2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt Kalocsa legkorszerűbb ipari, építőipari szakáruháza a Bátyai úton - Harmincmilliós nyereményjátékot indít a 30. születésnapját ünneplő Aktív Kft.

Megnyílt Kalocsa legkorszerűbb ipari, építőipari szakáruháza a Bátyai úton - Harmincmilliós nyereményjátékot indít a 30. születésnapját ünneplő Aktív Kft.
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 30., 08:53

Amint arról tegnapi tudósításunkban beszámoltunk, teljes körű rekonstrukciót követően, városképi szempontból is kiemelkedőt alkotva adta át Bátyai úti megújult telephelyét a hajósi székhelyű Aktív Kft. október 29-én, csütörtökön. Az eseményen Hévizi János, az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója és Filvig Géza polgármester mondott beszédet és vágta át ünnepélyes külsőségek között a nemzeti színű avatószalagot. Ám a nagy múltú, más nagyobb városok mellett Kalocsán 20 éve a jelenlegi, immár megújult telephelyén áruházzal, raktárcsarnokkal rendelkező cég azzal is emlékezetessé kívánja tenni az évfordulót, hogy üzleti és lakossági partnerei részére 30 millió forint értékben – szigorú, követhető eljárásrendben – nagy értékű ajándékokat, köztük egy személygépkocsit sorsol ki. A nyereményjáték indítását Hévézi János tulajdonos ügyvezető igazgató az avatóünnepségen jelentette be.

A cég saját, mintegy 200 milliós forrásból finanszírozott és kivitelezett beruházása mérföldkőnek számít Kalocsán a kereskedelem ezen szegmensében, ugyanis A-Z-ig szinte minden a vasas és építőiparral kapcsolatos gép, szerszám és anyag megtalálható a 250 négyzetméter alapterületű üzletben és a hozzá tartozó 1200 négyzetméter alapterületű daruzható, korszerű darabológéppel is felszerelt raktárcsarnokban. Aki a több mint ezerféle termék ellenére az 1001.-et szeretné megrendelni, annak pár napos határidővel leszállítják a kívánt árucikket.

Amint az avatóünnepségen elhangzott beszédekből, a munkatársak nyilatkozataiból megtudtuk, az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. 1996-óta résztvevője a Kalocsa és környéki lakosok és vállalkozások életének. Telephelyük idén, rekord idő, 6 hónap alatt teljes megújuláson esett át. Egy nagyobb, modernebb raktárcsarnok épült az acéltermékek forgalmazására, emellett a szakáruházban is teljes arculatváltás történt. A megújult üzlet és a megnövekedett termékkínálat a jövőben mind a szerelő szakemberek és kivitelező vállalatok, mind pedig a lakossági igényeket kielégíti az épületgépészeti termékek, szerszámok és acélanyagok területén. A harmincadik Aktív évét taposó cég webáruházzal is rendelkezik.

Petchtinger Tamás kereskedelmi igazgatót arra kértük, mutassa be a kalocsai telephely tevékenységét.

Hévizi János ügyvezető igazgató köszöntő beszédében kifejtette:

„Immár 20 év vagyunk jelen Kalocsán. ahogy az Aktív Kft., úgy a kalocsai telephely is folyamatosan fejlődik. Az itteni tevékenységünk, életünk alapvetően három mérföldkőhöz köthető: első a nyitás, egy 100 négyzetméteres kis áruházzal, majd 10 év múlva már 300 négyzetméteresre bővült az eladótér. Annak elbontása után épült meg a jelenlegi áruház és az 1200 négyzetméter alapterületű acélraktár. Ez utóbbi jellemzője, hogy temperálható, ami így a munkakörülményeket is javítja. A csarnoknál külön kiemelném, hogy új daraboló berendezéseket vásároltunk, mozgó daruval van ellátva.

Az áruház belső felújításával jelentősen nő az árukínálat, ezzel együtt a szolgáltatás színvonala.”A jelentős áruházi bővítés keretében alakult ki az Aktív Kft. végleges profilja is, amivel a jövőben tartósan foglalkozik:

szerszám és épületgépészet, ebből mintegy 3 ezer terméket forgalmazunk, a kohászati termékek közül pedig mintegy 1000 darabból választhatnak partnereink”. Az idén még lesz egy jelentős nap az Aktív Kft. életében, a cég december 17-én lesz 30 éves.”

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Ez alkalomból hirdettünk meg egy nyereményjátékot a partnereink, vevőink számára.

Mintegy 30 millió forint értékű nyereménycsomagot sorsolnak ki két vásárlói réteg számára: lakossági és céges kategória.”A lakosságinál egy komoly fűnyíró, a céges kategóriában pedig a kiállított személygépkocsi lesz a főnyeremény, de ezen kívül is nagyon sok értékes nyeremény kerül kisorsolásra.

Arra kérem a vevőinket, partnereinket, hogy vegyenek részt a játékban, és velünk együtt ünnepeljük meg a 30 éves évfordulót!” mondta az ügyvezető, majd a polgármestert kérte fel köszöntőbeszéde megtartására.

Filvig Géza polgármester

„Tisztelt igazgató úr, kedves dolgozók, partnerek, megjelent vendégek! Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek a mai beruházás átadó ünnepségen. Minden polgármesternek örömteli esemény, ha egy új, vagy megújult létesítmény átadásán vehet részt.

Számomra különösen nagy öröm a mai átadás, mert egy olyan beruházás felújítás helyszínén vagyunk, amelyet egy olyan 30 éve fennálló és jól prosperáló cég hajtott végre, amely 20 éve van jelen Kalocsán.

Egy település életében nagyon fontos, hogy új beruházások jöjjenek, meglássák a lehetőséget a városban. Emellett legalább ennyire fontos, ha valaki már itt van és az újra beruház, a meglévő vállalkozását fejleszti tovább.”

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az Aktív Kft. részéről ez történt, hiszen 20 éves munkájuk során azt a következtetést vonták le: igen, Kalocsa egy fontos helyszín, Kalocsán érdemes fejleszteni!

Kalocsa nagy lehetőségek előtt áll, ezért is egy jó visszaigazolás, hogy a vállalkozói körök is azt látják: Kalocsának van jövője, fejlődési lehetősége, és itt érdemes befektetni.”Azért is öröm a mai nap, mert egy jó, magas minőségű szolgáltatást kaphat a lakosság és a vállalkozói kör, nem kell elutazni vidékre, ott beszerezni a hiányzó anyagokat, helyben megvásárolhatók azok az eszközök, alapanyagok, szerszámok, amelyek révén Kalocsa gazdasági előnyhöz juthat.

Városképi szempontból is fontos ez a beruházás, mert aki Baja irányából érkezik, immár egy szép telephelyet láthat.

Polgármesterként hálás vagyok a cégnek, hogy Kalocsát olyan helynek, partnernek tekinti, ahová érdemes befektetni.”Ehhez további sikert, jó gazdasági éveket kívánok magam és az önkormányzat nevében. A város mindig partner marad abban, hogy segítse a vállalkozások boldogulását! – zárta beszédét Filvig Géza polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK