2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán is elérhető az első 3D-s nyomtatású, látás-centrikus szemüveg – Bemutató a Vicai Látás- és Hallásközpontban

Zsiga Ferenc  |  2019. 05. 18., 21:33

Méretre készített öltöny, cipő után, az innováció csúcstermékének, a 3D-s nyomtatásnak köszönhetően, az országban az elsők között immár Kalocsán is elérhető a tökéletesen személyre szabott szemüveg. Az arc beszkennelése után, a 3D nyomtatásnak köszönhetően a szemüveglencse és a keret olyan összehangoltan tökéletes változata készül el, ami eddig elérhetetlennek tűnő komfortérzetet ad a viselőjének. Az optikai piacon egyedülálló termék sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatójára május 18-án, szombaton délelőtt látogattunk el a Vicai Látás- és Hallásközpontba.

Viczay Endre tulajdonos, üzletvezető elöljáróban elmondta: hosszú volt az a technológiai út, amíg az optikatudomány és a szakma elérkezett a tökéletesen személyre szabott szemüvegig, de az innovációs robbanás ezt is lehetővé tette.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Hogy mitől lesz tökéletes egy szemüveg? – tette fel a kérdést az optometrista, amit természetesen maga válaszolt meg: attól, hogy a komplett szemüveg, a lencse és a keret együttesen lesz tökéletesen személyre szabott, a páciens teljes elégedettsége érdekében.

A szakember rámutatott: a Hoya, mint piacvezető lencsegyártó cég hosszú évek óta azon dolgozik, hogy kifejlessze a tökéletesen személyre szabott szemüveglencsét. Azonban hiába személyre szabott a lencse, ha a nagyüzemi technológiával, előre legyártott szemüvegkeretek csak bizonyos mértékig alakíthatók a viselő egyedi adottságaihoz.
Maga a komplett szemüveg addig nem lesz tökéletesen személyre szabott, amíg a lencse paramétereknek alkalmazkodniuk kell a kerethez. Tehát

a szemüvegkeretnek is teljes mértékben a páciens arcvonásaihoz kell igazodnia, ami új kihívást jelentett az optikai piacon.Az áttörést a 3D-s tervezésű szemüveg jelentette, amely egyben válasz a 21. század ilyen irányú kihívásaira is – fejtette ki Viczay Endre.

Hozzátette: a problémára a Hoya 21. századi megoldást talált, kifejlesztette a Yuniku-t, a 3D-s tervezésű szemüveget, amely tökéletes látásélményt biztosít. A Yuniku szemüveg megrendelésekor

arcszkenneléssel rögzítésre kerülnek a páciens arcvonásbeli adottságai, ez biztosítja, hogy a keret tökéletesen illeszkedjen,

de lehetővé teszi a legideálisabb kerettípus, forma, szín, stílus és mintázat kiválasztását is.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A folyamat során a páciens meg is tekintheti magát a képernyőn az egyedi tervezésű Yuniku szemüvegében.

Tehát a vevő minden eddiginél interaktívabb vásárlói élményt tapasztalhat meg, hiszen új szemüvege megtervezésében maga is aktívan részt vesz – magyarázta Viczay Endre.

Mint elhangzott: a Yuniku szemüvegek a Hoya prémium kategóriás szemüveglencséivel készülnek, melyek az exkluzív keretben maximális optikai teljesítményre képesek. A hihetetlenül természetes látásélmény és tökéletes illeszkedés által a Yuniku valóban egy új termékkategória az optikai piacon. Végre megszületett a 100 százalékosan személyre szabott szemüveg!

A leírások szerint az új csúcstechnológiás keret a divaton, designon túl rendkívüli kényelmet biztosít viselőjének.

A keret pontosan illeszkedni fog az arcához, tökéletesen helyezkedik el az orrán, és optimális távolságra lesz az orcáitól és a szempilláitól. Nem csúszik majd le, sehol sem fogja szorítani, és nem dörzsöli majd a bőrét.A Yuniku keretek Poliamid 12 alapanyagból készülnek. Ez a rugalmas anyag tökéletes tulajdonságokkal rendelkezik a prémium minőségű szemüvegek legyártásához: erősebb az acetátnál, könnyebb, mint a titán, és hajlékonyabb, mint a hagyományos szemüvegkeretek.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Portálunk kérdésére Viczay Endre elmondta: ezt az exkluzív szemüveget egy több évtizedes 3D-s nyomtatási múlttal rendelkező belga cég gyártja le a Hoyával együttműködésben a megrendeléstől számított 2-3 héten belül. Minden előkészítő folyamat a Vicai Optika Városház utcai üzletében történik, ahol június 15-ig 25 százalék kedvezményt biztosítanak az új, 3D-s nyomtatással készülő szemüvegek megrendelőinek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei