2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Új szolgáltatások az Eurovelo 13 kerékpáros útvonal megyei szakaszán

Új szolgáltatások az Eurovelo 13 kerékpáros útvonal megyei szakaszán
Zsiga Ferenc  |  2020. 11. 03., 08:26

2020. szeptember 28-ával befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnere – a Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület – „Az EuroVelo 13 kerékpáros útvonal és környezetének ökoturisztikai fejlesztése” című, közel 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektje.

Amint azt a megyei önkormányzat sajtóközleményéből megtudhatjuk: a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című, TOP-os pályázati felhívás keretében megvalósult projekt elsődleges célja az EuroVelo 13 kerékpáros útvonal Hercegszántó és Kelebia közti szakaszának, valamint a nyomvonalat övező Felső-Bácska - Homokhát Natúrpark közös ökoturisztikai fejlesztése volt, amely hozzájárul a jelenlegi szolgáltatáskínálat színvonalának javításához, valamint új ökoturisztikai létesítmények létrehozásával a kínálat bővítéséhez.

Nagyobb léptékű fejlesztésekre Bácsalmáson, Tompán és Kelebián került sor, amely hozzájárul a Felső-Bácskai és Homokháti Natúrpark fejlesztéséhez, attrakcióinak látogatóbarát fejlesztéséhez.

A támogatás segítségével a célcsoportok igényeihez illeszkedő szolgáltatások valósultak meg annak érdekében, hogy az elégedett vendégek közül mind több legyen a visszatérő vendégek száma, valamint - a hatékony marketingnek (is) köszönhetően - emelkedjen a térségbe látogató turisták száma és növekedjen az itt tartózkodás ideje.

A turisztikai vonzerő növekedésével erősödik a turisztikai kereslet. A projekt további célja, hogy a minőségi kínálat erősödésével emelkedjen a turisztikai költés is, valamint az ökoturisztikai létesítmények szezonon kívüli hasznosítása hozzájáruljon a szezonalitás csökkentéséhez.

A projekt keretében elkészült a „Bács-Kiskun Megyei Kerékpáros stratégia”. A dokumentum intézkedéseket fogalmaz meg az ország és a megye azon hosszú és középtávú irányvonalaihoz, terveihez igazodva, melyek célja a látogatószám, a tartózkodási idő és a turisztikai költés növelésének elérése.

Emellett elkészült az „EuroVelo 13 nemzetközi kerékpáros útvonal Bács-Kiskun megyei szakaszának fejlesztési stratégiája” is, amely az Eurovelo 13 kerékpáros útvonal turisztikai felmérésekre, kutatásokra, kimutatásokra alapozott fejlesztési koncepciója és irányt kíván mutatni a kerékpáros-barát infrastruktúrafejlesztés és kerékpáros turizmus fejlesztésében érdekelt szereplők számára.

A projektről bővebb információt a www.bacskiskun.hu oldalon olvasható.Forrás: bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!