2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rideg László és Filvig Géza az Iparterület Fejlesztés Kalocsán projekt helyszínén vizitált – A közgyűlés elnöke támogatja a pótigényt

Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 10., 19:10

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Filvig Géza polgármester június 9-én tett látogatást a Foktői úti laktanya területén megvalósuló Iparterület Fejlesztése Kalocsán, és az ugyanitt építendő, a kezdő vállalkozásoknak helyet biztosító, úgynevezett inkubátorház kialakítása projektek helyszínén. A közgyűlés elnökét Filvig Géza polgármester és Boromisza Viktor, a városfejlesztési osztály vezetője tájékoztatta a két, már a közbeszerzési eljáráson túl lévő beruházás jelentőségéről, valamint a meglévő épületek felújítására, átalakítására rendelkezésre álló, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázata keretében elnyert pénzügyi forrás összegéről, az összesen felmerült 122,2 millió forint többlet támogatási igény szükségességéről. Rideg László bejelentette: a pótigény elbírálása feltételeként szabott elnöki támogató nyilatkozatát a kormány felé megadta, kedvező elbírálás esetén az igény kielégítése a központi költségvetésből történhet. A közgyűlés elnöke gratulált és sok sikert kívánt a város jövője szempontjából fontos beruházások és fejlesztési célok eléréséhez.

Filvig Géza megköszönte Rideg Lászlónak és Font Sándor országgyűlési képviselőnek a projektek megvalósításához nyújtott eddigi és jövőbeni támogatását. Mint a polgármester hangsúlyozta: a két beruházás gazdaságélénkítő hatása mellett nagyon fontos, hogy a ciklus elején meghirdetett polgármesteri programban szereplő „vállalkozásbarát önkormányzat” e projektek keretében is lehetőséget adjon a kezdő vállalkozásoknak az inkubátorház, mint vállalkozási terület biztosításával. Legalább ennyire fontos:

AZ ÖNKORMÁNYZAT SEGYTSÉGÉVEL A MEGLÉVŐ VÁLLALKOZÁSOK IMMÁR AZ ÉPÜLŐ DUNA-HÍD, A PAKS II. BERUHÁZÁS SZEM ELŐTT TARTÁSA MELLETT EGY ILYEN SZEMPONTBÓL IS KITŰNŐ FEKVÉSŰ, JÓ INFRASTRUKTÚRÁVAL RENDELKEZŐ IPARTERÜLETEN VÉGEZHESSÉK TEVÉKENYSÉGÜKET.

A polgármester szólt arról is, hogy a most bejárt terület egy része ad majd helyet a város kommunális és parkgondozási feladatait ellátó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft-nek, amely az új helyén fontos bázisa lesz az ugyancsak jelentős fejlesztések előtt álló cégnek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Miközben a megyei közgyűlés elnökét Filvig Géza körbevezette a nagy kiterjedésű területen, belülről is megtekintették

AZ ÖT, DARABONKÉNT 1000 NÉGYZETMÉTERES, NAGY BELMAGASSÁGÚ, FELÚJÍTÁSRA VÁRÓ CSARNOKOT, VALAMINT A PAKSI KÖZRŐL NYÍLÓ FŐBEJÁRAT KÖZELÉBEN ÉPÜLŐ, 800 NÉGYZETMÉTERES SZOCIÁLIS IRODAÉPÜLETNEK HELYET ADÓ TELKET.

A tájékoztatást érdeklődéssel fogadó Rideg Lászlónak Filvig Géza arról is beszámolt:

A KÉT TOP-OS PÁLYÁZATBAN LEFOLYTATOTT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS EREDMÉNYEKÉNT BEÉRKEZETT LEGKEDVEZŐBB AJÁNLATI ÁR, ÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ PÁLYÁZATI ÖSSZEG KÖZÖTT AZ IPARTERÜLETFEJLESZTÉS PROJEKTNÉL 118,4 MILLIÓ, AZ INKUBÁTORHÁZ ÉPÍTÉSÉNÉL 3,8 MILLIÓ, ÖSSZESEN 122,2 MILLIÓ FORINT ÁRKÜLÖNBÖZET MUTATKOZIK.

Mindezzel egy időben, a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek közepette is, vállalkozói körökben élénk az érdeklődés mind az iparfejlesztési terület, mind az inkubátorház iránt,

AMI AZT JELENTI, HOGY EZEK A KALOCSAI VÁLLALKOZÁSOK SAJÁT VÁROSUKBAN KÉPZELIK EL A JÖVŐJÜKET, BOLDOGULÁSUKAT, AMELYHEZ AZ ÖNKORMÁNYZAT MINDEN SEGÍTSÉGET MEG KÍVÁN ADNI

– mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Rideg László a látogatás végén azzal búcsúzott:a pótigény elbírálása feltételeként szabott elnöki támogató nyilatkozatát a kormány felé megadta, kedvező elbírálás esetén az igény kielégítése a központi költségvetésből történhet. A közgyűlés elnöke gratulált és sok sikert kívánt a város jövője szempontjából fontos beruházások, fejlesztési célok eléréséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés