2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lakat került a Hotel Kalocsa ajtajára – az üzemeltető külföldre távozik

Zsiga Ferenc  |  2017. 10. 04., 16:02

Lehet, hogy mint szórakozóhelynek, végleg lakat került a kalocsai vendéglátás egykori zászlóshajója, a Hotel Kalocsa ajtajára. Az éttermet Asztrik néven működtető és az udvari vendégszobák kiadásával is foglalkozó Orcsik Csabát éppen akkor hívtuk, amikor Soltvadkerten a Takarék Hotel Kft.-nél adta le az épület kulcsait. Mint elmondta, az éttermet vasárnap 14 órakor zárta be végleg, fogalma sincs, mi lesz a hányatott sorsú épület további sorsa. Mint emlékezetes, a baj ott kezdődött, amikor a rendőrség és ügyészség álláspontja szerint szabálytalanul működő Soltvadkerti Takarékszövetkezet bedőlt és a felszámolónak csak nagy késéssel éppen Orcsik Csaba személyében sikerült üzemeltetőt találnia.

Orcsik Csaba szerint a főtéren és közelében évek óta tartó építkezést még csak-csak átvészelték volna valahogy, de az végleg betette az ajtót, amikor a legutóbbi, éppen az ott zajló beruházásokkal kapcsolatban tartott lakossági fórumon az hangzott el: úgy tudják, vevőre talált az épület.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ez önmagában így nem igaz, mert

a vele szerződéses kapcsolatban álló társaság vásárolt üzletrészt,

csupán erről tájékoztathatták az önkormányzatot.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A média által felkapott hír nyomán megcsappant a vendégkör, nála még fokozottabban jelentkeztek azok a problémák, amelyek a város vendéglátását nyomasztják.

A vendéglős szerint a Soltvadkerti Takarékszövetkezet felszámoló biztosa váltig azon volt, hogy üzemeltesse tovább az ingatlant, mert ha nem lesz gazdája, még jobban pusztul majd az egyébként is csak nagy anyagi ráfordítások árán működtethető étterem.

Ezt nem vállalta. Belefáradt, úgy döntött, inkább máshol, jobb körülmények között folytatja. Jön a tél, az még több kiadással jár, ezért inkább veszi a kalapját és külföldre költözik, de ott sem válik meg eredeti szakmájától, a vendéglátástól.

Ha másért nem, a nosztalgia kedvéért megörökítettük az utolsó étlapot, ami egyszer talán még beszédes lesz mind a menüválaszték, mind az árakat tekintve a következő nemzedékek számára.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>