2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt az Il Primo Kalocsán – Olaszország egy szeglete a sétálóutcába költözött

Zsiga Ferenc  |  2016. 08. 24., 08:36

Ha van hely, ahová érdemes betérni Kalocsán, az mostanság egész biztosan a sétálóutcában található Il Primo kávézó és étterem, ahol az olasz konyha megannyi remekét a legmagasabb elvárásoknak is megfelelően, egyedülálló dizájn elemek között, vendégbarát áron kínálják. Az étterem minden technológiai újdonságot felvonultató, részben látványkonyhája szinte ontja magából a friss, eredeti olasz és a legjobb magyar alapanyagokból készült ételeket. A városban már régóta vártunk egy ilyen színvonalas és elegáns helyre.


Forrás: KALOhírek

Ahogy Török Krisztián üzletvezetővel, a Kalocsán jól ismert vendéglős dinasztia egyik tagjával leülünk az asztalhoz, a sétálóutca felöli, gyönyörű üvegportálokon beömlő fényben a modern, stílusos, egyedi belső terek azt sugallják, hogy itt mindenkire kellemes percek és kulináris élvezetek várnak.

A velem szemben lévő falról a filmtörténet klasszikusai között számon tartott Római vakáció két főszereplője, Andrey Hepburn és Gregory Peck egy olasz robogóról tekint vissza rám, és ahogy rápillantok a gyönyörűen megtervezett étlapra, látom, hogy itt szinte mindent összehoztak, amitől az olasz gasztronómia híres, szerte a világban.


Forrás: KALOhírek

Az olaszos külsejű Krisztián aztán megosztja velem, hogy az Il Primo, vagyis „Az első” név saját találmánya, amely éppúgy utalhat a tulajdonosok első ilyen vállalkozására, mint a kitűzött célra: az elsők között legyen az ilyen jellegű éttermek sorában. Ráadásként elsőre ez a név ugorjon be azoknak a fejében is, akik jó, ízletes és szépen tálalt olasz ételekre, ételspecialitásokra vágynak. A név tehát kötelez!

Ennek érdekében a konyhát vezető Mészáros Éva több héten át a Michelin csillagos Alex Marfredini olasz mesterszakácsnál sajátította el az autentikus és a kor igényeihez igazított ételek elkészítését, hogy aztán a részben látványkonyhává alakított térben kerüljenek tányérra az eredeti itáliai és a legjobb magyar alapanyagokból készített finomságok.


Forrás: KALOhírek

Ezek egyik különlegessége, hogy a fogások alapjául szolgáló tésztákat helyben készítik. Az étlap szezonális és természetesen 12-15 óráig napi menüvel is szolgálnak. Ám aki csak egy jó olasz kávéra, italra, barátságos kiszolgálásra vágyik, az is elégedetten távozhat az étteremből vagy a hozzá tartozó teraszról.

Az Il Primo nagyobb társaságoknak is remek választás, hiszen a szép belső tér asztalai igény szerint variálhatók. A fejlesztés következő lépcsője a 80-120 főt befogadó grillkert kialakítása, de a törzsvendég kedvezményt is bevezetik.


Forrás: KALOhírek

Legfontosabb célkitűzés mégis az állandó minőség garantálása, és hogy a vendégek, ha rövid időre is, szinte Olaszországban érezhessék magukat az Il Primoban.

Ha egy jót akarnak enni vagy inni, egyből az ugorjon be:
Il Primo - Si, andiamo!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK