2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Mi az a Black Friday (Fekete Péntek)? – Idén november 26-án lesz

Mi az a Black Friday (Fekete Péntek)? – Idén november 26-án lesz
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 15., 12:46

A Black Friday, Magyarországon Fekete Péntek, egy minden évben november végén megrendezett, főleg kiskereskedelmi kedvezmény és akcióhullám. Ilyenkor nem ritka, hogy az akcióban részt vevő üzletek akár 50-70 százalékos kedvezménnyel értékesítik a termékeiket. Évről évre egyre több bolt és webáruház csatlakozik a "Vásárlás Ünnepéhez", és egyre jellemzőbben nem csak egy napig, hanem egész hétvégén, vagy akár egész héten tartanak a kedvezmények.

Black Friday eredete

A Black Friday évek óta egyet jelent a november végi leárazásokkal, és a legtöbben nem is foglalkoznak azzal, hogy ez az elnevezés honnan ered. Eredetére két teória is létezik; egyik egy könyveléssel összefüggő történet, a másik pedig egy philadelphiai amerikai foci mérkőzéssel van összefüggésbe.

Fekete Péntek Magyarországon

A Fekete Péntek elnevezés Magyarországon egy egyszerű fordítás eredménye, amely teljes mértékben megegyezik a sokkal inkább elterjedt, eredeti Black Friday-jel. Hazánkban még az idegen nyelvet nem beszélők is tudják, hogy a Black Friday, és az év legjobb akcióit hozó Fekete Péntek egy és ugyanaz.

Mikor van idén a Black Friday

A Black Friday-nek nincs konkrét dátuma, hiszen annak időpontja egy másik mozgó ünnep időpontjától, az amerikai Hálaadás ünnepétől függ. Jellemzően a Hálaadást követő pénteken, minden évben november 23. és 29. között tartják. Érdemes megjegyezni:

IDÉN A BLACK FRIDAY 2021. NOVEMBER 26 - ÁN LESZ.

Fontos információk a vásárlóknak

Hiába ömlenek minden évben a tv-ből, a rádióból, az internetről és szinte az összes marketingcsatornából a Black Friday-t és az akciókat népszerűsítő hirdetések, nem szabad, hogy ezek teljesen elvakítsák a józan gondolkodásunkat. És bár a legtöbb kereskedő jószándékú, és valódi kedvezményeket nyújt, azért érdemes hasznos tanácsokat megfogadnunk, hogy ne érjen rossz szájízzel véget a Black Friday. Vannak, akik beugrató kedvezményeket csinálnak, vagy úgy hirdetnek kedvezményt, hogy az akciós termékeket nem lehet visszaküldeni, illetve sokszor a kiemelkedően akciós termékből csak néhány darabot tartanak raktáron, amit szintén nem néz jó szemmel a Gazdasági Versenyhivatal.

Forrás: black.friday.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés