2022. 05. 22.
Júlia, Rita
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Romani voja” – Kalocsa mellett még négy másik településre is ellátogat a kalocsai CNÖ szervezte roma kulturális road show

„Romani voja” – Kalocsa mellett még négy másik településre is ellátogat a kalocsai CNÖ szervezte roma kulturális road show
Illés György Cinó  |  2021. 06. 23., 08:40

A roma közösség évszázadok óta fontos kulturális nemzetalkotó tényezője a magyarságnak. A cigányság kulturális és szellemi értékeinek megőrzése, a közösségek tudatos integrációja és aktivizálása új lehetőségeket nyithat meg mind a kisebbségi, mind a hazai kulturális életben, összekötő kapocs lehet a többségi társadalom és a cigányság közt, és gazdagítja, színesíti a magyar kultúrát. A másik oldalról nézve a program fontos célja az is, hogy a helyi roma közösséget kulturális élményhez juttatva működő és rendszeresen közönség elé álló együtteseknek fellépési lehetőséget adjon, ami most, a koronavírus okozta, csaknem másfél éves kényszerszünet után különösen fontos szempont. E célokat szolgálja a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat pályázati forrásból, öt településen megvalósuló programsorozata.

A ROMANI VOJA "ROAD SHOW" KERETÉBEN ÖT KONCERT, VAGY INKÁBB ZENÉS-TÁNCOS EST VALÓSUL MEG, A KÖVETKEZŐ IDŐPONTOKBAN ÉS HELYSZÍNEKEN:

  • Június 28. – Mélykút, Művelődési Ház
  • Június 29. – Soltvadkert, Piactér
  • Június 30. – Kiskőrös, Délibáb utca
  • Július 01. – Solt, Focipálya
  • Július 05. – Kalocsa, Szőlőkköze sporttelep


A RENDEZVÉNY MINDEN HELYSZÍNEN ESTE HÉT ÓRAKOR KEZDŐDIK ÉS ESTE KILENCIG TART.

A szervező Kalocsai Cigány Önkormányzat elnöke, Sztojka István így foglalta össze a programmal kapcsolatos tudnivalókat:

– Szimpatikusak voltak számunkra a pályázati kiírásban szereplő célok, hiszen magunk is úgy gondoltuk, hogy a cigány kultúrát érdemes bemutatni, megmutatni egymásnak és a kívülállóknak is. A pályázatunkat szerencsére kedvezően fogadták, így öt helyszínen rendezhetjük meg a programsorozatunkat, amely cigány zenét, néptáncokat és népviseletet vonultat majd föl – nyilatkozta a programsorozat kapcsán Sztojka István, aki a műsort a következő gondolatokkal igyekezett népszerűsíteni:

– Nótár Mary és a Kalocsai Fiúk hagyományőrző együttes mellett a Roma Show-ból megismert tehetségek, a verseny felfedezettjei is eljönnek hozzánk.

KÖZTÜK LESZ EGY A CIGÁNY TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYEN EREDMÉNYT ELÉRT KALOCSAI KISLÁNY IS, AKI AUTENTIKUS CIGÁNY ÉNEKEKKEL ÁLL KÖZÖNSÉG ELÉ.

Nagyon tehetségesnek látjuk, ezért úgy gondoltuk, lehetőséget adunk neki is, reméljük a közönség is így látja majd.

Nagy várakozásokkal tekintünk a programsorozat elé, amelyre nagy szeretettel várunk mindenkit, romákat és nem romákat egyaránt!”– zárta invitáló gondolatait a Kalocsai Cigány Önkormányzat elnöke.

A koncertek sztárvendége Nótár Mary

A muzsikus cigány családból származó, több hangszeren játszó énekes a mulatós, illetve roma pop műfaj ma egyik legnépszerűbb művelője. Munkásságát a közönség mellett a szakma is elismeri, egyebek mellett többszörös Fonogram-díjas, 2007-ben pedig Zámbó Jimmy-díjat kapott. A közösségi hálón számos videoklipje megtekinthető, ezek között van olyan, amely húszmilliót meghaladó nézettséggel büszkélkedhet.

…CSAK „EL NE LOPJÁK A SHOWT” A ROMA SHOW FELFEDEZETTJEI!

A cigány tehetségkutató verseny újdonsült sztárjai, muzsikusok, táncosok, énekesek új színt, vérfrissítést hoznak a szórakoztatóipar e szegmensébe. Aki már hallott róluk, azoknak azért, akiknek számára még ismeretlenek, hát azért érdemes ellátogatniuk a műsoros estekre, amelyekre

A BELÉPÉS INGYENES!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés