2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Na, ilyen egy telefonos „lehúzás”! (VIDEÓ) – Ne dőljünk be!

Illés György Cinó  |  2017. 09. 30., 20:00

A módszer egyszerű, mint a faék: pénznyereménnyel kecsegtetnek, majd a pénz átutalásához – milyen igaz! – elkérik a bankkártya-adatokat. Tegnap este trükkös, telefonos bankkártyacsaló hívta munkatársunknak, éppen a társaságában, ráadásul kameraközelben tartózkodó barátját, aki egyből vette a lapot: a hívásban – a támadást természetesen azonnal fölismerve – a fárasztó munkanap után egy kis üdítő trollkodás lehetőségét látta, mi pedig egy remek oktatófilm elkészítésére kaptunk esélyt. Sajnos az exkluzív körülmények következtében a csaló támadásának elejét nem sikerült filmre vennünk, de szerencsére szinte minden fontos tudnivalót később is elismételt, így a lényegről nem maradtunk le. A gyanútlan célszemély szerepét játszó barát nem dekonspirálódott, hanem színlelt, belement a játékba, nyilván, kamu adatokkal.

Előzetesnek még annyit:

ÉRDEMES MEGFIGYELNI A SAJÁTOSAN MEGTÉVESZTŐ, A TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÉS PÉNZÜGYI KÖRÖKRE JELLEMZŐEN KIMŰVELT BESZÉDMÓDOT!

Például, amikor a vége felé azt mondja a hívó:

"A legis-legközelebbi bankautomatához mennyi időt venne igényben, hogy elérkezzen, Uram, mert akkor azonnal aktiválnánk és regisztrálnánk Önnek! " (sic-sic-sic-sic!

AZ IS FIGYELEMREMÉLTÓ, HOGY MILYEN NEHEZEN ADJÁK FÖL A PRÓBÁLKOZÁST AZ ADOMÁNYOZÓK!

Erste? Akkor ez a baj… – mondja a delikvens. Nem bírja megérteni, hogy most ők lettek átverve, amikor már hogy’ örültek!

EGYÉBKÉNT AZ ÍGY MEGSZERZETT ADATOKKAL A PIN-KÓD HÍJÁN KÉSZPÉNZT NEM TUDTAK VOLNA FÖLVENNI, DE INTERNETES VÁSÁRLÁSHOZ FÖLHASZNÁLHATTÁK VOLNA – HA AZ ADATOK VALÓSAK.

De mi se álltassuk magunkat! Vannak a videóban hallhatónál sokkal kifinomultabb támadások és hitelesebbnek ható támadók.

Szóval, senki sincs biztonságban! Vigyázzuk értékeinkre, ne hagyjuk magunkat átverni, kifosztani!

HALLÓ, FIATALOK!
MUTASSÁTOK MEG EZT A FILMET A NAGYSZÜLEITEKNEK, ÉS IDŐS HOZZÁTARTOZÓKNAK, MEG A SZOMSZÉDBAN LAKÓ SZÉPKORÚAKNAK, AKIK KEVÉSBÉ TUDNAK ELIGAZODNI A MAI, KÓDSZÁMOKKAL KIRAKOTT, NETBANKOS, ONLINEÁRUHÁZAS VILÁGBAN!
Nem állítjuk, hogy a trükk minden részletét értjük, például nem világos, hogy mit akartak a legközelebbi pénzkiadó automatáig megteendő út menetidejére vonatkozó kérdéssel, de abban biztosak vagyunk, hogy

A FELVÉTELEN MAGÁT A TELEKOM MUNKATÁRSÁNAK MONDÓ SZEMÉLYNEK A TÁVKÖZLÉSI VÁLLALATHOZ VALÓJÁBAN SEMMI KÖZE, ÉS ESZE ÁGÁBAN SEM VOLT 150 EZER FORINTOT UTALNI BARÁTUNK SZÁMLÁJÁRA.

A KALOhírek szavatolja, hogy a film nem megrendezett, hanem azon egy tényleges telefonos bankkártyacsalási kísérletet rögzítettünk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.