2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Soczó László György ezredes a Kalocsai Fegyház és Börtön új parancsnoka – A volt megbízott parancsnokot szekszárdi parancsnoknak nevezték ki

Zsiga Ferenc  |  2020. 01. 06., 18:38

Mondhatni nagy a jövés-menés a Kalocsai Fegyház és Börtön élén. Szűk egy éven belül immár a harmadik vezető váltja egymást az egykor a női fogvatartottjai révén elhíresült fegyintézet parancsnoki székében. A megbízott parancsnoki megbízást 2019. február 1-jétől betöltő Ambrus Lajos bv. alezredest 2020. január 1-jétől új, immár ténylegesen kinevezett parancsnok váltja. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2020. január 1-jei hatállyal Soczó László György bv. ezredest, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön korábbi parancsnokát nevezte ki a Kalocsai Fegyház és Börtön új parancsnokának.

Orosz Zoltán bv. alezredes, a BV Országos Parancsnokságának szóvivője a kalocsai megbízott parancsnok új beosztásáról is tájékoztatta portálunkat.

Orosz Zoltán szóvivő megerősítette: Soczó László bv. ezredes, a kalocsai börtön új parancsnoka 2018 januárjában a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet éléről került a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönbe parancsnoknak, majd most onnan, ugyan ebbe a beosztásba érkezett Kalocsára.Soczó ezredes tehát a legkeményebb helyek egyikének, a Sopronkőhidai Fegyháznak volt a parancsnoka.

A szóvivő megerősítette azt a helyi forrásokból származó információnkat, hogy Ambrus Lajos bv. alezredes, az eddig megbízott kalocsai parancsnok, aki 2019. február 1-jén váltotta dr. Tanács Eszter ezredest, a szekszárdi Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek lett a parancsnoka.

Mint emlékezetes, tavaly ilyenkor dr. Tanács Esztert az ország legújabb börtönének, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának nevezte ki a belügyminiszter.

A szóvivő azzal hárította el kérésünket, hogy az új kalocsai parancsnokkal interjút készítsünk: „Adjunk egy kis időt Soczó László György bv. ezredes úrnak arra, hogy új szolgálati helyén tájékozódjon, a kérésre majd csak azt követően térjünk vissza.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK