2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai is van a vármegye kedvenc tesitanárai közt - Kategóriájában a Kertvárosi Iskola tanárára, Tompai Gáborra szavaztak legtöbben

Illés György Cinó  |  2024. 05. 17., 14:53

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására. A „K&H mozdulj! az év tesitanára” vármegyei szavazásának végeredményei ma kerültek nyilvánosságra.

A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek.”– fogalmazta meg a kezdeményezés célját Balogh Gábor, az MDSZ-elnöke az első népszerűségi szavazás háttereként. A választás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlik.

Az első lépés a jelölések begyűjtése volt, méghozzá óriási számban:

ORSZÁGSZERTE 5.400 JELÖLÉS ÉRKEZETT 1.050 TESITANÁRRAINTÉZMÉNYVEZETŐKTŐL, KOLLÉGÁKTÓL, SZÜLŐKTŐL ÉS GYEREKEKTŐL EGYARÁNT.

A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be:

  • 200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő
  • 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
  • 30 év alatti, fiatal testnevelő.


A beérkezett jelölteket, akik közül több tanárra akár 60-80 jelölés is érkezett, az MDSZ vármegyénként és kategóriánként maximum 5 főre szűkítette. Ezt követően került sor a vármegyei/budapesti szintű szavazásra a vármegyei médiacentrumok online felületein.
Aki a jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapta, az lett a megyében az Év tesitanára, külön-külön a három kategóriában.

A SZAVAZÁS HATALMAS ÉRDEKLŐDÉS MELLETT ZAJLOTT, A JELÖLTEKRE ÖSSZESEN MAJDNEM 136 EZER SZAVAZAT ÉRKEZETT!

A K&H hosszú távon elkötelezett az egészséges életmód támogatása iránt, amelynek szerves része a sport. A gyermekekben iskolás korukban dől el, mennyire szeretik meg a mozgást, ezért meghatározó lehet a testnevelőtanár példamutatása, buzdítása. Igazi hősök ők nemcsak a gyerekek szemében, hanem egy egészséges nemzedék felnevelésében is.”– mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője, hozzátéve: a „K&H mozdulj! az év tesitanára” programmal azokat a szívvel-lélekkel tanító, motiváló pedagógusokat szeretnék kiemelni és reflektorfénybe helyezni, akik megalapozhatják a gyerekek egészséges, teljes életét.

Az országos szavazáson most még egy utolsó nagy hajrában támogathatják a testnevelőket, hiszen hamarosan eldől, ki kapja meg az abszolút díjat, a K&H mozdulj! az év tesitanára elismerést az egyes kategóriákban” – hívta föl a figyelmet a kommunikációs vezető, ezzel buzdítva az érdeklődőket újabb voks leadására.

AZ ORSZÁGOS SZAVAZÁS MÁJUS 21-JÚNIUS 10. KÖZÖTT ZAJLIK MAJD A VÁRMEGYEI ÉS BUDAPESTI GYŐZTESEK RÉSZVÉTELÉVEL.

A megtisztelő címen túl a győztesek értékes díjakat is kapnak: a vármegyei nyertesek (20x3 fő) feliratozott pólót, továbbá egyenként 25.000 Ft értékű Hervis sportszervásárlási utalványt, az országos nyertesek (3 fő) pedig feliratozott melegítőt, továbbá egyenként 250.000 Ft értékű pihenőutalványt nyernek.

Gratulálunk minden jelöltnek, aki megmérettetett a szavazáson, kiemelve a vármegyei nyerteseket, akik a díjakat az elkövetkező hetekben az MDSZ egyeztetését követően kapják meg.

Bács-Kiskun vármegye kategóriagyőztesei

  • 30 év alatti: Téglás Dávid– Kiskunfélegyháza, József Attila Általános Sportiskola
  • 200 főnél kisebb: Kovács Gergő – Baja, Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
  • 200 főnél nagyobb: Tompai Gábor – Kalocsa, Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola

Fotó: Tompai Gábort a Magyar Diáksport Szövetség Elismerő oklevéllel jutalmazta a 2017-2022. között meghirdetett pedagógus-továbbképzéseken való aktív és eredményes részvételéért.


A TÖBBI VÁRMEGYE ÉS A FŐVÁROS NYERTESEIT A CIKK ALATTI IKONRA KATTINTVA LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMBÓL ISMERHETIK MEG AZ ÉRDEKLŐDŐK.

A Magyar Diáksport Szövetségről

A Magyar Diáksport Szövetség az általános és középiskolás gyermekek mozgásfókuszú egészségfejlesztésével foglalkozó civil szervezet. Célja, hogy
- a gyerekeket rendszeres mozgásra ösztönözve elősegítse egészséges, boldog jövőjüket.
- segítse az egészségtudatos közösségi kultúra kialakítását, a rendszeres testmozgás hatásainak tudatosítását, növelje a testmozgás iránti elkötelezettséget.
- programjaival segítse az iskolai keretek között zajló testmozgás lehetőségeinek bővítését.
- országos hálózata segítségével támogassa az iskolákat az egészségfejlesztő programjaik megvalósításában és az ehhez szükséges infrastruktúra, eszközök, tudás bővítésében, továbbá belső és külső együttműködéseik kialakításában.

Az MDSZ a tanév elején elindította az Aktív Iskola védjegyrendszert, amelynek keretében 300 általános és középiskolában a gyerekek rendszeres mozgását támogató környezet épül, számos mozgásösztönző program valósul meg, elérve ezzel közel 100 ezer iskolás gyermeket.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK