2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Teljes kapacitással működik a kalocsai hajléktalanszálló - Felkészültek a fagyosabb napokra

Teljes kapacitással működik a kalocsai hajléktalanszálló - Felkészültek a fagyosabb napokra
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 12., 06:53

Hetek óta teljes kapacitással működik a Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Csoportjához tartozó hajléktalan szálló. Ennek ellenére azt ígérik, senkit nem hagynak magára az előttünk álló hideg, fagyos napokban. A máltaiak különösen a téli időszakban élelmiszer-adományokkal és melegedési lehetőséggel segítik a rászoruló embereket a mindennapokban.

Miklós Györgynétől, a Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Csoportjának vezetőjétől megtudtuk: a hideg időjárás beállta óta folyamatosan érkeznek a kérések, mint általában minden téli időszakban, azonban most olyan emberek is sorban állnak segítségért, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz körülmények közé.

Ebben a krízishelyzetben sokan kérnek élelmiszercsomagot, azonban karácsony előtt fordult elő, hogy szállást kellett adnunk olyan valakinek, aki a hideg miatt nem maradhatott az utcán. Lényegében mindenkin segítünk, bármilyen problémát megoldunk, amit tudunk, illetve amit a lehetőségeink megengednek.”- hangsúlyozta Miklós Györgyné.


Hozzátette: „Hozz te is egy konzervet!” elnevezéssel jelenleg is zajlik egy adománygyűjtő akció, amelyben a tartós élelmiszer felajánlásokat várjuk minden hétköznap 9- től 15 óráig a Kossuth Lajos utcai telephelyükön.”

A csoport vezetője aláhúzta: „A krízishelyzetre tekintettel sokkal több a kérés, mint ami korábban volt, ugyanis nagyon sok ember elvesztette a munkáját, került nehéz körülmények közé.”

Mint Miklós Györgynétől megtudtuk, a kalocsai intézménynél jelentős fejlesztés zajlik. A tervek szerint egy új nappali melegedővel és új éjszakai szállással bővülnek a 2021. év folyamán. Ez a bővítés jelentős változást hoz majd az intézmény életében, ugyanis Kalocsán a szeretetszolgálat működteti a hajléktalan szállót, ami jelenleg is teljes kihasználtság mellett üzemel. Igaz, a Nefelejcs utcai épület jelenleg csak 5 személy befogadására alkalmas. Ettől függetlenül felkészültek az előttük álló fagyos napokra, senkit nem hagynak az utcán.


Fullra vagyunk, tehát szabad kapacitásunk nincs. Ám olyan esetben, ha hó lenne, vagy nagy hideg, egy- egy éjszakára helyet tudunk biztosítani a rászorulónak mindaddig, amíg nem tudnak tovább menni a szolgálatunkon belül Kecskemétre, vagy olyan helyre, ahol van hely a szállókon.” – összegezte a csoport vezetője.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai azt kérik, ha bárkinek tudomása van olyan személyről, aki ellátásra szorul, bizalommal keresse őket, vagy hívja a központi diszpécserszolgálatot a 76/485-582-es számon.

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK