2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Lejárnak a fogorvosi praxisok, a polgármester az orvosokkal tárgyal a folytatásról – Megszűnhet a hétvégi fogorvosi ügyelet

Lejárnak a fogorvosi praxisok, a polgármester az orvosokkal tárgyal a folytatásról – Megszűnhet a hétvégi fogorvosi ügyelet
Illés György Cinó  |  2020. 11. 19., 14:53

A fogorvosok ötéves szerződés alapján végzik a fogorvosi ellátást városunkban, mely szerződések a koronavírus-járvány miatt elrendelt különleges jogrend idején lejárnak. A folytatásról a rendkívüli helyzetben dr. Filvig Géza polgármesternek kell döntenie, aki a fogorvosi ellátás zavartalansága érdekében tárgyalásokba kezdett a városban működő, az önkormányzattal szerződéses jogviszonyban álló fogorvosokkal.

Miután információink szerint a város fogorvosai nem zárkóztak el a folytatástól, a polgármesternek pedig az az elhatározott szándéka, hogy lehetőség szerint a megszokott rendben folytatódjon a betegek ellátása, így Filvig Géza várhatóan újra az eddig szerződött orvosokat bízza majd meg az önkormányzat nevében.

Egy változás mégis várható, az egyeztetések során ugyanis összegezték a hétvégi ügyelettel kapcsolatos tapasztalatokat is.
Az orvosok elmondták, hogy

ÁLTALÁNOS TAPASZTALAT SZERINT KEVESEN VESZIK IGÉNYBE A HÉTVÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁST, ÉS AZOK KÖZÜL IS CSAK MINDEN TIZEDIK KALOCSAI, A PÁCIENSEK FŐLEG A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKRŐL ÉRKEZNEK.

Az orvosok részéről ezért az az igény érkezett, hogy a jövőben ne kelljen hétvégi ügyeletet ellátniuk.
Mivel a hétvégi fogorvosi ügyelet fenntartása csak a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban tartozik az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai közé, így nincs jogi akadálya annak, hogy az orvosok igényének megfelelően a hétvégi ügyeletet ne tartsák fönn a továbbiakban.

A kialakult helyzetben tehát a körzeti fogorvosi ellátás várhatóan változatlan formában fönn marad, azonban a hétvégi ügyeletet a szerződések lejárta után már nem vehetjük majd igénybe.
* Borítóképünk illusztárció! Forrás: dental.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK