2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Lejárnak a fogorvosi praxisok, a polgármester az orvosokkal tárgyal a folytatásról – Megszűnhet a hétvégi fogorvosi ügyelet

Lejárnak a fogorvosi praxisok, a polgármester az orvosokkal tárgyal a folytatásról – Megszűnhet a hétvégi fogorvosi ügyelet
Illés György Cinó  |  2020. 11. 19., 14:53

A fogorvosok ötéves szerződés alapján végzik a fogorvosi ellátást városunkban, mely szerződések a koronavírus-járvány miatt elrendelt különleges jogrend idején lejárnak. A folytatásról a rendkívüli helyzetben dr. Filvig Géza polgármesternek kell döntenie, aki a fogorvosi ellátás zavartalansága érdekében tárgyalásokba kezdett a városban működő, az önkormányzattal szerződéses jogviszonyban álló fogorvosokkal.

Miután információink szerint a város fogorvosai nem zárkóztak el a folytatástól, a polgármesternek pedig az az elhatározott szándéka, hogy lehetőség szerint a megszokott rendben folytatódjon a betegek ellátása, így Filvig Géza várhatóan újra az eddig szerződött orvosokat bízza majd meg az önkormányzat nevében.

Egy változás mégis várható, az egyeztetések során ugyanis összegezték a hétvégi ügyelettel kapcsolatos tapasztalatokat is.
Az orvosok elmondták, hogy

ÁLTALÁNOS TAPASZTALAT SZERINT KEVESEN VESZIK IGÉNYBE A HÉTVÉGI ÜGYELETI ELLÁTÁST, ÉS AZOK KÖZÜL IS CSAK MINDEN TIZEDIK KALOCSAI, A PÁCIENSEK FŐLEG A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKRŐL ÉRKEZNEK.

Az orvosok részéről ezért az az igény érkezett, hogy a jövőben ne kelljen hétvégi ügyeletet ellátniuk.
Mivel a hétvégi fogorvosi ügyelet fenntartása csak a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban tartozik az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai közé, így nincs jogi akadálya annak, hogy az orvosok igényének megfelelően a hétvégi ügyeletet ne tartsák fönn a továbbiakban.

A kialakult helyzetben tehát a körzeti fogorvosi ellátás várhatóan változatlan formában fönn marad, azonban a hétvégi ügyeletet a szerződések lejárta után már nem vehetjük majd igénybe.
* Borítóképünk illusztárció! Forrás: dental.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei