2022. 05. 17. kedd
Paszkál
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Segíteni jó. Adni öröm.” - Nagyinterjú Dudás Arnolddal, az adománygyűjtő egyesület alapítójával

„Segíteni jó. Adni öröm.” - Nagyinterjú Dudás Arnolddal, az adománygyűjtő egyesület alapítójával
Kastély Béla  |  2022. 02. 07., 08:30

A „Segíteni jó. Adni öröm.” – olyan önkéntes jótékonysági projekt, amely egy foktői fiatalember, Dudás Arnoldhoz köthető és a saját Facebook oldalán indította útjára. Dudás Arnolddal a jótékonysági szervezet eddig elért eredményeiről, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk.

Dudás Arnold, 2020 szeptemberében indította el önkéntes jótékonysági projektjét, amellyel nehéz körülmények között élő embereken segít. A nemes cél érdekében a Facebook oldalán létrehozott egy „Segíteni jó! Adni öröm!” nevű fotóalbumot.

Ebben a jól dokumentált albumban olyan személyek, vállalkozások fotói vannak feltöltve, akik rajta keresztül segítettek a rászorulókon.

Forrás: Kastély Béla / KALOhírek

Kérlek mesélj egy kicsit magadról! Mit kell, mit lehet tudni rólad?

Kalocsán születtem 1995-ben, általános iskolába Foktőn jártam. Jelenleg Kalocsán, az egyik tanult szakmámban, a vendéglátásban dolgozom, de előtte próbára tettem magam az élet több területén is.

Mi vezetett a rászoruló családok segítéséhez, miként jött ez az ötlet, hogy ebbe a kezdeményezésbe belevágj?

Az állatok iránti szeretetemből jött az ötlet, elsőként a kalocsai állatmenhely számára folytattam gyűjtéseket. Majd 2020 szeptemberében, az iskolakezdés kapcsán merült fel, hogy ezt a tevékenységet a nehéz körülmények között élő gyermekek, családok irányába is szükséges kibővíteni.

Forrás: Dudás Arnold / Facebook

Hol tartasz most, mit sikerült elérned az elmúlt másfél év alatt?

A nagylelkű és önzetlen felajánlásoknak köszönhetően eddig közel száz családot tudtam a felajánlásokból támogatni! Valamint az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány Kalocsa számára is több alkalommal indítottam sikeres gyűjtést.

Forrás: Dudás Arnold / Facebook

Legutóbb két hét alatt sikerült egy hatalmas adománygyűjtő akciót lebonyolítanod, kérlek, oszd meg velünk a részleteket!

Forrás: Dudás Arnold / Facebook


2021. december 18-án halálos közlekedési baleset történt Jánoshalma külterületén, melynek során a sofőr bennégett a kigyulladt járműben. Férj és apa nélkül maradt a 27 hetes terhes kismama, Katinka és 1,5 éves kisfiuk, Asztrik (Riki).  

Az Ő megsegítésükre indítottunk adománygyűjtést, amely január 28-án sikeresen véget ért. A veszteséget pótolni nem lehet, de nagyon boldog és hálás vagyok, ezúttal is megköszönöm, hogy a sok-sok felajánlásnak köszönhetően örömet tudtunk szerezni, illetve megkönnyíthettük egy nehéz körülmények között élő, csonka család életét.

A projekt sikerességéről a lentebb látható kép és videó talán mindent elmond!

Forrás: Dudás Arnold / Facebook

A videó megtekintéséhez kattints a képre!

Úgy tudom, szeretnél szintet lépni, és emiatt egy egyesületet hoztál létre.

Igen, napokon belül egyesületi formában fogunk tovább menni. Ezáltal több lehetőségünk lesz, a tevékenységi kör pedig az alábbi szolgáltatásokkal bővül:

  • Beteg gyermekek részére történő jótékonysági adománygyűjtés.
  • Hátrányos helyzetű gyermekek és családok részére történő jótékonysági adománygyűjtés.
  • Állatmenhelyek támogatása.
  • Általános iskolák támogatása.
  • Gyermekotthonok támogatása.
  • Idősotthonok támogatása.
  • Sportesemények rendezése és szervezése.
  • Egészségmegőrző programok szervezése, lebonyolítása.
  • Rászoruló, tehetséges, fiatal sportolók szociális támogatása.
  • Együttműködés más társadalmi szervezetekkel, önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, a rászorulók felkutatása és támogatása érdekében.

Az egyesület 10 állandó taggal működik, köztük több olyan személy is van, aki élt már nehéz körülmények között, és átérzi ennek a tevékenyégnek a fontosságát.

Miként zajlanak ezek a jótékonysági akciók?

Mintegy kapocsként összekötöm a jószívű adományozókat a rászoruló emberekkel. A felajánlott összegekből lehetőség szerint megpróbálok kalocsai vállalkozóknál bevásárolni, ezáltal is segítve városunk kereskedelmét. Az összegyűlt tartósélelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási termékeket, gyümölcsöket, vitaminokat, játékokat, egyszóval mindent, személyesen szoktam eljuttatni az érintetteknek. Ezáltal a felajánlások valóban oda kerülnek, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Mit üzensz az olvasóknak, bár amit megtudtunk, az alapján ez nem is lehet kérdés?

Így van! Segíteni jó. Adni öröm. Ha ismered ezt az érzést, adj magadból annyit, amennyit csak tudsz! Segítő kezekre mindig szükség van, mert nem csak karácsonykor éhes az ember!

Segíts, hogy segíthessünk, hogy hányatottabb sorsú embertársaink ebben a mostani, a koronavírus miatt még nehezebb időszakban is segítséget kaphassanak! Az adományozáshoz szükséges adatok a Facebook oldalamon megtalálhatóak.

NE FELED, EGYETLEN APRÓ FELAJÁNLÁS IS SZÁMÍT! 

Ezt talán egy svéd író, Frederick Backman fogalmazta meg a legtalálóbban:

Egyetlen napsugár is elég, hogy elkergesse az árnyakat."

Forrás: Dudás Arnold / Facebook

Arnold végtelenül szerény és csupaszív, jótét lélek. Nagyon sokan, köztük ismert kalocsai emberek, vállalkozók segítik karitatív tevékenységét.

Ha tetszik és szeretnéd TE is támogatni a „Segíteni jó. Adni öröm.” munkáját, akkor csatlakozz az oldalhoz!

Oszd meg cikkünket is, hogy minél több emberhez eljusson!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés