2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Időpontfoglalás nélkül is lehet ügyet intézni a Kormányhivatalokban

Időpontfoglalás nélkül is lehet ügyet intézni a Kormányhivatalokban
Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 27., 07:16

A sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jöttek a kormányhivatali, járási hivatali ügyintézésben is. Május 25-től, hétfőtől előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet kormányhivatali hatáskörbe tartozó ügyet intézni az ország tizenkilenc megyéjében, közte Bács-Kiskunban.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni nem csak vidéken, de Budapesten is.

Ezzel kapcsolatos informális értesülésünk, hogy a kormányablakokban az előzetes időpontfoglalás megszűntetése óta a járásokban közel megduplázódott, Kecskeméten megháromszorozódott az ügyfélforgalom.

A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása – hívja fel a figyelmet a Miniszterelnökség.

A TIZENKILENC MEGYÉBEN, KÖZTÜK BÁCS_KISKUNBAN 2020. MÁJUS 25-TŐL VISSZAÁLLt A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZET ELŐTT MEGSZOKOTT ÜGYINTÉZÉSI REND,

vagyis előzetes időpontfoglalás nélkül is felkereshetők a megyei kormányablakok és kormányhivatali ügyfélszolgálatok, mint például a családtámogatási ügyfélszolgálat.

Budapesten a legtöbb ügy esetében továbbra is szükséges az előzetes időpont-egyeztetés, de a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréjét hétfőtől már a fővárosban is szabadon lehet intézni.

AZ ÜGYFELEK ÉS ÜGYFÉLSZOLGÁLATON DOLGOZÓ MUNKATÁRSAK EGÉSZSÉGÉNEK VÉDELME ÉRDEKÉBEN AZ ÜGYFÉLTEREKBEN TOVÁBBRA IS A MEGFELELŐ ÉS JAVASOLT ÓVINTÉZKEDÉSEK BETARTÁSA MELLETT LEHET TARTÓZKODNI.

Az ügyfelek csak korlátozott létszámban, az arcot és orrot eltakaró maszkban, egymástól megfelelő (1,5-2 méter) távolságra tartózkodhatnak a kormányablakban és egyéb ügyfélszolgálati ügyfélterekben.

Amennyiben nem okmányügyintézés céljából kívánják felkeresni a kormányablakokat, úgy Budapesten továbbra is interneten vagy a 1818-as telefonszámon lehet időpontot foglalni. Az álláskeresők számára továbbra is rendelkezésre állnak az elektronikus ügyintézési lehetőségek.

Fontos kiemelni, hogy a legtöbb hivatali ügy otthonról, számítógép segítségével is intézhető a megújult magyarorszag.hu (mo.hu) oldalon. Kérik, a kényelmes ügyintézés érdekében az érintettek látogassanak el a www.mo.hu honlapra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés