2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán óvó bácsi segíti az óvodapedagógusok munkáját - Valamennyi tagintézményben van új kiscsoport!

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 07., 13:42

Kalocsán hat tagintézményben összesen 18 óvodai csoport indult szeptembertől, de ami legjobb hír: mindegyikben van új kiscsoport. A városban, most először, Denis Fischer személyében egy óvó bácsi is munkába állt.

Ott jártunkkor vidáman játszanak, hintáznak és homokoznak a kis ovisok a Csokonai Utcai Tagóvoda udvarán. Szerencsére még jó idő van, a gyerekekkel kihasználják az október elején még napsütésben gazdag napokat. Az új jövevények, a kiscsoportosok kicsit bátortalanabbak, de a nagyobbak ügyesen bevonják őket a játékba.

Katus Györgyné, Kalocsa Város Óvodájának és Bölcsődéjének intézményvezetője a látottakat azzal egészíti ki:

Javában zajlik a legkisebbek beszoktatása az óvodákban, és már csak néhány gyerek van, aki esetleg szeptember végén jött hozzánk először. Zökkenőmentesen zajlott az idei nevelési év indulása, minden biztosított ahhoz, hogy a gyerekeket fogadni tudjuk, és megfelelően ellássuk.”


Forrás: Kalocsa TV


Sajnos városunkat is érinti a pedagógushiány, többen nyugdíjba mentek az óvodákból, viszont mindent megteszünk, hogy megfelelő szakemberekkel pótoljuk a távozókat.

Frissen végzett, diplomás óvónőt nehéz találni. Ebben a helyzetben örömteli, hogy a város óvodáiban olyan óvodapedagógust, illetve pedagógiai asszisztenst is tudunk foglalkoztatni, aki jelenleg a főiskola óvodapedagógusi szakirányán folytatja tanulmányait, mentora iránymutatása mellett végzi a gyakorlatát, ellátja az óvónői feladatokat." - mondta Katus Györgyné.


Forrás: Kalocsa TV


Az intézményvezető hozzátette: a Csokonai Utcai Tagóvoda német nemzetiségi csoportja idén nagyon szerencsés, hiszen mindkét nevelője képzett nemzetiségi pedagógus. Sőt, az egyik - a szakmán belül kuriózumként - egy óvó bácsi. Denis Fischer Németországban született, a bajai főiskolán végezte tanulmányait, és már gyakorlott óvó bácsi. Sükösdről naponta ingázik Kalocsára.

Természetesen a ritkaságszámba menő óvó bácsit is megkérdeztük, mi vonzotta erre a pályára.

Pár évet itthon, majd három esztendőt Ausztriában dolgoztam óvodapedagógusként, de visszahúzott a szívem Magyarországra. Szüleim, nagyszüleim sükösdiek, ám a Csokonai utcai óvodában végeztem a gyakorlati időmet, és nagyon megszerettem az intézményt, annak munkatársait. Tehát nem ismeretlen számomra sem az óvoda, sem a kalocsai emberek. Szeretek itt dolgozni, mert jó a kollektíva, szívesen fogadott a nevelőtestület, és végtelenül aranyosak a gyerekek. Amikor pályaválasztás előtt álltam, már akkor az motivált, hogy mindenféleképp kisgyermekekkel foglalkozzam.” – tudtuk meg Denis Fischertől, Kalocsa első óvó bácsijától.


Forrás: Kalocsa TV


Ehhez csak annyi hozzáfűzni valónk van: talán ezen a pályán is hasznos, ha a másik nem, ezúttal egy férfi is szerepet vállal a kisgyermekek nevelésében, oktatásában.

Sok sikert kedves óvó bácsi!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!