2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt az Il Primo Kalocsán – Olaszország egy szeglete a sétálóutcába költözött

Zsiga Ferenc  |  2016. 08. 24., 08:36

Ha van hely, ahová érdemes betérni Kalocsán, az mostanság egész biztosan a sétálóutcában található Il Primo kávézó és étterem, ahol az olasz konyha megannyi remekét a legmagasabb elvárásoknak is megfelelően, egyedülálló dizájn elemek között, vendégbarát áron kínálják. Az étterem minden technológiai újdonságot felvonultató, részben látványkonyhája szinte ontja magából a friss, eredeti olasz és a legjobb magyar alapanyagokból készült ételeket. A városban már régóta vártunk egy ilyen színvonalas és elegáns helyre.


Forrás: KALOhírek

Ahogy Török Krisztián üzletvezetővel, a Kalocsán jól ismert vendéglős dinasztia egyik tagjával leülünk az asztalhoz, a sétálóutca felöli, gyönyörű üvegportálokon beömlő fényben a modern, stílusos, egyedi belső terek azt sugallják, hogy itt mindenkire kellemes percek és kulináris élvezetek várnak.

A velem szemben lévő falról a filmtörténet klasszikusai között számon tartott Római vakáció két főszereplője, Andrey Hepburn és Gregory Peck egy olasz robogóról tekint vissza rám, és ahogy rápillantok a gyönyörűen megtervezett étlapra, látom, hogy itt szinte mindent összehoztak, amitől az olasz gasztronómia híres, szerte a világban.


Forrás: KALOhírek

Az olaszos külsejű Krisztián aztán megosztja velem, hogy az Il Primo, vagyis „Az első” név saját találmánya, amely éppúgy utalhat a tulajdonosok első ilyen vállalkozására, mint a kitűzött célra: az elsők között legyen az ilyen jellegű éttermek sorában. Ráadásként elsőre ez a név ugorjon be azoknak a fejében is, akik jó, ízletes és szépen tálalt olasz ételekre, ételspecialitásokra vágynak. A név tehát kötelez!

Ennek érdekében a konyhát vezető Mészáros Éva több héten át a Michelin csillagos Alex Marfredini olasz mesterszakácsnál sajátította el az autentikus és a kor igényeihez igazított ételek elkészítését, hogy aztán a részben látványkonyhává alakított térben kerüljenek tányérra az eredeti itáliai és a legjobb magyar alapanyagokból készített finomságok.


Forrás: KALOhírek

Ezek egyik különlegessége, hogy a fogások alapjául szolgáló tésztákat helyben készítik. Az étlap szezonális és természetesen 12-15 óráig napi menüvel is szolgálnak. Ám aki csak egy jó olasz kávéra, italra, barátságos kiszolgálásra vágyik, az is elégedetten távozhat az étteremből vagy a hozzá tartozó teraszról.

Az Il Primo nagyobb társaságoknak is remek választás, hiszen a szép belső tér asztalai igény szerint variálhatók. A fejlesztés következő lépcsője a 80-120 főt befogadó grillkert kialakítása, de a törzsvendég kedvezményt is bevezetik.


Forrás: KALOhírek

Legfontosabb célkitűzés mégis az állandó minőség garantálása, és hogy a vendégek, ha rövid időre is, szinte Olaszországban érezhessék magukat az Il Primoban.

Ha egy jót akarnak enni vagy inni, egyből az ugorjon be:
Il Primo - Si, andiamo!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK