2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Jelentkezzen szavazatszámlálónak! – Jelentkezni február 20-áig lehet

Jelentkezzen szavazatszámlálónak! – Jelentkezni február 20-áig lehet
Illés György Cinó  |  2022. 01. 19., 14:00

Kalocsa Város Választási Irodája a 2022. évi választás lefolytatásához a 17 kijelölt szavazókörbe szavazatszámláló bizottsági választott tagok jelentkezését várja. A bizottsági tagokat az önkormányzati képviselő-testület választja majd ki a jelentkezők közül. A megválasztott tagoknak képzésen kell részt venniük, a választás napján végzett szolgálatukért tiszteletdíjban részesülnek, másnap pedig szabadnap jár nekik, ugyanakkor a választási eljárásról szóló törtvény megad egy sor kizáró tényezőt is. Ezeket is felsoroljuk cikkünkben, alá görgetve pedig a jelentkezési nyomtatványt is letölthetik!

Indulnak a választási előkészületek. Áder János köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki a soron következő országgyűlési választások napját. A kampány hivatalosan a választást megelőző 50. napon kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. Ebbe beletartozik a szavazóköri szavazatszámláló bizottságok fölállítása is, amihez várják a jelentkezőket.

A választási iroda elnöke, dr. Kiss Csaba jegyző, a Választási Iroda vezetője a szavazatszámlálók jelentkezésére vonatkozó felhívásában foglalja össze a feltételeket és tudnivalókat.

A választási eljárás részleteit a 2013. évi XXXVI. törvény szabályozza, amelynek 17. §-a szerint a szavazatszámláló bizottságnak

 • csak a településen lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja
 • aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat.


Így

A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁG VÁLASZTOTT TAGJA LEHET MINDEN NAGYKORÚ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR, KIVÉVE, AKI JOGERŐS ÍTÉLET ALAPJÁN SZABADSÁGVESZTÉS BÜNTETÉSÉT VAGY BÜNTETŐELJÁRÁSBAN ELRENDELT INTÉZETI KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSÉT TÖLTI.

Vannak azonban kizáró tényezők is.

A választási törvény 18. § (1) bekezdése alapján a választási bizottságnak nem lehet tagja

 • a köztársasági elnök,
 • a háznagy, képviselő
 • a polgármester
 • alpolgármester,
 • jegyző,
 • másik választási bizottság tagja
 • választási iroda tagja,
 • a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy
 • jelölt,
 • bármely párt tagja,
 • a választókerületben jelöltet állító jelölőszervezet tagja,
 • a választókerületben induló jelölt hozzátartozója
 • központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével
 • állami vezető.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig, általános esetben tehát négy évig tart.

AKI ÚGY ÉRZI, HOGY MUNKÁJÁVAL SZÍVESEN SEGÍTENÉ A VÁLASZTÁSOK MINÉL MAGASABB SZÍNVONALÚ HELYI LEBONYOLÍTÁSÁT, ÉS SZEMÉLYÉVEL SZEMBEN KIZÁRÓ OK NEM ÁLL FENN, KALOCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL TITKÁRSÁGÁN ADJA LE JELENTKEZÉSÉT A LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSÉVEL!

A jelentkezéshez szükséges nyomtatvány cikkünk alá görgetve is letölthető!

A jelentkezés során vegyék figyelembe, hogy a választások napján a szavazatszámláló bizottság munkájában történő közreműködés jelentős fizikai és szellemi megterheléssel jár, a választás napján, valamint a döntések meghozatalakor nagyfokú odafigyelést igényel! – figyelmeztet a közlemény, amely egyben arról is tájékoztat, hogy a szavazatszámláló bizottságok tagjait a jelentkezők közül Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testülete választja meg.

A MEGVÁLASZTOTT SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK - VALAMENNYI VÁLASZTÁST MEGELŐZŐEN - KÖTELESEK A BIZOTTSÁGI TAGOK RÉSZÉRE SZERVEZETT FELKÉSZÍTŐ OKTATÁSON RÉSZT VENNI.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szavazatszámláló bizottság választott tagjai munkájukért a választás napján

BRUTTÓ 50.000 FORINT TISZTELETDÍJBAN RÉSZESÜLNEK, ÉS A VÁLASZTÁST KÖVETŐ NAPON A NAPI MUNKAVÉGZÉS ALÓL MENTESÜLNEK.

Jelentkezni személyesen, illetve a letölthető jelentkezési adatlap kitöltésével és aláírásával lehet.

A jelentkezési laphoz mellékelni kell a lakcímkártya másolatát és a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolatát, amire a tiszteletdíj számfejtéséhez szükséges.

JELENTKEZNI 2022. FEBRUÁR 20-IG LEHET!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés