2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mi az a Black Friday (Fekete Péntek)? – Idén november 26-án lesz

Mi az a Black Friday (Fekete Péntek)? – Idén november 26-án lesz
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 15., 12:46

A Black Friday, Magyarországon Fekete Péntek, egy minden évben november végén megrendezett, főleg kiskereskedelmi kedvezmény és akcióhullám. Ilyenkor nem ritka, hogy az akcióban részt vevő üzletek akár 50-70 százalékos kedvezménnyel értékesítik a termékeiket. Évről évre egyre több bolt és webáruház csatlakozik a "Vásárlás Ünnepéhez", és egyre jellemzőbben nem csak egy napig, hanem egész hétvégén, vagy akár egész héten tartanak a kedvezmények.

Black Friday eredete

A Black Friday évek óta egyet jelent a november végi leárazásokkal, és a legtöbben nem is foglalkoznak azzal, hogy ez az elnevezés honnan ered. Eredetére két teória is létezik; egyik egy könyveléssel összefüggő történet, a másik pedig egy philadelphiai amerikai foci mérkőzéssel van összefüggésbe.

Fekete Péntek Magyarországon

A Fekete Péntek elnevezés Magyarországon egy egyszerű fordítás eredménye, amely teljes mértékben megegyezik a sokkal inkább elterjedt, eredeti Black Friday-jel. Hazánkban még az idegen nyelvet nem beszélők is tudják, hogy a Black Friday, és az év legjobb akcióit hozó Fekete Péntek egy és ugyanaz.

Mikor van idén a Black Friday

A Black Friday-nek nincs konkrét dátuma, hiszen annak időpontja egy másik mozgó ünnep időpontjától, az amerikai Hálaadás ünnepétől függ. Jellemzően a Hálaadást követő pénteken, minden évben november 23. és 29. között tartják. Érdemes megjegyezni:

IDÉN A BLACK FRIDAY 2021. NOVEMBER 26 - ÁN LESZ.

Fontos információk a vásárlóknak

Hiába ömlenek minden évben a tv-ből, a rádióból, az internetről és szinte az összes marketingcsatornából a Black Friday-t és az akciókat népszerűsítő hirdetések, nem szabad, hogy ezek teljesen elvakítsák a józan gondolkodásunkat. És bár a legtöbb kereskedő jószándékú, és valódi kedvezményeket nyújt, azért érdemes hasznos tanácsokat megfogadnunk, hogy ne érjen rossz szájízzel véget a Black Friday. Vannak, akik beugrató kedvezményeket csinálnak, vagy úgy hirdetnek kedvezményt, hogy az akciós termékeket nem lehet visszaküldeni, illetve sokszor a kiemelkedően akciós termékből csak néhány darabot tartanak raktáron, amit szintén nem néz jó szemmel a Gazdasági Versenyhivatal.

Forrás: black.friday.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei