2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Suzukitól kapott „Év beszállítója” díjat az EMIKA – idén 5,6 millió alkatrészt szállítanak Esztergomba

Zsiga Ferenc  |  2017. 04. 28., 10:56

A kalocsai EMIKA Zrt. negyedszázada beszállítója a Magyar Suzuki Zrt.-nek, a megbízhatóságával, a nemrégiben piacra dobott új modelljeivel is vonzó autómárkát gyártó cég az április 13-án, Esztergomban tartott beszállítói értekezleten „Az év beszállítója VA-VE kategóriában” elismerésben részesítette városunk egyik legnagyobb múltú részvénytársaságát. A legendás japán precizitást, csúcstechnológiát és minőségi garanciát tekintve a díj önmagában is beszédes, ám a részletek megismerése érdekében Droblyen Csaba műszaki-marketing igazgatóval beszélgettünk.

A Magyar Suzuki Zrt. kapcsolatokat kiemelt feladatként irányító szakember elmondta: az EMIKA Zrt. 25 éve beszállítója a Magyar Suzuki Zrt.-nek. A 2010-es év vízválasztó volt a két cég partneri kapcsolatában, ugyanis ettől az időponttól a folyamatokat átalakítva minden erejükkel még inkább a vevők kiszolgálására fókuszáltak és fókuszálnak azóta is. Az idei évben több mint 5,6 millió darab alkatrészt szállítanak Esztergomba a Vitara és az S-Cross modellekhez. A Kalocsán sajtolt, hegesztett és felületkezelt alkatrészeket a karosszériába, motortérbe és az utastérbe építik be. Az új Vitara és S-Cross modelleknél elnyert szerződéseknek köszönhetően 2014 óta közel 40 százalékkal tudták növelni a Suzukitől származó árbevételüket, a gyártási folyamatok tökéletesítésével az eredményességüket.

- A Magyar Suzuki Zrt.-nél régi hagyomány, hogy minden évben beszállítói értekezletet tartanak. A fórum alkalmat ad arra, hogy ismertetik az előző évi eredményeket, bemutatják a következő év terveit, kijelölik a főbb irányokat. Ezeken az értekezleteken a Magyar Suzuki Zrt. évről évre meghatározott szempontok alapján értékeli valamennyi beszállító előző éves teljesítményét. Az is hagyomány, hogy a kialakult rangsor alapján díjazzák a legjobbakat. Számunkra óriási, huszonöt éve várt elismerés, hogy nemcsak bekerültünk a legjobbak közé, de az EMIKA Zrt.-t „Az év beszállítója VA-VE kategóriában” díjat is megkapta.

A tartósan kiváló minőség mellett ennek oka az, hogy egy régóta gyártott termékünknél jelentős összegű költségcsökkentést sikerült elérnünk. A régi, elhasználódott szerszámsort kiváltottuk egy új, az alkatrészt kevesebb műveletben készre gyártó szerszámsorra. Számunkra a díj, a kitüntető elismerés visszaigazolása annak, hogy jó úton indultunk el és járunk. A jól szervezett folyamatok, a kitartóan végzett munka, a folyamatos fejlődés meghozzák gyümölcsüket. A vállalat elmúlt években nyújtott teljesítménye, az elért eredmények, az elmúlt évek fejlesztései (erre 581 millió forintot költöttünk hét év alatt), a jelenleg folyó, 472 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházásaink jó alapot adnak arra, hogy derűsen, bizakodóan nézzünk a jövőbe. Ezt a derűt csak növeli a kapott elismerés, amit ezúton is köszönök minden EMIKA-s munkatársamnak - mondta Droblyen Csaba, az EMIKA Zrt. műszaki-marketing igazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 09:36:27
A Dunatáj Fotókör ebben az évben is meghirdette a fényképezés iránt érdeklődő fiatalok körében méltán népszerű fotótanfolyamát, a „Fotósulit”. A tanfolyamot záró tárlaton a suli tizenöt növendékének két-két bemutatkozó képét tekinthetik meg az érdeklődők.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés