2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Öltöztesd föl a Kalocsa Kamarakórust! – A huszonöt éves énekkar fellépő ruhára gyűjt

Öltöztesd föl a Kalocsa Kamarakórust! – A huszonöt éves énekkar fellépő ruhára gyűjt
Illés György Cinó  |  2023. 09. 14., 18:52

"Öltöztess fel egy kórust" címmel a Brancs közösség internetes adománygyűjtő oldalon indított kampányt a fennállásának 25. évét idén ünneplő Kalocsa Kamarakórus, azzal a céllal, hogy új fellépő ruhát szerezzenek be, az esetleg fennmaradó összeget pedig a fellépések alkalmával jelentkező útiköltségek, illetve októberben esedékes első minősítő fellépésük költségeinek fedezésére fordítanák. A fellépő ruha költségeihez Kalocsa Város Önkormányzata is támogatta 150 ezer forinttal, ám ez még nem elegendő a kitűzött célhoz, ezért kérik a támogatást. Az adományozók exkluzív ajándékra számíthatnak az énekkartól.

A Brancs közösség egy adománygyűjtő weboldal, mely a kitűzött cél érdekében összehozza a megvalósulásukhoz támogatást igénylő ötleteket az adományozókkal. Ezen az oldalon kéri a Kalocsa Kamarakórus a közönség segítségét, hogy új fellépő ruhát tudjanak vásárolni magunknak.

A kórus közönsége által jól ismert piros felsők fölött eljárt már az idő is, ráadásul nem is egyformák, legalább három féle árnyalatúak – nyilatkozta a gyűjtő akció okáról Englerné Böttger Boglárka kórusvezető, hozzátéve: ráadásul egységes alsó rész nincs is a blúzhoz, ki-ki szoknyát, vagy nadrágot húz hozzá, ki mit talál otthon, a férfikarnak pedig egyforma fehér inge sincs.

A kórus 25 éve saját lábakon áll, önfenntartó. Évente többször is megörvendeztetik a kalocsai közönséget énekükkel, és egyre több felkérést kapnak más településekről is, amint arról nemrégiben írtunk, de a kórussal kapcsolatos hírekről első kézből, a Kalocsa Kamarakórus közösségi médiás oldalán is tájékozódhatnak, ahol szeptember 1. óta az augusztus végi nyilvános próbájukon készült hangfelvételüket bemutató videó is megtekinthető.
Most mindenkire számítanak céljuk megvalósításához.

Szeretnénk, hogy öltözetünk méltó legyen ahhoz a zenei színvonalhoz, amely egyre inkább jellemzi az énekkart, ehhez viszont a közönségünk, barátaink, ismerőseink segítségét kérjük. A legkisebb felajánlás is hatalmas segítség nekünk, nagyon szépen köszönjük az adományokat! Sok kicsi sokra megy!”– nyilatkozta a nemrégiben indult gyűjtés kapcsán a kórusvezető.

Nagy szükségünk van az összefogásra, közönségünk támogató szeretetére és adakozó kedvére, hogy a koncertjeinken ne csak szépen szóljunk, hanem szép látványt is nyújtsunk. A kettő kiegészíti egymást, és közösen ad a közönségünknek jó érzést, lelki feltöltődést”– tette hozzá Englerné Böttger Boglárka.

Aki bármilyen kicsi, vagy nagyobbacska összeggel támogatni szeretné a Kalocsa kulturális életét is színesítő, számos városi rendezvény fényét emelő énekkart, az néhány kattintással megteheti a Brancs közösség oldalán, amely ide kattintva elérhető!

Az énekkar előtt álló kiadások ismeretében a hatvannapos akció alatt félmillió forintot szeretnének összegyűjteni, amiből az első kilenc nap alatt 70 ezer forint már összejött – ez időarányosan nem rossz eredmény, de a kitűzött céltól még messze vagyunk…

AZ ÉNEKKAR NEM CSAK A MARKÁT TARTJA, AZ ADOMÁNYOZÓK CSERÉBE KAPNAK IS VALAMIT!

Adományozóiknak különleges lehetőségeket kínálnak cserébe, például közös fényképezkedési lehetőséget a kórussal, vagy, ami még különlegesebb, csak az övék lesz egy meglepetés "Köszönjük dal", amelynek felvételét kizárólag az adományozók érhetik el egy részükre megküldött kód segítségével.

A TÁMOGATÓKNAK ELŐRE FOGLALT HELYEKET TARTANAK FÖNN A 25 ÉVES ÜNNEPI KONCERTJÜKRE,

vagy egy sorsoláson vehetnek részt, amelynek nyertese kedvenc kórusművét hallgathatja majd meg a jubileumi hangversenyükön.

Aki szívesen támogatná a kórust, de a játékkal egybekötött, szervezett gyűjtésben nem szeretne részt venni, az

közvetlenül a nemrégiben egyesületté alakult énekkar bankszámlájára is eljuttathatja adományát:

  • Kedvezményezett: Kalocsa Kamarakórus Egyesület
  • Bankszámlaszám: 11732040-22882792
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-22 11:40:00
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 28., 09:14
Igazi C-vitamin bomba a piros csipkebogyó! Még >>>
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK