2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sárkányhajó Kupa: szombaton lapátolt a felnőtt mezőny – Idén mindhárom vándorserleg végső gazdára lelt

Illés György Cinó  |  2019. 06. 04., 09:54

Az idei Sárkányhajó Kupa felnőtt mezőnyének versenynapja a korábbihoz képest kevés csapat részvételével bonyolódott le, és az Aerobikák végső győzelmét hozta. A szél nem kedvezett az evezősöknek, de attól eltekintve remek, napsütéses időjárás köszöntött szombaton a sárkányhajó Kupa Vajas-parti helyszínére, ahol ennek megfelelően kiváló hangulatú verseny bontakozott ki. A kupa negatív és pozitív részvételi rekordot is hozott a résztvevők számának vonatkozásában, és egyszerre kelt el végleg mindhárom vándorserleg.

A tavalyi szakadó eső emlékének rémképétől gyötört szervezők a verseny előtti napokban árgus szemekkel figyelték az időjárás-előrejelzéseket, talán nem is igazán reménykedve a meteorológiai körülmények kedvező alakulásában. De végül minden jóra fordult:

Képgaléria megtekintése (5 db kép)


AZ IDŐJÁRÁSI VISZNYOKAT JÓL JELLEMZI, HOGY A NÉZŐK KÖZÜL TÖBBEN MEG IS FÜRÖDTEK A VAJASBAN A FOKTŐI ÚTI HÍD LÁBÁNÁL.

Pozitív és negatív létszámrekord is született

Minden korábbinál kevesebb, hat induló csapat nevezett be a felnőttek versenyébe, az abszolút negatív rekordot pedig középiskolások mezőnye állította be, amelybe mindössze öt csapat nevezett be, így az öt csapat mellé hatodiknak a GYIÖK csapata is rajthoz állt, hogy az előfutamokat páros számú csapattal lehessen lebonyolítani.

Sárkányhajók korbácsolták a Vajas-csatorna vizét az Ecetgyár utca és a Mátyás király utcai hidak közötti szakaszon, ahol ismét óriási közönségsiker mellett zajlottak a küzdelmek.
bővebben ...

Összehasonlításképpen: tavaly a felnőtt mezőnybe tíz csapat nevezett be, de sajnos akkor a kupa szombati versenynapját elmosta az eső, így nem mérhette össze tudását a tíz alakulat. Idén is „rezgett a léc” – az előrejelzések alapján még péntek délután is csak találgatni lehetett, hogy engedi-e majd az idő a verseny lebonyolítását.

Ez végül szép, bár az evezéshez kissé szeles időben mégis megtörténhetett, és az idei, jóval szűkebb mezőny előnye volt, hogy így nem egyenes kieséses rendszerben, hanem körmérkőzéssel indíthatták a versenyt, aminek következtében a leghamarabb kiesők is négy futamon küzdhettek riválisaikkal és az órával, a döntőig, illetve a bronzmeccsig jutó csapatok pedig hat versenyfutamon is bizonyíthatták rátermettségüket, amit mindnyájan nagyon élveztek.

RENGETEG CSAPAT INDULT VISZONT AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK VERSENYÉBEN, AHOL E TEKINTETBEN ÚJ REKORD SZÜLETETT: ITT 14 CSAPAT ÁLLT RAJTHOZ IDÉN, ÉS A NEMES VERSENGÉSBEN MINDEGYIK KALOCSAI ÁLTALÁNOS ISKOLA RÉSZT VETT.

A korábbi években megszokottan nagy, az első években robbanásszerűen növekedő érdeklődés trendjének megfordulását kérdésünkre Mezey Gabriella ifjúsági referens, főszervező azzal magyarázta, hogy a húszfős csapatlétszám túlságosan nagy az „irreguláris alakulatok” számára, emiatt a csapatok nehezen tudják a legénységet úgy összeállítani, hogy a versenynap folyamán végig ott is tudjon lenni mind a húsz evezős.

Az általános és középiskolások pénteki versenyéről már külön cikkben beszámoltunk. A szombati felnőtt versenynap eredményeit az alábbiakban közöljük:

Felnőtt eredmények

1. Aerobikák
2. Éjfúriák
3. CNC-Nagy Homokmégy

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Az Aerobikák nyertes csapata Fotó: Kalocsa.hu

Mindhárom vándorkupa végleg gazdára talált

Az idei Kalocsai Sárkányhajó Kupa különlegessége volt, hogy mindhárom kategóriában befejezte útját a vándorserleg, ugyanis

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK, A KÖZÉPISKOLÁK ÉS A FELNŐTTEK MEZŐNYÉBEN IS ZSINÓRBAN HARMADSZOR HÓDÍTOTTA EL AZT A GYŐZTES A VÁNDORKUPÁT, ÍGY A SZABÁLYOK SZERINT VÉGLEG A VITRINJÜKBE TEHETIK A TRÓFEÁT.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés