2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kozma Sándor-díjban részesült Dr. Gyugyi Csilla Bács-Kiskun vármegyei főügyész

Zsiga Ferenc  |  2024. 06. 08., 13:04

Az első ügyészi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója 1991 óta az ügyészség ünnepnapja. Az Ügyészség Napja alkalmából az Igazságügyi Palota Dísztermében tartott ünnepségen - díszvendégként - Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter volt jelen. Dr. Polt Péter legfőbb ügyész e jeles napon elismeréseket és pályadíjakat adott át. Dr. Gyugyi Csilla Bács-Kiskun vármegyei főügyész Kozma Sándor-díjban részesült.

A rendezvény díszvendége, Dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter volt. Beszédében kitért azokra a célokra és feladatokra, amelyekkel az igazságszolgáltatás hatékonyabbá, a joggyakorlat egységessé válhat. Az igazságügyi miniszter a mesterséges intelligencia jogalkalmazást érintő szerepéről is szólt.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében a magyar ügyészség nemzetközi elismertségét hangsúlyozta. Kiemelte a magyar ügyészség aktív szerepét az Eurojust-ban, valamint az EPPO-val folytatott kiváló együttműködést, továbbá az - általa elnökölt - Európai Uniós Legfőbb Ügyészek Hálózatának fontosságát.

A legfőbb ügyész az ünnepségen az ügyészi szervezet legmagasabb szakmai elismerését, Kozma Sándor-díjat adományozott két ügyészségi alkalmazottnak - egyikük dr. Gyugyi Csilla volt - kimagasló szakmai színvonalú, kiemelkedő hivatástudattal végzett lelkiismeretes munkájuk elismeréséül.


Vargha Ferenc-díjat három - a munkáját kimagasló színvonalon végző - ügyészségi dolgozó kapott.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész öt ügyészségi munkatársat részesített a kiemelkedő színvonalon és hivatástudattal végzett eredményes szakmai munkájáért Magyar István-díjban.

Székely Ferenc-díjat kiemelkedő szakmai színvonalon, példamutató szorgalommal végzett munkájáért egy ügyészségi fogalmazó kapott.

Kiváló munkavégzésére figyelemmel, a legfőbb ügyész egy ügyészségi alkalmazottnak „főtanácsos", két ügyészségi alkalmazottnak „tanácsos" címet adományozott.

A legfőbb ügyész által Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázatra benyújtott pályamunkájáért 15 pályázó részesült díjazásban. Az Ügyészek Országos Egyesületének Elnöke a pályázatra egy főnek pénzjutalommal járó különdíjat adott át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK