2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb öt évre Gáspár Ferenc a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke – Holló Mátyás uszódi állattenyésztő alelnök lett

Újabb öt évre Gáspár Ferenc a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke – Holló Mátyás uszódi állattenyésztő alelnök lett
Zsiga Ferenc  |  2022. 06. 19., 14:40

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei küldöttgyűlése 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Gáspár Ferencet, aki újabb öt évre töltheti be a tisztséget. Az uszódi Holló Mátyást alelnöknek, Dunapatajról Dusnoki Csaba Sándort országos küldöttnek választották.

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Bács-Kiskun megyei Küldöttgyűlés 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Bács-Kiskun megyei elnökének Gáspár Ferencet választották, az ő munkáját 7 alelnök: Farkas László mezőgazdaságért, Gulyás János élelmiszeriparért, Göbölyös Károly vidékfejlesztésért, Gubán Gyula általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Ódor József ("BÁCSKA" Erdőszövetkezet), Holló Mátyás és Somodi Ferenc helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segíti.

Holló Mátyás | Forrás: KALOhírek / #DOKU


A megyei küldöttek maguk közül Gubán Gyulát, Farkas Lászlót, Balogh Károlyt, Borbély Istvánt, Bőthe Béla Attilát (Dávodi Augusztus 20 Zrt.) Dr. Ivancsi Istvánt, Dusnoki Csaba Sándort, Göbölyös Károlyt, Holló Mátyást, Kalapos Frigyest, Sulyok Ferencet (KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.), Pecznyik Bélát, Tóth József Attilát, Vancsura József Antalt és Varga Istvánt választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Ritter Imre, Gyenes István, Haskó László és Vancsura Kornél.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Kubatov Márton, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Varga István, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Szántó István (SZÁNTÓ 2000' Kft.), az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Szabó Sándor, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt Ribárszki Zsolt László (Juice Products Zrt.), a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Bányai Áron, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt Sipos István Károly, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hegedűs Zsolt, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Szabó Jenő vezeti a megyében.
A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK