2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vakok és gyengénlátók a munkaerőpiacon –„Közösen a munkáért Bács-Kiskunban”

Vakok és gyengénlátók a munkaerőpiacon –„Közösen a munkáért Bács-Kiskunban”
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 07., 07:13

Elsősorban vak és gyengénlátó munkavállalókat várt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete Kalocsán, a Művelődési Központ Kamaratermébe június 30-án, a „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című pályázat rendezvényére. A kora délutánig tartó eseményen az egyik kalocsai cég munkatársa a fogyatékkal élők munkavállalási lehetőségeiről tartott előadást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet „Foglalkoztatás 2019” elnevezésű pályázatának nyerteseként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete 2 millió forint támogatásban részesült.

 A „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című pályázat célja a fogyatékossággal élők munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. A program megvalósítása során az egyesület 2020-ban és 2021-ben eddig 8 Bács-Kiskun megyei helyszínen, 590 személyes találkozásra teremtett lehetőséget.

 Hencz András, a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke portálunknak elmondta

2020-ban Kecskeméten tartottuk a projektmegnyitót, majd azóta többek között Kiskunfélegyházán és Lakitelken gyűltünk össze. A programcélcsoportjának tagjai érzék-, és mozgásszervi fogyatékossággal élő, továbbá megváltozott munkaképességű emberek. Valamint a kistérségek olyan munkáltatói, akik jelenleg is foglalkoztatnak, vagy potenciális foglalkoztatói lehetnek a fogyatékossággal élő munkavállalóknak.

- mondta az elnök, majd hozzátette:

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a résztvevők bátran és célirányosan kérdeznek, kérnek szakmai tanácsokat az előadóktól."

Természetesen a foglalkoztatással kapcsolatban a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének rehabilitációs munkatársa mindig a rendelkezés áll, hiszen elsősorban ő az, aki ezzel kapcsolatban információval tud szolgálni. A program kezdete óta több látássérültnek sikerült elhelyezkednie, a munkaerőpiacról komoly érdeklődés van irántuk, ugyanis támogatásokat kapnak a cégek, ha vak, vagy gyengénlátó munkavállalót alkalmaznak. Az érdeklődőknek azt javasoljuk, hogy először a megyei egyesületet keressék fel, és majd mi segítünk helyben megfelelő munkahelyet és munkakört találni."

– hangsúlyozta Hencz András.

 Az egyesület elnöke szólt arról is, hogy a sorstársak számos területen tudnak elhelyezkedni. Tipikusan ilyen az informatika, de call centeres munkatársként vagy épp irodai alkalmazottként is megállják a helyüket.

 A nyílt munkaerőpiacról a kalocsai Kaloplasztik Kft. termelésvezetője tartott előadást. Molnár Attila szerint náluk jelenleg 6 megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik.

Fontos munkát végeznek a vállalat számára, legfőképp a gyártást kisegítő területeken tudjuk foglalkoztatni őket. Például a szociális blokkok, irodák takarítását bízzuk rájuk, illetve mások mellett a csomagolásnál számítunk a segítségükre."

- fogalmazott Molnár Attila.

 A kalocsai rendezvény második felében az előadók már működő „Jó gyakorlatok” bemutatásával, szemléletformáló tájékoztatókkal, és saját élményes programelemekkel szólították meg a résztvevőket.

 

Forrás:KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés