2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Több mint100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Bács-Kiskunba a következő hét évben

Zsiga Ferenc  |  2022. 12. 12., 09:02

Az eltelt hét év során több mint 113 milliárd forint támogatás jutott 774 támogatott projektre, melyekből a megye mind a 119 településére ékezett forrás. Ezek a fő számai a 2014-2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) Bács-Kiskun megyében. A pályázati rendszer TOP Plusz néven folytatódik a következő hét évben, és hasonló összeg áll majd rendelkezésre.

A túlnyomórészt a megyei önkormányzat közreműködésével megvalósuló beruházások egy része még folyamatban van, miközben az önkormányzatok már a következő hét év fejlesztési keretéből is nyernek el támogatásokat.

Az új, TOP Plusz néven futó programban - eddig - mintegy 20 milliárd forintról született döntés, és a 2021-2027 közötti ciklusban összesen több mint százmilliárd forint érkezik majd településfejlesztésre.

Erről a megyei polgármesteri fórumon Oláh Gábor, a területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár beszélt, aki azt is kiemelte, hogy az előző hét évben Bács-Kiskun kifejezetten jól teljesített a támogatások felhasználásában, köszönhetően a megyei önkormányzat és a települések példaértékű együttműködésének.

A TOP Plusz forrásait többek között a helyi gazdaság fejlesztésére, 4-es és 5-ös számjegyű utak felújítására, kerékpárutak építésére, városfejlesztésre, energetikai beruházásokra lehet majd felhasználni. A megyei önkormányzat által koordinált beruházásoknál az alapelv ugyanaz, mint az előző években volt.

Szeretnénk, hogy mind a 119 településre jusson támogatás, és olyan projektek valósuljanak meg, amelyek az ott élők számára igazán fontosak. Célunk, hogy az életminőséget tovább növeljük Bács-Kiskunban."- hangsúlyozta Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke. Megjegyezte, hogy a TOP Pluszban is biztosítják a szakmai segítséget minden önkormányzatnak. A részletekről már egyeztettek a megye polgármestereivel.


A rezsicsökkentéstől a helyi piacokig

Az eddig megítélt pályázatokat áttekintve kitűnik, hogy a következő években számos önkormányzati hivatal - és más intézmények - energetikai korszerűsítésére eddig mintegy 3 milliárd forint támogatást nyertek el az önkormányzatok. A települések fejlesztése is nagy hangsúlyt kap, erre eddig csaknem 7 milliárd forint áll rendelkezésre.

A PROJEKTEKBEN SZEREPEL PÉLDÁUL KÖZÖSSÉGI TEREK, KERÉKPÁRUTAK, JÁTSZÓTEREK ÉPÍTÉSE, FEJLESZTÉSE, VÁROSREHABILITÁCIÓ, DE LESZ FORRÁS A CSAPADÉKELVEZETÉS FEJLESZTÉSÉRE IS. SZINTÉN HANGSÚLYOS IRÁNY A HELYI PIACOK FELÚJÍTÁSA, ÉPÍTÉSE - KÖRÜLBELÜL EGYMILLIÁRD FORINTBÓL.

Forrás: bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK