2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán idősek, fiatalok fegyelmezetten vették tudomásul a 9-12 óráig tartó idősávos bevásárlást – A piac bejáratánál közterület-felügyelő emlékeztet az életkorra és az időpontra

Kalocsán idősek, fiatalok fegyelmezetten vették tudomásul a 9-12 óráig tartó idősávos bevásárlást – A piac bejáratánál közterület-felügyelő emlékeztet az életkorra és az időpontra
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 30., 16:40

Szombaton lépett érvénybe a kijárási korlátozás, aminek értelmében reggel kilenc órától délig csak a 65 év felettiek léphetnek be a piacokra, az élelmiszerüzletekbe, gyógyszertárakba és drogériákba. Aki nem töltötte be a 65. életévét, az csak reggel 9 óra előtt vagy 12 után veheti meg, ami a nagy vásárlási roham után esetleg még hiányzik otthonról. Szombaton délelőtt a várost jártuk, és szinte a saját szemüknek is alig hittünk, hogy néhány alul informáltat leszámítva a kereskedők, a vásárlók, de egész diszkréten, kulturáltan a közterület-felügyelők és a rendőrök is mennyire gyorsan alkalmazkodtak, betartották, betartatták az új szabályokat. Mint halljuk, a gond a kistelepülések kis boltjaival, gyógyszertáraival van, ahol eddig is csak néhány vevő fordult meg, azokat is egyesével engedték be az eladók. Esetükben, immár hétfőn, a 3. napon egyértelműen forgalom visszaesés tapasztalható.

Szerencsére eddig semmilyen probléma nem történt, 9 órára, mint egy varázsütésre elhagyták az üzletet a „juniorok”, értsd alattuk a 60 éveseket is, hogy átadják a helyüket 65 pluszosoknak. A reggeli több tucat vásárló mindegyike hallott az idősávos bevásárlásról, mindenki felfogta, hogy ez az idősek védelméről szól. Természetesen, ha valaki a sorban állt, és már 9 óra 2 percet mutatott az óra, simán fizethetett és ment a dolgára. Délig összesen 2 olyan személy volt, aki nem halott a rendelkezésről, vagy csak próbálkozott, hogy besurran. Ők az árufeltöltő kolléganők figyelmeztetésére csak annyit mondtak, jó, majd visszajövök.–nyilatkozta az egyik nagy áruházlánc kalocsai üzletének pénztárosa.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A piac bejáratánál, fél tízkor, ahol közterület-felügyelő figyelte a bemenő forgalmat, egy kifelé tartó idős asszony mondta:

Számomra ez jó hír, nincs tülekedés, a piac egyik sarkából, vagy már itt a lépcsőn állva áttekintem a kínálatot,és már indulok is a szárazbabért, meg a zöldségért, mert nálunk a férjem kívánságára bableves lesz holnap.- mondta a 67 éves, egykor a BV-nél szolgáló asszony.
Miközben fényképeztünk, azért akadt dolga a közterület- felügyelőnek, aki egy láthatóan úgy az ötvenes éveiben járó, a biciklije letámasztása után a  piac lépcsője felé induló férfit állított meg:

„Még egy órát várni kellene, mert most az idősebb korosztály vásárolhat”

–hangzott el, mire a válasz:

Jó, akkor jön majd a Pista bátyám, majd az hoz házi száraztésztát az asszonynak, vagy majd gyúr, mert ezért én biztosan nem jövök vissza” – fogta fel lazára véve a helyzetet a gyakorlatilag eltanácsolt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A Tesco, az Aldi, a Lidl, a Spar, a Penny parkolója igencsak kongott az ürességtől háromnegyed 12-kor, de utána sem látszott nagy mozgás. Ami szokatlan volt, hogy a város benzinkútjainál is legfeljebb egy-egy autót tankoltak, akárcsak az egy héttel ezelőtti szombati nyüzsgésnek nyoma sem volt a városban.

A Kalocsához közeli község boltjához érve az ismerős üzlettulajdonos elmondta:

Sajnos az élelmiszer kisboltokban 9-12 óráig 2-3 rendszerint 5-6 nyugdíjas vásárol, amely nem lesz elég az üzlet továbbműködéséhez. Így a fiatalabbak is még jobban elpártolnak a multikhoz, beülnek az autóba és egy-két hétre bevásárolnak. Nekünk egyedül az a reményünk, hogy mihamarabb lecseng a koronavírus-járvány, és visszatérünk az amúgy sem fényes, de legalább kiszámítható régi kerékvágásba

- mondta az üzlettulajdonos.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK