2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Óvintézkedések a központi döntés után helyben is – Lefújták a március 15-ei rendezvényeket

Óvintézkedések a központi döntés után helyben is – Lefújták a március 15-ei rendezvényeket
Illés György Cinó  |  2020. 03. 10., 17:08

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs ajánlását megfogadva Kalocsa Városi Önkormányzata úgy döntött, hogy a város lakóinak egészsége védelmében nem tartják meg a ’48-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett, 2020. évi városi ünnepséget és szavalóversenyt. Kalocsán továbbra sincs ismert koronavírusos fertőzött beteg, de enne az állapotnak a fönntartásához óvintézkedésekre van szükség – értékelték a helyzetet városunk vezetői.

A központi ünnepségeket már korábban törölték, emellett eddigi információink szerint Uszódon és Hartán is úgy döntött a települési képviselő-testület, hogy nem tartják meg az ünnepségeket, és várhatóan további településeken születhet hasonló döntés.

A kórházakban, így a Kalocsai Szentkereszt Kórházban is tegnap vezettek be látogatási tilalmat a fenyegető koronavírus-járvány miatt.

A kalocsai önkormányzat által ma kiadott közlemény arra kéri a lakosságot, hogy a betegség hazai terjedésével kapcsolatban a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon tájékozódjunk, kövessük a kormány és az Operatív Törzs közleményeit!
A sajátunk és a környezetünkben élők egészségének védelme érdekében a dr. Filvig Géza polgármester által kiadott közlemény arra hív föl, hogy fokozottan figyeljünk oda magunkra és környezetünkre, főleg az idősekre és a gyermekekre.

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÜNNEPI ÜLÉSÉT – EZÚTTAL SAJNOS A KÖZÖNSÉG KIZÁRÁSÁVAL – MEGTARTJÁK.

Ma délelőtt még bizonytalanság uralkodott ebben a kérdésben, aktualitását vesztett, ezért végül publikálásra nem került, de már előkészített cikkünkben azt írtuk volna:

Miközben a március 15-i országos központi ünnepséget, melyen hagyományosan sok a külföldi résztvevő az új koronavírus miatt nem rendezik meg, városunkban javában tart a március 15-én, ünnepi képviselő-testületi üléssel induló program szervezése. (…) A környező nagyvárosok ünnepségeit sorra törlik, így még az is lehet, hogy a következő napokban olyan döntés születik, hogy nem, vagy nem az előre tervezett program szerint rendezik meg az ünnepséget.” A cikktervezet bevezetőjének utolsó mondatban jelzett aggodalmunk tehát megalapozottnak bizonyult.

A PROGRAMOK ELMARADÁSÁRÓL SZÓLÓ KÖZLEMÉNYT AZ ALÁBBIAKBAN SZKENNELT FORMÁBAN TESSZÜK KÖZZÉ:

[Cikkünk a közlemény fotója alatt folytatódik!]

A városházán vasárnap 9 órakor kezdődő ünnepi ülésen Kalocsa Város Díszpolgára kitüntetést vesz át Leányfalusi Vilmos orgonaművész,
Kovácsné dr. Szeitz Klára és Konczné dr. Török Ildikó gyermekorvosok pedig címzetes főorvos elismerő oklevelet vehetnek át.

[Az eismerő címek átadásáról tájékoztatjuk olvasóinkat!]

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezést a megszokott helyen, a 48-asok terén, a Batthyány-kormány szoborcsoportjánál, illetve a Sétálóutcai ivókútnál tartották volna meg március 15-én, vasárnap, 11 órai kezdettel.

Az ünnep fényét a Kalocsai Thália Társulat műsora és a Kalocsai Fúvószenekar közreműködése, valamint a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis által az egykori Magyar Honvédség 15. Kalocsa Légvédelmi Rakétaezred csapatzászlaja alatt állított díszőrség emelte volna, az ünnepi beszéd elmondására dr. Körmendy Szabolcs önkormányzati képviselő kapott felkérést.
Az ünnepség után a város 1848-ig visszanyúló – bár nem töretlen – hagyományai szerint a sétálóutcai ivókútnál közös koccintással zárult volna az ünnepség.Borítókép forrása: maszol.ro

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés