2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Karl Lagerfeld: „Vámpír vagyok, más emberek vérét veszem”

2019. 02. 19., 15:31

Kedden 85 éves korában Párizsban elhunyt a divat kortárs ikonja, Karl Lagerfeld. Nevét a nyolcvanas években írta bele örökre a divat történetébe.

Elhunyt Karl Lagerfeld német divattervező, fényképész és karikaturista. A copfban hordott hosszú, hófehér haja, dioptriás napszemüvege és zömmel fekete-fehér ruhái még annak is ismerősek lehettek, aki egyébként járatlan a divat világában. Bár Lagerfeld ragaszkodott ehhez a képhez, volt annyi öniróniája, hogy azt mondja magáról: “Úgy nézek ki, mint önmagam karikatúrája, és ez tetszik.”

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Egyébként nem szerénykedett: egyszer azt mondta magáról, ő a divat Jeanne d’Arcja, máskor a munkamódszerét hasonlította egy vámpír táplálkozásához:

Amolyan vámpír vagyok, más emberek vérét veszem.”Karl Lagerfeld 1933-ban született Hamburgban, egy jómódú család gyermekeként. Eredeti neve Karl-Otto Lagerfeldt volt, új nevét azért választotta, mert úgy érezte, a hangzása „eladhatóbb”. A kezdetekről egyszer annyit árult el, hogy négyévesen már egy komornyikot kért az anyjától születésnapjára.

Tizenévesen Párizsba költözött, ahol érettségi után először divattervező asszisztens lett, majd az ötvenes években már haute couture kollekciókat tervezett párizsi divatházaknak. A hatvanas évektől a Chloé-nak tervezett ruhákat, de együttműködött az olasz Fendivel is. Sőt, ő tervezte újra a márka logóját.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Nevét azonban a nyolcvanas években írta bele örökre a divat történetébe. Ő újította meg a Chanel márkát, 1983-től volt a cég művészeti vezetője. 

A divat volt a mindene:

A tervezés olyan, mint a légzés, és ha nem lélegzem, bajban vagyok.”

- hangsúlyozta.

Köztudott volt, hogy rendkívül szigorúan bánik a modelljeivel, különösen a súlyukra volt háklis. Széleskörű felháborodást keltett, mikor emiatt két párizsi tinédzser modell is belehalt a fogyókúrába. Lagerfeld maga is komoly túlsúlytól szabadult meg a radikális 3D-diéta módszereivel.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Azt vallotta:

A hiúság a legegészségesebb dolog a világon.

Lagerfeldet megihlette még Tilda Swinton, Kristen Stewart, Keira Knightley, Baptiste Giabiconi, Julianne Moore, Kendall Jenner, Cara Delevingne, Catherine Deneuve, Diane Kruger, Vanessa Paradis és Lily Allen is. Utóbbi három, és a divatvilág számos tagja is Lagerfeldre emlékezik a közösségi médiában:

Karl... Nem tudom elmondani, mennyit jelentettél nekem és mennyire hiányozni fogsz. Sosem fogom elfelejteni a felém irányuló kedvességedet, a nevetésedet, és a képzelőerődet. Azért jöttem a héten Franciaországba, hogy lássalak és bemutassalak a lányomnak. Összetört a szívem, amiért már túl késő. Nyugodj békében, imádlak”- írta Diane Kruger modell-színésznő az Instagramon.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 11:40:00
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK