intézményvezetője Rumi László, Kisáné Nyárasdi Nóra szakellátás vezető, a részleg ápolói, a Bem utcai, valamint a Kunszt utcai telephelyek lakói, így együtt ünnepelték a Kunszt utcai Időskorúak Otthona megnyitásának 20. évfordulóját.

A programok előtt Rumi László és Hábermáyer Zsuzsanna három lakónak, Bruckner Juliannának, Seregi Lászlónak és Nagy Tibornak emléklapot adtak át, ők hárman 20 évvel ezelőtt elsőkként költöztek a Kunszt utcai otthonba. Oklevelet kaptak a közösségért végzett önzetlen segítségnyújtásukért: Pécsi Sándorné, Flick János, Romsics András, és Bruckner Julianna.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Fegyvári Vanda / KALOhírek

A jubileumi műsort Müller Nóra és Ék Bertalan latin-amerikai tánca nyitotta. Bobek Nándor, Bobekné Csóti Mónika és Bolvári Ignácné egy-egy verset szavaltak el, Kurucz Ferencné pedig dalcsokorral kedveskedett az egybegyűlteknek. A műsorok zárásaként a Kunszt utcai kórussal együtt énekelve a Mezei Virágok dalai zengték be az ünnepséget.
A Kunszt utcai lakók és a vendégek számára bizonyára emlékezetes marad a jeles nap.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Fegyvári Vanda / KALOhírek

Az ünneplés egyébként egész héten folytatódik: az Eperföldi Általános Iskola színjátszó csoportja, az Értelmi Fogyatékos Otthon gondozottjai, és a Kalocsai Börtön Kórusának műsora is szerepel a 20 éves jubileumi programok között.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés