2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Új faáru-szaküzlet nyílt Kalocsán – Fűrész- és lemezáruk, sörpadok és bútoripari szerelvények a kínálatban

Illés György Cinó  |  2021. 10. 11., 17:03

A város északi bejáratánál, az 51 es út mellett már eddig is működött a csapágy és szerelvény szaküzlet, amely mostantól új profillal bővíti tevékenységét. A szomszédos épületben kialakított új üzletet a Pataji út 39. szám alatt, az egykori gázcseretelep telkén ma délelőtt 10 órakor nyitotta meg Molnár Dezső ügyvezető igazgató, az Oktogon Holz Kft. üzleti partnerei, beszállítói, a helyi média és dr. Filvig Géza polgármester jelenlétében. A bolt mögött egy raktár, valamint csiszoló, felületkezelő műhely is létesült.

A megnyitó ünnepség keretében Molnár Dezső köszöntője után Filvig Géza polgármester is szólt az egybegyűltekhez.
Elmondta: mindig öröm a város vezetői számára, ha egy új üzlet nyílik, különösen, amikor egy olyan üzleti vállalkozás, amely már korábban is jelen volt városunkban, új területen fejleszt, hiszen ez nagyon jó visszajelzés arról, hogy jól érzik magukat itt, és lehetőséget, potenciált látnak városunkban, hogy érdemes itt befektetni, új profillal bővíteni a tevékenységüket.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A polgármester rámutatott: Kalocsa ezeréves város, nagy történelmi múlttal és egyháztörténeti jelentőséggel, de a jelenét és jövőjét mi alakítjuk, az itt működő gazdasági szereplők, a lakosság és a városvezetés, és a mi felelősségünk, hogy ezt továbbvigyük.

A polgármester kiemelte: az atomerőmű-bővítés jó lehetőségeket tartogat térségünk számára, hiszen a paksi térségben folyó munkálatokba mi is szeretnénk bekapcsolódni, a létesülő, új Duna-híd, és az általa elérhető közelségbe kerülő autópálya pedig kiváló eszköz lesz erre, amely az egész város életére is lehetőségeire kedvező hatással lesz majd.

Filvig Géza háláját fejezte ki a fejlesztésért és az az új munkahelyekért, amelyeket a bővítés által teremtenek, de azt is hozzátette: a város nem önzetlenül üdvözli az új gazdasági szereplőket, illetve a meglévők fejlesztéseit, hiszen a költségvetésnek nagy szüksége van az adóbevételekre, márpedig, ha valaki többet termel és forgalmaz, akkor több adót is fizet, amit majd a lakosságra fordíthat a város vezetése.

A polgármester gratulált az ügyvezetőnek ehhez a mérföldkőhöz, a vállalat vezetőségének és dolgozóinak pedig jó munkát kívánt, és azt, hogy az új üzlet minél előbb beváltsa az elképzeléseiket, és tovább bővíthessék itteni tevékenységüket.
Végül a lakosságnak és az üzleti vásárlóknak figyelmébe ajánlotta ezt az új kereskedelmi egységet, és alkalmi hobbibarkácsolóként is örömét fejezte ki, hogy most már nem kell elutazunk Kalocsáról beszerezni az itt kapható termékeket, jó minőségű alapanyagokat.

Molnár Dezső ügyvezető köszönetet mondott beszállítóiknak, akik a ragasztókat, kötőelemeket, bútorvasalatokat szállítják, hogy átsegítették az üzletet a kezdeti nehézségeken. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a bolt termékskálájának egy igen vastag szelete a saját maguk által gyártott termékeket, tömörfa lapokat, épületfákat, gerendákat vonultatja föl – ezek adják ugyanis az Oktogon Holz Kft. fő profilját.

Az új üzletben a termékeik és szolgáltatásaik teljes skáláját kínálják, amivel az ügyvezető tudomása szerint hiánypótló tevékenységbe fognak városunkban. Az ügyvezető megköszönte a polgármesternek a szívélyes fogadtatást, bizalmát fejezte ki a leendő vásárlók elégedettségét illetően, majd a megjelenteket pezsgővel – illetve a kocsival érkezettek kedvéért kölyök pezsgővel – való koccintás és pohárköszöntő után állófogadásra invitálta.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Az Oktogon Kft. 1991-ben jött létre ipari szerelvények és csapágyak forgalmazására. Kereskedelmi tevékenységük mellett később a gyártásba is bekapcsolódtak. 2017-ben Nyitották meg az Oktogon Holz táblásító üzemét, amelyben tömörfa bútorlapok gyártásával indultak, majd később tömbösített faáruk, gerendák készítésével bővítették tevékenységüket. Ezekkel kapcsolatban kiemelte: a ragasztott technológia miatt ezek a termékek beépítve nem fognak vetemedni, csavarodni, nem változtatják meg az alakjukat.

Az ügyvezető igazgató munkatársunknak azt is elmondta, hogy a következő lépésben egy ezer négyzetméteres üzemcsarnok létesítését tervezik. Ennek kialakítását már ebben az évben szerették volna megkezdeni, azonban a mindössze 14 percig nyitott pályázati ablakról lecsúsztak, ezért e szándékukat későbbre kellett halasztaniuk. Ám e tervükről nem tettek le, és ha elkészül majd a most megnyílt üzlet mögötti területen az üzemcsarnok, akkor – kihasználva az itteni, lényegesen kedvezőbb feltételeket és gazdasági környezetet – a jelenleg Törökszentmiklóson működő gyártókapacitásukat szeretnék majd Kalocsára áttelepíteni. Ezáltal a most keletkezett két új munkahelynél számottevően több, 16-20 munkahelyet teremtenek majd városunkban a tervek szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!