2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Vállalkozó kamarai tagok rászoruló gyermekeket ajándékoztak meg karácsonyra – Félszáz ajándékcsomag talált gazdára

Vállalkozó kamarai tagok rászoruló gyermekeket ajándékoztak meg karácsonyra – Félszáz ajándékcsomag talált gazdára
2020. 12. 18., 13:00

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár nyolcadik esztendeje szervezi meg a Vállalkozók a Rászoruló Gyermekekért nevű programját. Az elmúlt években alkalmanként 120-130 óvodáskorú és alsó tagozatos gyermeket invitáltak az eseményekre, melyre többségüknek a Kalocsai Önkormányzat által fenntartott és a Szociális Központ keretében működő Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai juttatták el – rászorultsági alapon - a meghívókat. A gyermekek nagyszakállúval való találkozását és a közös mesefilm nézést idén sajnos a pandémia átírta, de az ajándékozás és az ajándék fogadásának öröme természetesen változatlan maradt.

Ahogy minden évben, a gyermekek karácsonyi ajándékozása ezúttal is a helyi és környékbeli vállalkozók támogatásával, illetve tárgyi felajánlásaiból valósulhatott meg.

Az idei esztendőben a pandémiás helyzet sajnos ezt a programot is keresztülhúzta, így elmaradt a nagyszakállúval való közvetlen találkozás és a közös mesefilm nézés is – áll a kamara által megküldött sajtóanyagban.

Mint írják, a vállalkozók önzetlenségének köszönhetően idén karácsony közeledtével ötven ajándékcsomag talált gazdára.

A csomagok a gyümölcsök, édességek, vízfestékek, színes ceruzák, gyurmák mellett egyéb, a gyermekek kreativitásának kibontakozását segítő ajándékokat is tartalmaztak. Köztük a Kamara Család és Karrierpontjának égisze alatt megalakult Kalocsai Kézműves kör tagjainak ajándékait.


Kripta Istvánné Zsuzsa népi iparművész színkódos és kalocsai virágmotívumokkal előrajzolt, kifesthető füzetet készített.

Madarászné Ildikó, Ridegné Irén, Farkasné Terike, Ipcsics Orsolya kalocsai mintás hímzett szájmaszkokat raktak a csomagba, melyben a Dallosné Arnold Edit mézeskalács virágai mellett a Romsics Nándor kőfaragó által megalkotott, kifesthető karácsonyi gipszminták is helyet kaptak.


Az ajándékcsomagok összeállítását a kalocsai székhelyű CNC-Nagy Fémforgácsoló és Szolgáltató Kft. is támogatta.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsa

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK