2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán óvó bácsi segíti az óvodapedagógusok munkáját - Valamennyi tagintézményben van új kiscsoport!

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 07., 13:42

Kalocsán hat tagintézményben összesen 18 óvodai csoport indult szeptembertől, de ami legjobb hír: mindegyikben van új kiscsoport. A városban, most először, Denis Fischer személyében egy óvó bácsi is munkába állt.

Ott jártunkkor vidáman játszanak, hintáznak és homokoznak a kis ovisok a Csokonai Utcai Tagóvoda udvarán. Szerencsére még jó idő van, a gyerekekkel kihasználják az október elején még napsütésben gazdag napokat. Az új jövevények, a kiscsoportosok kicsit bátortalanabbak, de a nagyobbak ügyesen bevonják őket a játékba.

Katus Györgyné, Kalocsa Város Óvodájának és Bölcsődéjének intézményvezetője a látottakat azzal egészíti ki:

Javában zajlik a legkisebbek beszoktatása az óvodákban, és már csak néhány gyerek van, aki esetleg szeptember végén jött hozzánk először. Zökkenőmentesen zajlott az idei nevelési év indulása, minden biztosított ahhoz, hogy a gyerekeket fogadni tudjuk, és megfelelően ellássuk.”


Forrás: Kalocsa TV


Sajnos városunkat is érinti a pedagógushiány, többen nyugdíjba mentek az óvodákból, viszont mindent megteszünk, hogy megfelelő szakemberekkel pótoljuk a távozókat.

Frissen végzett, diplomás óvónőt nehéz találni. Ebben a helyzetben örömteli, hogy a város óvodáiban olyan óvodapedagógust, illetve pedagógiai asszisztenst is tudunk foglalkoztatni, aki jelenleg a főiskola óvodapedagógusi szakirányán folytatja tanulmányait, mentora iránymutatása mellett végzi a gyakorlatát, ellátja az óvónői feladatokat." - mondta Katus Györgyné.


Forrás: Kalocsa TV


Az intézményvezető hozzátette: a Csokonai Utcai Tagóvoda német nemzetiségi csoportja idén nagyon szerencsés, hiszen mindkét nevelője képzett nemzetiségi pedagógus. Sőt, az egyik - a szakmán belül kuriózumként - egy óvó bácsi. Denis Fischer Németországban született, a bajai főiskolán végezte tanulmányait, és már gyakorlott óvó bácsi. Sükösdről naponta ingázik Kalocsára.

Természetesen a ritkaságszámba menő óvó bácsit is megkérdeztük, mi vonzotta erre a pályára.

Pár évet itthon, majd három esztendőt Ausztriában dolgoztam óvodapedagógusként, de visszahúzott a szívem Magyarországra. Szüleim, nagyszüleim sükösdiek, ám a Csokonai utcai óvodában végeztem a gyakorlati időmet, és nagyon megszerettem az intézményt, annak munkatársait. Tehát nem ismeretlen számomra sem az óvoda, sem a kalocsai emberek. Szeretek itt dolgozni, mert jó a kollektíva, szívesen fogadott a nevelőtestület, és végtelenül aranyosak a gyerekek. Amikor pályaválasztás előtt álltam, már akkor az motivált, hogy mindenféleképp kisgyermekekkel foglalkozzam.” – tudtuk meg Denis Fischertől, Kalocsa első óvó bácsijától.


Forrás: Kalocsa TV


Ehhez csak annyi hozzáfűzni valónk van: talán ezen a pályán is hasznos, ha a másik nem, ezúttal egy férfi is szerepet vállal a kisgyermekek nevelésében, oktatásában.

Sok sikert kedves óvó bácsi!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK