2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 401 Ft   : 378 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Legalább egy heti csúszásban vannak a katolikus óvoda előtti munkálatokkal – Új víznyomócsövet fektetnek le

Legalább egy heti csúszásban vannak a katolikus óvoda előtti munkálatokkal – Új víznyomócsövet fektetnek le
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 08., 08:57

Az eredeti ütemtervhez képest leginkább a közműszolgáltató cégek miatt vannak késésben a Szentháromság téren, pontosabban a katolikus óvoda előtti területen zajló térfelújítási munkálatokkal. Ennek következtében az előzetesen mondott szeptember 10-i befejezési határidő egy héttel biztosan meghosszabbodik.

Nagy erőkkel dolgoznak a munkagépek és a szakemberek a Nagyboldogasszony Főszékesegyház mögötti területen, a Katolikus Óvodánál. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szentháromság tér ezen részén is a közművezetékek teljes cseréjére van szükség, hogy az esetleges meghibásodások a későbbiekben ne okozzanak problémát.

Vörös Márta a főegyházmegye főépítésze portálunknak arról számolt be:

A határidő kitolódása érinti a Hunyadi utcai munkákat is. Ott, és a főszékesegyház mögött olyan vezetékszakaszok kerültek elő, amelyeket cserélni szükséges. Mindez utólag derült ki, ami egyfelől többlet költséget jelent, másfelől meghosszabbítja a céldátumként vállalt határidőt. Emellett műszaki problémák is akadtak, csak néhányat említve: például a gázvezetéken nem volt biztonsági szalag, tehát olyan alap jelölések hiányoztak, amelyek nagyon fontosak, ezért többnyire kézzel kellett a 300-as ivóvíz nyomvonal csőszakaszának a helyét kiásni”– mondta a főépítész.


Hozzátette:

Eredetileg a szeptember 10-i határidőt kértük arra, hogy befejezzük a tér ezen részen a munkálatokat. Ám már most látjuk, hogy csúszni fogunk. Egy hetet biztosan, de ha újabb akadályok merülnek fel, esetleg többet is.”Vörös Márta hangsúlyozta: viszont most az érintett víznyomócső-szakasz teljesen megújul, a katolikus óvoda sarkától egészen a Kossuth Lajos utcai bekötésig. Ez nagyon fontos, mert ez a vezetékszakasz 18-20 települést lát el ivóvízzel. Emellett a kisebb elektromos vezetékeket, köztük a világításkábeleket is cseréljük. Az már látható, hogy helyükre kerültek a közvilágítást biztosító oszlopok, így rövidesen felkerülhetnek rá a világító testek is – magyarázta a szakember.


Mint a helyszínen tapasztaltuk, elkezdődött az óvoda melletti parkoló kialakítása is, ahová az új fák is kerülnek majd. Szeptember 7-ére, keddre tervezik az útfelület betonozását, de mint a főépítész megosztotta velünk: ugyan itt szeptember 10-re az érintett térszakasz elkészül, viszont az úttestet még nem kapják vissza a járművek. Ugyanakkor ettől az időponttól a gyalogosok és a kerékpárosok nagyobb területen tudnak közlekedni.

 
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK