2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A KSE-evezősei érmek garmadáját lapátolták össze

Tamás Ferenc  |  2019. 01. 31., 10:55

A 2018-as versenyévad a Kalocsai SE evezős szakosztálya számára ismét a sikerek jegyében telt el, miközben minden fronton – országos versenyek, diákolimpiai küzdelmek, nemzetközi vizeken, ergométeres padon – érmek sokaságát lapátolták össze, elvíve ezzel a kalocsai evezősök jó hírét az ország távolabbi régióiba, de a határokon túlra is.

A Kalocsai Sport Egyesület nagy családjának egyik „élszakosztálya” már évek óta az evezősök közössége, arról nem is beszélve, hogy soraikban utánpótlás-válogatott kerettagok, magyar bajnoki aranyérmesek és dobogósok, de diákolimpiai bajnokok szerepeltek az előző versenyévad során.


Forrás: KSE

László Kíra, Kellner Fanni, Romsics Lili korosztályos válogatottak, magyar-és vidékbajnokok, de Kellner Fanni is diákolimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, miközben rajta kívül még öt aranyat söpörtek be a kalocsaiak a diákolimpián.

A diákolimpián a Fényi Gyula Általános Iskola tanulói megnyerték a III-IV. korcsoport összesített pontversenyét. Negyedik korcsoportban kétpárevezősben Tamás Abigél – Romsics Lili aranyérmesek, Romsics Lili egypárban ezüstérmes. Ugyanitt vegyes párosban Tamás Abigél – Althammer István szintén elsők. Harmadik korcsoportban kétpárevezősben Kovács Anett – Németh Hanna szintén bajnokok, akárcsak a vegyes kétpárevezősben Kapitány Klarissza és Vörös Balázs.


Forrás: KSE

A III. kcs. vegyes négypárevezős versenyszámában a Vörös Balázs, Kapitány Klarissza, Németh Hanna, Kovács Anett (kormányos Althammer István), ugyancsak az olimpiai dobogó legfelső fokára állhattak.

A szakosztály versenyzői tizenhét viadalon ülhettek hajóba a versenyévad során,

ahol közel száz dobogós helyet – 27 arany, 27 ezüst, 33 bronz – szereztek, a kalocsai ergométeres bajnokság és a szintén hazai rendezésű Duna Kupa eredménysora nélkül.


Forrás: KSE

Végezetül álljon itt azok neve, akik KSE-színekben a fenti gazdag eredménysort elérték, a mintegy száz érmet átvehették. Ők a következők: László Kíra, Kellner Fanni, Romsics Lili, Tamás Abigél, Farkas Dorina, Gadanecz Ákos, Kunsági Virág, Althammer István, Kapitány Klarissza, Kovács Anett, Vörös Balázs, Pataki Bence, Németh Hanna, Szilágyi Ervin, Szilágyi Márk, Bukovics Réka, Babucsik Tamás és Marokity Norbert – utóbbi szeptember 28-án, a Felnőtt Magyar Bajnokságon egypárevezősben Masters-kategóriában a dobogó második fokára állhatott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés