2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ideiglenes mobilkórház épül Kiskunhalason – 150 beteget fog tudni befogadni

Ideiglenes mobilkórház épül Kiskunhalason – 150 beteget fog tudni befogadni
Illés György Cinó  |  2020. 03. 16., 17:50

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason hétfőn – írja az MTI-re hivatkozva az Index, idézve Orosz Zoltánt, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivőjét, aki a helyszínen ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd. Itt korábban bevándorlási menekültügyi őrzött szállás működött, szintén konténeres kivitelben.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője ma, március 16-án, hétfőn tartott sajtótájékoztatót az építkezés helyszínén, ahol a kiviteli munkálatok a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek.


Forrás: Huszti István / Index


Az sajtótájékoztatón elhangzott: a beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert

AZ EGYKORI LAKTANYA TERÜLETÉN KORÁBBAN KONTÉNEREKBŐL KIALAKÍTOTT MENEKÜLTÜGYI ŐRZÖTT SZÁLLÁS MŰKÖDÖTT, EZÉRT A KÓRHÁZ KIALAKÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES KÖZMŰVEK MÁR RENDELKEZÉSRE ÁLLNAK.

A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el – közölte a szóvivő.


Forrás: Huszti István / Index


A 150 FÉRŐHELYES KÓRHÁZ EGYMÁSHOZ KAPCSOLT KONTÉNEREKBŐL ÁLL MAJD, EZEK BESZERZÉSE IS MEGKEZDŐDÖTT

– közölte Orosz Zoltán, aki a beruházás költségeivel kapcsolatbankésőbbre ígért tájékoztatást.
Az Index cikke azt is fölidézi, hogy Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta:

A KISKUNHALASI MOBIL KONTÉNERKÓRHÁZ AZ ESETLEGES KAPACITÁSCSÖKKENÉS ESETÉN VONHATÓ BE A GYÓGYÍTÓ-MEGELŐZŐ VAGY MEGFIGYELÉSI TEVÉKENYSÉGBE.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK