2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Budapest Bajnokságra utaznak evezőseink

Tamás Ferenc  |  2021. 07. 03., 15:19

Július első hétvégéjén a fővárosban rendezik meg a Nyílt Budapest Bajnokságot a Csepel Evezőspálya klasszikus helyszínén, ahol a sportág honi fiataljainak elitjében versenyeznek majd Németh „Lapát” Zoltán edző kalocsai versenyzői is.

A teljes egészében utánpótláskorú kalocsai küldöttség közel húsz versenyzővel képviselteti majd magát, ahol előzetesen tizenhét futamba nevezte versenyzőit Németh edző.

A mezőnyt olyan patinás klubok evezősei alkotják, mint az Arrabona Evezős Klub, a Budapest Evezős Egyesület, a Csepel Evezős Klub, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, a Győri Atlétikai Klub evezősei, a Külker Evezős Klub Óbuda, a Kalocsai Sport Egyesület, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, a Szegedi Vízisport Egyesület, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Vác Városi Evezős Klub, a Ferencvárosi Evezős Klub vagy a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület.

Az előzetes nevezésünk alapján a mieink közül Szeitz Csanád és Vörös Balázs fiú tanuló egypárban versenyeznek majd az első napon. Markó Diána női tanuló egypárban, Kocsis Bálint és Althammer István férfi ifi kétpárban ülnek majd hajóba. Dorusák Dorina éremért húzhat majd női serdülő egypárban a 2000 méteres versenytávján, de ugyanitt Tamás Abigél is képviseli majd a kalocsai színeket. Női serdülő négypárban reményekkel várjuk majd a Fonyódi Petra, Kovács Anett, Kapitány Klarissza Kármen, Németh Hanna egységünk vízre szállását, akárcsak fiú tanuló kormányos négyesünk – Szávai Zsombor, Sáfrán Márkó, Illés Levente, Mari Zalán (kormányos: Dorusák Dorina) versenyzését. Női ifjúsági könnyűsúlyú egypárban is megméretteti magát Dorusák Dorina és Tamás Abigél is, akik bizonyítani szeretnének az idősebb korosztály mezőnyében is.

Július 4-én, vasárnap, a verseny második napján fiataljaink közül Illés Levente és Mari Zalán a fiú tanuló kétpárok versenyében ülnek majd hajóba, akárcsak Szávai Zsombor és Sáfrán Márkó (ők valamennyien 2009-es születésűek). Althammer Gergő és Barth Zalán (2010-es születésűek), ugyanitt tanuló kétpárban képviselik a kalocsai színeket.

Németh edző tanítványai körében
 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK