2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Többszázezer forint értékű adomány a Szent Kereszt Kórház és a Mentőállomás dolgozóinak – Hartáról indult, két nap alatt megmozdult a környék lakossága

Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 25., 18:04

Mosógép, szárítógép, 150 darab szájmaszk, mosó - és fertőtlenítőszerek, törlőkendő, három hentestől származó, tízkilókban mérhető vastag -és vékonykolbász, a legkülönbözőbb füstöltáruk, 30 kilogramm méz, tea, kávé, cukor és még számos tartós élelmiszer, a mindennapokban jól hasznosítható termék gyűlt össze mindössze két nap alatt, miután Fazekasné Gottschall Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya egykori dolgozója, a hartai háziorvos asszisztense a közösségi médiában felhívást tett közzé: aki csak teheti, segítse a kalocsai kórházban és a mentőállomáson dolgozókat, akik ezekben a napokban, hetekben, saját egészségüket nem kímélve végzik önzetlen és áldozatos munkájukat.

A bejegyzés március 22-én, vasárnap este került fel a Facebookra, 25-én szerdán már az okozott gondot, a rengeteg, súlyát és térfogatát tekintve is jelentős mennyiségű adományt miként szállítsák a mentőállomásra és a kórházba. Természetesen ezt is frappánsan megoldották!

A Hartán élő Fazekasné Gottschall Ildikó, aki csecsemő, gyermek, valamint felnőtt szakápoló, és közel hat évet dolgozott a kalocsai kórházban elmondta: egy hirtelen ötlettől vezérelve gondolta úgy, hogy egy még jelenleg is élő felhívást tesz közzé a közösségi médiában. A klaviatúrán alig ütötte le az utolsó szavakat, a jóérzésű emberek empátiáját, segítőkészségét bizonyítva máris özönlöttek a felajánlások.


Kalocsáról az egyik adományozó egy új mosógépet, a másik egy új szárítógépet ajánlott fel, de Harta, Solt, Dunapataj, Újtelek, és még számos községben élő adományozó gondolta úgy, ebben az akcióban neki is részt kell vennie.

 

Természetesen nem csak magánszemélyek, de cégek is megmozdultak, de senki nem kérte, hogy a nevét megemlítsék.


Mindenki jó szívvel, azzal a jóérzéssel állt a kezdeményezés mellé: ha valakik, hát most az egészségügyben dolgozók jó hasznát veszik mindannak, amit adományoznak.

Az egyik kalocsai lángossütőhöz ma reggel kellett bekopogtatni, hogy a sok-sok minden adomány mellett 30 darab frissen sütött lángosnak örülhessenek a kórház és a mentőállomás dolgozói.


Az intézményben a gyermekosztályon dr. Korsós Ildikó vette át az adomány nekik szánt részét, a többi szakmai egységnek, például a Sürgősségi és Baleseti Osztálynak, az Intenzív Osztálynak, a Központi Betegfelvételnél a koronavírus-fertőzés gyanús személyek részére kialakított egységnek a munkatársai, a többi osztály dolgozói részére összegyűlt adományokat Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes vette át.

Szivós Etelka dr. Mócza György és dr. Svébis Mihály főigazgató segítségére is számíthat az új munkakör zökkenőmentes átvételében, majd annak ellátásában.
bővebben ...


Fazekasné Gottschall Ildikó és Szivós Etelka a mai napon valamennyi mentőtiszt és egészségügyi dolgozó nevében köszönetét fejezte ki az adományozóknak az önzetlen felajánlásokért. Mint mondták, az érintettek bizonyosan nagy hasznát veszik majd az adományoknak, a társadalom ilyenfajta elismerése is újabb impulzust ad további önzetlen, áldozatos munkájukhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés