2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lejárnak a fogorvosi praxisok, a polgármester az orvosokkal tárgyal a folytatásról – Megszűnhet a hétvégi fogorvosi ügyelet

Lejárnak a fogorvosi praxisok, a polgármester az orvosokkal tárgyal a folytatásról – Megszűnhet a hétvégi fogorvosi ügyelet
Illés György Cinó  |  2020. 11. 19., 14:53

A fogorvosok ötéves szerződés alapján végzik a fogorvosi ellátást városunkban, mely szerződések a koronavírus-járvány miatt elrendelt különleges jogrend idején lejárnak. A folytatásról a rendkívüli helyzetben dr. Filvig Géza polgármesternek kell döntenie, aki a fogorvosi ellátás zavartalansága érdekében tárgyalásokba kezdett a városban működő, az önkormányzattal szerződéses jogviszonyban álló fogorvosokkal.

Miután információink szerint a város fogorvosai nem zárkóztak el a folytatástól, a polgármesternek pedig az az elhatározott szándéka, hogy lehetőség szerint a megszokott rendben folytatódjon a betegek ellátása, így Filvig Géza várhatóan újra az eddig szerződött orvosokat bízza majd meg az önkormányzat nevében.

Egy változás mégis várható, az egyeztetések során ugyanis összegezték a hétvégi ügyelettel kapcsolatos tapasztalatokat is.
Az orvosok elmondták, hogy

ÁLTALÁNOS TAPASZTALAT SZERINT KEVESEN VESZIK IGÉNYBE A HÉTVÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁST, ÉS AZOK KÖZÜL IS CSAK MINDEN TIZEDIK KALOCSAI, A PÁCIENSEK FŐLEG A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKRŐL ÉRKEZNEK.

Az orvosok részéről ezért az az igény érkezett, hogy a jövőben ne kelljen hétvégi ügyeletet ellátniuk.
Mivel a hétvégi fogorvosi ügyelet fenntartása csak a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban tartozik az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai közé, így nincs jogi akadálya annak, hogy az orvosok igényének megfelelően a hétvégi ügyeletet ne tartsák fönn a továbbiakban.

A kialakult helyzetben tehát a körzeti fogorvosi ellátás várhatóan változatlan formában fönn marad, azonban a hétvégi ügyeletet a szerződések lejárta után már nem vehetjük majd igénybe.
* Borítóképünk illusztárció! Forrás: dental.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>