2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Budapest Bajnokságra utaznak evezőseink

Tamás Ferenc  |  2021. 07. 03., 15:19

Július első hétvégéjén a fővárosban rendezik meg a Nyílt Budapest Bajnokságot a Csepel Evezőspálya klasszikus helyszínén, ahol a sportág honi fiataljainak elitjében versenyeznek majd Németh „Lapát” Zoltán edző kalocsai versenyzői is.

A teljes egészében utánpótláskorú kalocsai küldöttség közel húsz versenyzővel képviselteti majd magát, ahol előzetesen tizenhét futamba nevezte versenyzőit Németh edző.

A mezőnyt olyan patinás klubok evezősei alkotják, mint az Arrabona Evezős Klub, a Budapest Evezős Egyesület, a Csepel Evezős Klub, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, a Győri Atlétikai Klub evezősei, a Külker Evezős Klub Óbuda, a Kalocsai Sport Egyesület, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, a Szegedi Vízisport Egyesület, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Vác Városi Evezős Klub, a Ferencvárosi Evezős Klub vagy a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület.

Az előzetes nevezésünk alapján a mieink közül Szeitz Csanád és Vörös Balázs fiú tanuló egypárban versenyeznek majd az első napon. Markó Diána női tanuló egypárban, Kocsis Bálint és Althammer István férfi ifi kétpárban ülnek majd hajóba. Dorusák Dorina éremért húzhat majd női serdülő egypárban a 2000 méteres versenytávján, de ugyanitt Tamás Abigél is képviseli majd a kalocsai színeket. Női serdülő négypárban reményekkel várjuk majd a Fonyódi Petra, Kovács Anett, Kapitány Klarissza Kármen, Németh Hanna egységünk vízre szállását, akárcsak fiú tanuló kormányos négyesünk – Szávai Zsombor, Sáfrán Márkó, Illés Levente, Mari Zalán (kormányos: Dorusák Dorina) versenyzését. Női ifjúsági könnyűsúlyú egypárban is megméretteti magát Dorusák Dorina és Tamás Abigél is, akik bizonyítani szeretnének az idősebb korosztály mezőnyében is.

Július 4-én, vasárnap, a verseny második napján fiataljaink közül Illés Levente és Mari Zalán a fiú tanuló kétpárok versenyében ülnek majd hajóba, akárcsak Szávai Zsombor és Sáfrán Márkó (ők valamennyien 2009-es születésűek). Althammer Gergő és Barth Zalán (2010-es születésűek), ugyanitt tanuló kétpárban képviselik a kalocsai színeket.

Németh edző tanítványai körében
 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés