2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kétmillió forintot ajándékozott a Richter Gedeon, 500 ezret a Generál Kft. a Szent Kereszt Kórháznak – Újabb cégek, immár magánszemélyek az adományozók között

Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 09., 14:24

Kalocsa Város Önkormányzata 1 millió forintos felajánlását követően újabb cégek, elsők között a Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forinttal, a kalocsai székhelyű Generál Kft. 500 ezer forinttal támogatja a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházát. Az április 6-án kezdődő hét adományozói között szerepel a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György szakképző intézménye 50 darab, 3D nyomtatóval előállított, felület-fertőtleníthető védőpajzzsal. A Novo-Nordisc gyógyszercég 50 db FFP2 maszkkal, egyéb védőfelszereléssel járult hozzá a koronavírus-járvány miatt nagyobb veszélynek kitett egészségügyi munkatársak és betegek védelméhez. A munkatársak ellátásához is újabb felajánlások érkeztek.

A Richter Gedeon Nyrt. adományozó levelében egyebek mellett az áll: „Tekintettel a COVID-19 vírus nyomán kialakult veszélyhelyzetre, a Richter Gedeon Nyrt. fontos és felelős döntést hozott: 140 millió forinttal támogat a járványhelyzetben több hazai egészségügyi intézményt… intézményenként 2-2 millió forintot biztosít a programsorozatban korábban részt vevő 70 kórháznak és szakrendelőnek, így a Kalocsai Szent Kereszt Kórháznak is…A Richter bízik abban, hogy az erkölcsi támogatáson túl ezzel az anyagi hozzájárulásával is segíteni tudja a magyarországi egészségügyi intézményeket és az ellátásban résztvevő kollégákat a betegek gyógyulásáért tett erőfeszítéseikben és a járvány terjedésének mielőbbi megállításában.” – áll az adomány utalását megerősítő levélben.

Szivós Etelka főigazgató-helyettes arról számolt be, hogy a kalocsai székhelyű Generál Építőipari Kft. 500 ezer forintot ajánlott fel, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 55 darab, 3D nyomtatóval előállított, felület-fertőtleníthető védő pajzsokat gyártott le és adott át az intézmény részére, az alapanyagot a Selecta kft ajánlotta fel. Nézzék meg kapcsolódó Napi gyors cikkünkben látható videón, hogyan dolgoznak a 3D nyomtatók a kórházi védőeszközökön! Ezeket a fokozott védelmet nyújtó, többször használatos védőpajzsokat elsőként a fertőző, a sürgősségi, az intenzív, és a röntgen osztály, a laboratórium munkatársai használják majd.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Mint elhangzott, számos cég mellett nevük elhallgatását kérő magánszemélyek, három testvér, és azok családtagjai fogtak össze, és a röntgenosztály részére egy új mosógépet vásároltak és adományoztak, célzottan az osztály részére. Az adományt Tihanyi Tímea ötletgazda adta át, az osztály nevében Lakatos Gyöngyvér vette át. Viszonzásul a röntgen osztály munkatársai virágcsokorral és itallal fejezték ki hálájukat, köszönték meg a mindennapokban jól hasznosítható mosógépet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Ugyan ezen a napon a Corona Pizzéria 44 darab óriáspizzát, a Katolikus Intézmény tartós élelmiszereket ajánlott fel a betegellátás élvonalába tartozó dolgozóknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK