2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vállalkozó kamarai tagok rászoruló gyermekeket ajándékoztak meg karácsonyra – Félszáz ajándékcsomag talált gazdára

Vállalkozó kamarai tagok rászoruló gyermekeket ajándékoztak meg karácsonyra – Félszáz ajándékcsomag talált gazdára
2020. 12. 18., 13:00

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár nyolcadik esztendeje szervezi meg a Vállalkozók a Rászoruló Gyermekekért nevű programját. Az elmúlt években alkalmanként 120-130 óvodáskorú és alsó tagozatos gyermeket invitáltak az eseményekre, melyre többségüknek a Kalocsai Önkormányzat által fenntartott és a Szociális Központ keretében működő Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai juttatták el – rászorultsági alapon - a meghívókat. A gyermekek nagyszakállúval való találkozását és a közös mesefilm nézést idén sajnos a pandémia átírta, de az ajándékozás és az ajándék fogadásának öröme természetesen változatlan maradt.

Ahogy minden évben, a gyermekek karácsonyi ajándékozása ezúttal is a helyi és környékbeli vállalkozók támogatásával, illetve tárgyi felajánlásaiból valósulhatott meg.

Az idei esztendőben a pandémiás helyzet sajnos ezt a programot is keresztülhúzta, így elmaradt a nagyszakállúval való közvetlen találkozás és a közös mesefilm nézés is – áll a kamara által megküldött sajtóanyagban.

Mint írják, a vállalkozók önzetlenségének köszönhetően idén karácsony közeledtével ötven ajándékcsomag talált gazdára.

A csomagok a gyümölcsök, édességek, vízfestékek, színes ceruzák, gyurmák mellett egyéb, a gyermekek kreativitásának kibontakozását segítő ajándékokat is tartalmaztak. Köztük a Kamara Család és Karrierpontjának égisze alatt megalakult Kalocsai Kézműves kör tagjainak ajándékait.


Kripta Istvánné Zsuzsa népi iparművész színkódos és kalocsai virágmotívumokkal előrajzolt, kifesthető füzetet készített.

Madarászné Ildikó, Ridegné Irén, Farkasné Terike, Ipcsics Orsolya kalocsai mintás hímzett szájmaszkokat raktak a csomagba, melyben a Dallosné Arnold Edit mézeskalács virágai mellett a Romsics Nándor kőfaragó által megalkotott, kifesthető karácsonyi gipszminták is helyet kaptak.


Az ajándékcsomagok összeállítását a kalocsai székhelyű CNC-Nagy Fémforgácsoló és Szolgáltató Kft. is támogatta.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsa

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés