2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nyílt nap, állásbörze az Anda Presentnél

Zsiga Ferenc  |  2016. 10. 24., 16:32

A budapesti székhelyű, Kalocsán a volt tejüzem területén telephelyet létesített Anda Present Kft. nyilvánosság előtti bemutatkozása több remek alkalmat tudhat a háta mögött. Mégis, az október 22-én, szombaton 8-13 óráig tartó állásbörzével egybekötött nyílt nap kiemelkedik a többi közül, ahogy mondani szokás, nagyot ütött! A mintegy 400 látogató közül legalább 150-en voltak, akiknek nincs állása, vagy váltani szeretnének, mások élve a cég és a napsütéses idő kínálta lehetőséggel, egy kis kirándulást, üzemlátogatást tettek az alkalomból megnyitott üzemben. A szerkezetkész, kétezer négyzetméteres csarnok, a már megérkezett berendezések előre vetítik, hogy az Anda Presentnek tavasztól további 60 új munkatársra lesz szüksége.

– Versenyképesebb fizetés, 13. havi juttatás és egyéb kedvezmények is várják azokat a munkavállalókat, akik közül sokan a nyílt nappal egybekötött állásbörzén nyújtották be szakmai önéletrajzukat. A munkatársak elsősorban gyártó, emblémázó, fröccsöntő gépek melletti betanított munkát végeznek, de grafikusok, termékfejlesztők jelentkezésére is számítunk az új, 60 főt foglalkoztató részlegbe – mondta András Attila, a vállalat kalocsai gyökerekkel rendelkező tulajdonosa és vezetője, miközben a már meglévő üzemben és a megújuló, szerkezetkész csarnokban kalauzolt bennünket.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)

Forrás: PRO-Q Kft.

A cégvezető arról számolt be, hogy a jelenleg 42, 2017 tavaszától várhatóan már mintegy 100 fővel működő kalocsai telephelyen a promóciós termékek emblémázása, feliratozása, tehát egyedivé tétele mellett ajándék -, és reklámtárgyak gyártása is megkezdődik, az új fröccsöntő részleg üzembe helyezésével.

Az ismertetett cégadatok:

  • 8 milliárd forintos árbevétel, 
  • 380 fő foglalkoztatott, 
  • Magyarország mellett Hollandiában, Csehországban, Lengyelországban, Franciaországban és Romániában létesített telephely, 
  • 52 országba szállítanak, 
  • 20 országra készülnek konkrét üzleti tervek, 
  • katalógusuk nyolc nyelven érhető el 

– mind azt bizonyítják, hogy az önkormányzattal, Török Ferenc korábbi polgármesterrel 2014 júliusában együttműködési megállapodást aláíró, az elmúlt öt évben (részben a gazdasági válság idején) árbevételét megduplázó, teljes egészében magyar tulajdonú cégnek a mostani, 320 milliós fejlesztését továbbiak követhetik.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)

Forrás: PRO-Q Kft.

Ezt András Attila is megerősítette , aki szerint ha az árbevétel a várakozásoknak megfelelően alakul, Kalocsán pályázati források nélkül is

folytatják a fejlesztéseket.

A jelenlegi, már megkezdett beruházás keretében egy 2000 négyzetméteres csarnok újul meg teljes körűen. Eddig felújították a födémet, megtörtént az ablakok cseréje, elkészült az aljzat, de már a 40 darabból álló, 300 millió forint értékű géppark egy része is megérkezett. Amennyiben a humánerő toborzása is sikeres lesz, tavasszal megindulhat a termelés az 1600 (!) termék logózására, gyártására alkalmas új kalocsai üzemrészben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés