2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Városszerte az esemény méltóságához illően, zavartalanul folyik a szavazás – Tíz óráig a kertvárosiak voltak a legaktívabbak

Városszerte az esemény méltóságához illően, zavartalanul folyik a szavazás – Tíz óráig a kertvárosiak voltak a legaktívabbak
Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 03., 12:25

A város hét órától egyre erősödő járműforgalma, a szavazóhelyiségek előtt és közelében kialakult átmeneti parkolási gondok is utalnak arra, hogy 2022. április 3-án, reggel 6 órától megkezdődött a 2022. évi országgyűlési választás és népszavazás. A szemerkélő eső, a plusz 3 fokos hőmérséklet a Kalocsára oly jellemző kerékpárforgalmat most háttérbe szorította, a legtöbben személygépkocsival közelítik meg a szavazóhelyiségeket. Mint a városházán dr. Kiss Csaba jegyzőtől megtudtuk,semmiféle rendkívüli esemény nem zavarta meg a választás menetét, valamennyi szavazókörben rendben, az esemény méltóságához illően zajlik a szavazás. Több szavazóhelyiségnél, például a Molnár Ferenc Sportközpontban, a Dózsa György Technikum Martinovics utcai épületében lévőknél mintegy 10-20 főből álló sorok alakultak ki 9 és 10 óra között, de mindenki türelmesen, észrevétel, tolakodás nélkül várta, hogy szavazhasson, ami az érkezését követő 5-10 percen belül megtörténhetett. Kalocsán, vélhetően a rossz idő miatt is száz fölött van azoknak a száma, akik mozgóurnát kértek, erre 12 óráig volt lehetőség. A városban tett körutunk során fényképeket készítettünk és a szavazóköri elnökökkel is elbeszélgettünk, ime!

Elöljáróban néhány adat a Kalocsa székhelyű BÁCS-KISKUN, 03. számú Országos Egyéni Választó Kerület (OVK) adatairól, amelyek a választókerület összes településére vonatkoznak.

A jelöltek: Dr. Magóné Tóth Gyöngyi (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd); Dr. Kudron-Tonigold Nándor (MEMO); Tara Lajos (Normális Párt); Szabó Patrik (Mi hazánk); Font Sándor (Fidesz-KDNP).

Az OEVK jelöltjeire szavazó választópolgárok száma 
65242

Ebből
Máshova átjelentkezett
1386

Külképviseletre jelentkezett
351

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma
64580

Ebből
Ide átjelentkezett
724

Külképviseletre jelentkezett
351

Választásra jogosultak száma a választás kitűzésekor
65 655

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Kalocsán 17 szavazókört alakítottak ki, az egyes szavazókörökben a névjegyzéken szereplők száma 700 és 900 főhöz közelít, négy kivételével valamennyi szavazóhelyiség a mozgásukban korlátozzak számára is megközelíthető, akadálymentes.

A Városi Sporttelepnél lévő 16. és 17. szavazókörnél 10 óra körül járva azt az információt osztották meg velünk, hogy a szavazásra jogosultak mintegy 18-20 százaléka adta le a szavazatát.

A Kertvárosi Iskolában kialakított 14. és 15. szavazókörnél is hasonló adattal találkoztunk.

A többi szavazóhelyiséget közel azonos időben meglátogatva ezektől kisebb arányú részvétellel szembesültünk. Például a Szőlők köze városrészben lévő, Hársfa u.8. szám alatti iskolaépületben kialakított 10. és 11. számú szavazóhelyiségekben ebben az időpontban még 15 százalék alatt volt a részvételi arány.

Hangsúlyozzuk azonban, hogy ez önmagában még távolról sem a végleges adat, amelyet majd csak este 19 óra után, a szavazófülkék zárását követően ismerhetünk meg.

Dr. Kiss Csaba jegyző azt is elmondta: először várhatóan az egyéni jelöltek esetében lesz eredmény, majd az követi a pártokra leadott szavazatok száma, illetve a népszavazás eredménye.
Teljesen pontos, végleges adatokat várhatóan csak jövő szombaton szolgáltat az Országos Választási Iroda.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a korábbi évek gyakorlata szerint a Kalocsa-Negyvenszálláson, a Faluházban lévő 9. számú szavazókör, ahol 145 választásra jogosult adja le a voksát, egyfajta etalon. Annyiban mindenképp, hogy az ottani, elsőként összeszámolt szavazatok a város egészére is gyakran mérvadóak.

Mindenesetre ez majd a ma várhatóan 22 óra körüli elsődleges adatokból vagy igazolódik, vagy sem, de annyi bizonyos, akkor már az egész Bács-Kiskun Megyei 3. számú OEVK-nél majd jól látszik, hogy az egyéni jelöltek közül az országgyűlési képviselői mandátum elnyeréséhez kinek gratulálhatunk.

Addig is szavazásra fel, voksolásra buzdítunk mindenkit!

Frissebb adatokkal hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés