2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Új faáru-szaküzlet nyílt Kalocsán – Fűrész- és lemezáruk, sörpadok és bútoripari szerelvények a kínálatban

Illés György Cinó  |  2021. 10. 11., 17:03

A város északi bejáratánál, az 51 es út mellett már eddig is működött a csapágy és szerelvény szaküzlet, amely mostantól új profillal bővíti tevékenységét. A szomszédos épületben kialakított új üzletet a Pataji út 39. szám alatt, az egykori gázcseretelep telkén ma délelőtt 10 órakor nyitotta meg Molnár Dezső ügyvezető igazgató, az Oktogon Holz Kft. üzleti partnerei, beszállítói, a helyi média és dr. Filvig Géza polgármester jelenlétében. A bolt mögött egy raktár, valamint csiszoló, felületkezelő műhely is létesült.

A megnyitó ünnepség keretében Molnár Dezső köszöntője után Filvig Géza polgármester is szólt az egybegyűltekhez.
Elmondta: mindig öröm a város vezetői számára, ha egy új üzlet nyílik, különösen, amikor egy olyan üzleti vállalkozás, amely már korábban is jelen volt városunkban, új területen fejleszt, hiszen ez nagyon jó visszajelzés arról, hogy jól érzik magukat itt, és lehetőséget, potenciált látnak városunkban, hogy érdemes itt befektetni, új profillal bővíteni a tevékenységüket.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A polgármester rámutatott: Kalocsa ezeréves város, nagy történelmi múlttal és egyháztörténeti jelentőséggel, de a jelenét és jövőjét mi alakítjuk, az itt működő gazdasági szereplők, a lakosság és a városvezetés, és a mi felelősségünk, hogy ezt továbbvigyük.

A polgármester kiemelte: az atomerőmű-bővítés jó lehetőségeket tartogat térségünk számára, hiszen a paksi térségben folyó munkálatokba mi is szeretnénk bekapcsolódni, a létesülő, új Duna-híd, és az általa elérhető közelségbe kerülő autópálya pedig kiváló eszköz lesz erre, amely az egész város életére is lehetőségeire kedvező hatással lesz majd.

Filvig Géza háláját fejezte ki a fejlesztésért és az az új munkahelyekért, amelyeket a bővítés által teremtenek, de azt is hozzátette: a város nem önzetlenül üdvözli az új gazdasági szereplőket, illetve a meglévők fejlesztéseit, hiszen a költségvetésnek nagy szüksége van az adóbevételekre, márpedig, ha valaki többet termel és forgalmaz, akkor több adót is fizet, amit majd a lakosságra fordíthat a város vezetése.

A polgármester gratulált az ügyvezetőnek ehhez a mérföldkőhöz, a vállalat vezetőségének és dolgozóinak pedig jó munkát kívánt, és azt, hogy az új üzlet minél előbb beváltsa az elképzeléseiket, és tovább bővíthessék itteni tevékenységüket.
Végül a lakosságnak és az üzleti vásárlóknak figyelmébe ajánlotta ezt az új kereskedelmi egységet, és alkalmi hobbibarkácsolóként is örömét fejezte ki, hogy most már nem kell elutazunk Kalocsáról beszerezni az itt kapható termékeket, jó minőségű alapanyagokat.

Molnár Dezső ügyvezető köszönetet mondott beszállítóiknak, akik a ragasztókat, kötőelemeket, bútorvasalatokat szállítják, hogy átsegítették az üzletet a kezdeti nehézségeken. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a bolt termékskálájának egy igen vastag szelete a saját maguk által gyártott termékeket, tömörfa lapokat, épületfákat, gerendákat vonultatja föl – ezek adják ugyanis az Oktogon Holz Kft. fő profilját.

Az új üzletben a termékeik és szolgáltatásaik teljes skáláját kínálják, amivel az ügyvezető tudomása szerint hiánypótló tevékenységbe fognak városunkban. Az ügyvezető megköszönte a polgármesternek a szívélyes fogadtatást, bizalmát fejezte ki a leendő vásárlók elégedettségét illetően, majd a megjelenteket pezsgővel – illetve a kocsival érkezettek kedvéért kölyök pezsgővel – való koccintás és pohárköszöntő után állófogadásra invitálta.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Az Oktogon Kft. 1991-ben jött létre ipari szerelvények és csapágyak forgalmazására. Kereskedelmi tevékenységük mellett később a gyártásba is bekapcsolódtak. 2017-ben Nyitották meg az Oktogon Holz táblásító üzemét, amelyben tömörfa bútorlapok gyártásával indultak, majd később tömbösített faáruk, gerendák készítésével bővítették tevékenységüket. Ezekkel kapcsolatban kiemelte: a ragasztott technológia miatt ezek a termékek beépítve nem fognak vetemedni, csavarodni, nem változtatják meg az alakjukat.

Az ügyvezető igazgató munkatársunknak azt is elmondta, hogy a következő lépésben egy ezer négyzetméteres üzemcsarnok létesítését tervezik. Ennek kialakítását már ebben az évben szerették volna megkezdeni, azonban a mindössze 14 percig nyitott pályázati ablakról lecsúsztak, ezért e szándékukat későbbre kellett halasztaniuk. Ám e tervükről nem tettek le, és ha elkészül majd a most megnyílt üzlet mögötti területen az üzemcsarnok, akkor – kihasználva az itteni, lényegesen kedvezőbb feltételeket és gazdasági környezetet – a jelenleg Törökszentmiklóson működő gyártókapacitásukat szeretnék majd Kalocsára áttelepíteni. Ezáltal a most keletkezett két új munkahelynél számottevően több, 16-20 munkahelyet teremtenek majd városunkban a tervek szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK