2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Idén is rangos társasági esemény volt a Jogászbál – Széles jókedv, kitűnő ételek, italok, emelkedett atmoszféra

Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 03., 10:23

A jogi hivatásrendek éves nagy rendezvényét, az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett kalocsai Jogászbált február 1-jén, szombaton tartották a Katolikus Intézmény aulájában. A terembe lépve azonnal érezhető volt, hogy a rangos társasági esemény helyszíne a körasztaloknak, az igényes, az alkalomhoz illő dekorációnak, az elegánsan öltözött közönségnek köszönhetően emelkedett atmoszférát áraszt. A nívós báli környezeten túl a műsor, a svédasztalos vacsora, a színvonalas zene is azt igazolta, hogy az estély nemcsak helyi mércével mérve ad értéket az alkalomnak, amelyre a jogvégzetteken túl a közélet, az orvos-és gyógyszerészkar, a gazdasági élet, több szakma elismert képviselői érkeztek, alkották a 10-20 fős asztaltársaságokat.

A 19 órakor kezdőd bál vendégeit dr. Kálóczi Norbert, a Kalocsai Járásbíróság elnöke és dr. Pirisiné dr Szamosvölgyi Dóra, a Kalocsai Járásbíróság bírája, az esemény főszervezője köszöntötte. Az hamar kiderült, hogy az estély a járásból, a megyéből, a szomszédos megyékből érkező vendégek miatt is remek alkalom a régen nem látott barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal való találkozásra.

Képgaléria megtekintése (90 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A 2020. évi Jogászbált dr. Kálóczi Norbert és dr. Pirisiné dr. Szamosvölgyi Dóra nyitotta meg. Az elnök beszédében méltatta a Jogászbálokat tizenkét éve útjára indító dr. Sirok Katalin, a Kalocsai Járási Ügyészség vezető ügyészének és dr. Schön Ferencnek, a Kalocsai Járásbíróság korábbi elnökének e téren elévülhetetlen érdemeit, majd kijelentette: mint új szervezők, hozzájuk hasonló elszántsággal kívánják ezt a hagyományt ápolni és fenntartani.

Képgaléria megtekintése (90 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A bál nyitányaként a Novák Gábor vezette G-Flow Dance School Small Swag Crew és New Generations csoportja kis táncosai egy pillanat alatt eluralták a táncteret, hogy aztán az est talán legnagyobb tapsát aratva modern, látványos és fegyelmezett, jól koreografált, választékos mozgásrepertoárjukkal varázsolják el a közönséget.

Képgaléria megtekintése (90 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A svédasztalos vacsora alatt Révész Dóra Tóth Viktor gitárkísérete mellett énekelt.


Ha már műsor, itt említjük meg a vacsora utáni meglepetés produkciót, amelyet Kiss V. Balázs bűvész, illuzionista adott elő. A mágus a közönség soraiból mások mellett dr. Kálóczi Norbertet vonta be a mutatványba, majd az illuzionista a lebegő asztal trükkel búcsúzott, szabad teret engedve a táncnak.

A jogászok jóvoltából a bál egész időtartama alatt borkóstoló volt. Az anonim szavazással legjobbnak ítélt, 4. számot viselő Pinot Noir Rosé 2019 (Nagy és Nagy Pincészet Ruzsabánya) bor tulajdonosa, dr. Sirok Katalin ajándékban részesült.

Képgaléria megtekintése (90 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Az elismert társadalmi-szakmai közösség és vendégeik, a közel 200 főnyi bálozó a város határain kívül is jól ismert, széles repertoárral rendelkező Veracruz partizenekar zenéjére széles jókedvvel, felszabadultan hajnalig táncolt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>