2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai adományok Böjte Csaba pártfogolta árváknak, hetedszer – Megérkeztek Nagyváradra a környékbeli felajánlások

Illés György Cinó  |  2019. 10. 21., 13:53

Idén hetedik alkalommal sikerült adományt eljuttatni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevelőotthoni hálózatához tartozó nagyváradi Szent Angéla Otthonba. Az intézményekben olyan gyermekekről gondoskodnak, akiket a szüleik nem tudnak megfelelően ellátni, felnevelni. A gyűjtőakció eredetileg június 30-áig tartott, de idén különösen nehezen ment a gyűjtés és az adományok célhoz juttatása is – tudtuk meg. Szerencsére – ha a segítő sofőr betegsége miatt nehezen is – végül odaért a küldemény Nagyváradra, ahol nagyon örülnek neki, és hálásan köszönik!

„Nagyon jó dolgok mentek, csupa olyasmi, amire nagy szükségük van. A városi könyvtár dolgozói és a Bortéka nagy segítségünkre voltak, de a segítőkész kalocsaiak és a környékbeliek adományaival együtt lett végül kerek egész a csomag, ha kevesebb is, mint a korábbiakban. Az adományok összértéke körülbelül 80-100 ezer forint. A gyermekotthon munkatársai szerint segítségünkkel karácsonyig kitartanak a készleteik”

– nyilatkozta portálunknak a gyűjtést koordináló Czinege Piroska, aki azt is elmondta, hogy a kalocsai és Kalocsa környéki adományok az Oerlikon Balzers Coating Austria GmbH Magyarországi Fióktelepének cégvezetője, Schneider János és két kollégája segítségével, valamint a Kalocsai Könyvtár vezetője, Csikós Marianna és munkatársai közreműködésével szeptember utolsó hétvégéjén célba értek.

A Kalocsai Fűszerpaprika ZRt., dr. Filvig Géza, dr. Grabarits István és Dusnokról Pásztorné Varga Márta élelmiszer, tisztálkodó- és tisztítószer felajánlásaihoz idén sokan név nélkül csatlakoztak adományaikkal e nemes cél érdekében, a ház új vezetőjének és a gyermekeknek az örömére – tudtuk meg Czinege Piroskától, aki a támogatott intézménynél történt változásokról is beszámolt portálunknak:

„Bartos Csilla eddigi otthonvezető idén leköszönt, lezárva az életének eddigi szakaszát elbúcsúzott, a továbbiakban elsősorban szeretett unokáival kíván foglalkozni, reméljük, még nagyon sokáig! Az új vezető, Mátrahegyi László 30 éves és nagyon aktív. Óriási szeretettel gondozza a gyerekeket és nagy igyekezettel egyengeti útjukat a jövő, az önálló élet felé. Böjte atya bizalmat szavazott neki, így mi is szeretnénk a továbbiakban is támogatni a nagyváradi Szent Ferenc alapítványi otthon gyermekeit”

– nyilatkozta portálunknak Czinege Piroska, aki ezúton is köszönetét fejezte ki a Nagyváradi Szent Angéla Otthon részére felajánlott rengeteg élelmiszerért, tisztító- és tisztálkodó szerért, és egyéb hasznos dolgokért.

Külön köszönet a sok névtelenséget kérő kalocsai és Kalocsa környéki adományozónak!”

– zárta mondanivalóját Czinege Piroska.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés