2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Jelentkezzen szavazatszámlálónak! – Jelentkezni február 20-áig lehet

Jelentkezzen szavazatszámlálónak! – Jelentkezni február 20-áig lehet
Illés György Cinó  |  2022. 01. 19., 14:00

Kalocsa Város Választási Irodája a 2022. évi választás lefolytatásához a 17 kijelölt szavazókörbe szavazatszámláló bizottsági választott tagok jelentkezését várja. A bizottsági tagokat az önkormányzati képviselő-testület választja majd ki a jelentkezők közül. A megválasztott tagoknak képzésen kell részt venniük, a választás napján végzett szolgálatukért tiszteletdíjban részesülnek, másnap pedig szabadnap jár nekik, ugyanakkor a választási eljárásról szóló törtvény megad egy sor kizáró tényezőt is. Ezeket is felsoroljuk cikkünkben, alá görgetve pedig a jelentkezési nyomtatványt is letölthetik!

Indulnak a választási előkészületek. Áder János köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki a soron következő országgyűlési választások napját. A kampány hivatalosan a választást megelőző 50. napon kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. Ebbe beletartozik a szavazóköri szavazatszámláló bizottságok fölállítása is, amihez várják a jelentkezőket.

A választási iroda elnöke, dr. Kiss Csaba jegyző, a Választási Iroda vezetője a szavazatszámlálók jelentkezésére vonatkozó felhívásában foglalja össze a feltételeket és tudnivalókat.

A választási eljárás részleteit a 2013. évi XXXVI. törvény szabályozza, amelynek 17. §-a szerint a szavazatszámláló bizottságnak

 • csak a településen lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja
 • aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat.


Így

A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁG VÁLASZTOTT TAGJA LEHET MINDEN NAGYKORÚ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR, KIVÉVE, AKI JOGERŐS ÍTÉLET ALAPJÁN SZABADSÁGVESZTÉS BÜNTETÉSÉT VAGY BÜNTETŐELJÁRÁSBAN ELRENDELT INTÉZETI KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSÉT TÖLTI.

Vannak azonban kizáró tényezők is.

A választási törvény 18. § (1) bekezdése alapján a választási bizottságnak nem lehet tagja

 • a köztársasági elnök,
 • a háznagy, képviselő
 • a polgármester
 • alpolgármester,
 • jegyző,
 • másik választási bizottság tagja
 • választási iroda tagja,
 • a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy
 • jelölt,
 • bármely párt tagja,
 • a választókerületben jelöltet állító jelölőszervezet tagja,
 • a választókerületben induló jelölt hozzátartozója
 • központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével
 • állami vezető.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig, általános esetben tehát négy évig tart.

AKI ÚGY ÉRZI, HOGY MUNKÁJÁVAL SZÍVESEN SEGÍTENÉ A VÁLASZTÁSOK MINÉL MAGASABB SZÍNVONALÚ HELYI LEBONYOLÍTÁSÁT, ÉS SZEMÉLYÉVEL SZEMBEN KIZÁRÓ OK NEM ÁLL FENN, KALOCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL TITKÁRSÁGÁN ADJA LE JELENTKEZÉSÉT A LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSÉVEL!

A jelentkezéshez szükséges nyomtatvány cikkünk alá görgetve is letölthető!

A jelentkezés során vegyék figyelembe, hogy a választások napján a szavazatszámláló bizottság munkájában történő közreműködés jelentős fizikai és szellemi megterheléssel jár, a választás napján, valamint a döntések meghozatalakor nagyfokú odafigyelést igényel! – figyelmeztet a közlemény, amely egyben arról is tájékoztat, hogy a szavazatszámláló bizottságok tagjait a jelentkezők közül Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testülete választja meg.

A MEGVÁLASZTOTT SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK - VALAMENNYI VÁLASZTÁST MEGELŐZŐEN - KÖTELESEK A BIZOTTSÁGI TAGOK RÉSZÉRE SZERVEZETT FELKÉSZÍTŐ OKTATÁSON RÉSZT VENNI.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szavazatszámláló bizottság választott tagjai munkájukért a választás napján

BRUTTÓ 50.000 FORINT TISZTELETDÍJBAN RÉSZESÜLNEK, ÉS A VÁLASZTÁST KÖVETŐ NAPON A NAPI MUNKAVÉGZÉS ALÓL MENTESÜLNEK.

Jelentkezni személyesen, illetve a letölthető jelentkezési adatlap kitöltésével és aláírásával lehet.

A jelentkezési laphoz mellékelni kell a lakcímkártya másolatát és a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolatát, amire a tiszteletdíj számfejtéséhez szükséges.

JELENTKEZNI 2022. FEBRUÁR 20-IG LEHET!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023. 01. 25., 16:31
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>
2023. 01. 29., 16:13
A Hősök útjára riasztották a tűzoltókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK