2022. 05. 19. csütörtök
Ivó, Milán
: 386 Ft   : 368 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ütemesen haladnak a fagondozási munkákkal – Három fát kivágnak, hatot ültetnek az Asztrik téren

Ütemesen haladnak a fagondozási munkákkal – Három fát kivágnak, hatot ültetnek az Asztrik téren
Illés György Cinó  |  2022. 03. 25., 07:31

Amint portálunkon is előre jeleztük, reggel lezárták a Kossuth Lajos utca irányából az Érsekkert felé vezető útszakaszt, mert a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. parkgondozó részlegének munkatársai faápolási, illetve részben kivágási és újratelepítési munkálatokat végeznek. A helyszínen szemléztük a munkálatokat.

Olvasóinkat napi gyors hírünkben már előre tájékoztattuk az ideiglenes forgalmi rendről, vagyis arról, hogy előreláthatólag március 24-én és 25-én fél kilenctől délután háromig fagondozási munkálatokat végeznek, amiért az Asztrik teret a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda sarkától a Kunszt utca sarkáig lezárják a gépjármű forgalom elől.

A fák elhalt, nem megfelelő állású ágainak eltávolítása, gallyazás mellett

HÁROM ELÖREGEDETT, ODVAS, BETEG, EZÉRT BALESETVESZÉLYESSÉ VÁLT FÁT ELTÁVOLÍTANAK, ÁM HELYÜKRE ÚJAKAT IS ÜLTETNEK.

Korábban is vágtak már néhány fát a téren, hasonló okokból. Most pótlásként azok helyére is fiatal egyedek kerülnek – tudtuk meg a helyszínen tájékozódva.


Forrás: KALOhírek


A mostani munkák során összesen

HAT ELŐNEVELT, TÍZÉVES, FÖLDLABDÁS FACSEMETÉT ÜLTETNEK KI A KIVÉNÜLT EGYEDEK HELYÉRE.

Örömteli, hogy megújul a tér növényállománya, ugyanakkor sajnálatos, hogy az odvas fák eltávolításával az énekesmadarak fészkelő helyei fogynak, városunkban amúgy is igen beszűkült életterük tovább csorbul.

A téren járva azt is tapasztaltuk, hogy a Zárdatemplomként ismert Szent József templom föl van állványozva, ugyanis tatarozzák. Az fölállványozott templom képeink hátterében is látható. A templom renoválásával kapcsolatosan a templomot fenntartó Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Koczkás Emma Eszter nővér a közeljövőben tájékoztatja portálunkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés