2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

A magyar csaló lepipálja DiCapriót: még a Nyugati pályaudvart is eladta

2017. 09. 24., 18:00

Ha látta a Kapj el, ha tudsz című filmet, amelynek a főszereplője Leonardo DiCaprio, és amely állítólag igaz történetek alapján készült, tudja, hogyan lehet egész egyszerűen becsapni az embereket. A film főszereplője, van, hogy ügyvédnek, van, hogy orvosnak adja ki magát, pedig egyikről sincs diplomája. Csakhogy, ahogy mondják az élet a legjobb forgatókönyvíró. Ezt ugyanis egy magyar férfi mind megtette. Sőt ezen felül többek között a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is eladta. Még alkotmányt is módosított, pedig érettségije sem volt. Bemutatjuk az ország egyik legnagyobb csalóját, Bósa Istvánt.

Nem volt érettségije, ő csinált vagy vett magának. Nemcsak érettségit, diplomákat és okleveleket is. Ezekkel magas szintű munkákat kapott, többmilliós üzleteket kötött. Dolgozott pszichiáterként, MÁV-kereskedelmi vezető és oktatótiszt is volt.

Legutóbb 2 év 6 hónapot kapott, mert két egyházközösséget vezetett, de nem volt lelkészi végzettsége.

Pap akart lenni, az is lett

Megtetszett neki a szakma, ezért gyorsan beszerzett egy teológiai végzettséget igazoló papírt.

Éveken keresztül tartott miséket, de még temetéseket is. 

Végül itt is lebukott. Az egyik esti mise után csengettek hozzá, egy rendőr volt pár társával. Korábban felismerték Istvánt. Hiába próbált mentegetőzni, a rendőr bevitte a kapitányságra.

Orvosként is kipróbálta magát

Egy kórházban ideggyógyászt kerestek, István pedig jelentkezett.

Reggel bement interjúra, tíz órakor már nagy vizitet tartott. Állítása szerint nem teljesen laikus a témában, mert egészségügyi szakiskolát végzett. 47 embert kezelt, később főorvos lett. Orvosi karrierjének az vetett véget, hogy az egyik betege meghalt.

Az ápolónőnek nem lett volna szabad szívgyógyszert adnia a betegnek, mégis megtette, ebbe halt bele a páciens.

Ezt később a vizsgálatok is bebizonyították, az ápolónő és Bósa István is börtönbe került.

Párszor sínre tette az életét

A kilencvenes években MÁV-pályafenntartási felügyelő lett. Itt átcsoportosításnak álcázva eladott egy kisebb vasútállomást, gépekkel, vasútépítési eszközökkel és sínszálakkal. Ezért 20 hónapot kellett ülnie. Ami érdekes, hogy

miután szabadult, a saját nevével megpályázott egy másik állást, szintén a MÁV-nál, és meg is kapta, kis idő múlva már szakszervezeti vezető volt. 

Később az állomásfőnök felfüggesztette, mert nem mondta el, hogy büntetett előéletű. Ezért munkaügyi pert indított, amit meg is nyert.

A balatonfenyvesi kisvasút egyik vagonját és a mozdonyt is eladta 15 ezer márkáért.

A német turistáknak nagyon megtetszett a kisvasút, ő pedig eladásra kínálta nekik. Felutazott Pestre, és felvette a vasutas egyenruháját. Amikor visszament fenyvesre, kifigyelte mikor nincs az irodájában az állomásfőnök, ott írták alá a szerződést.

Kellett az acél

A legnagyobb dobása az volt, amikor eladta a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetét.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Keresett a közbeszerzési közlönyben egy céget, amelyik acélt akar venni. Talált egy német céget, akit meg is hívott Budapestre, hogy nézzék meg az épületet. Bement egy kisebb vasútállomásra, és a belső vonalon felhívta az állomásfőnököt, hogy viszi a vevőket. Az állomásfőnök a saját irodájában vendégelte meg őket.


A vételár megérkezett, a vállalkozó felállította az állványokat, és elkezdte volna a munkát, de valaki hívta a rendőrséget. 

Hiába mutogatta a szerződést, a rendőrök bilincsben vitték el. Bósa István ezt végignézte a szegedi gyorsvonatról.

Életfogytiglan a csecsemőgyilkosságért

Ügyvédként is dolgozott, sőt

miatta módosították a BTK-ban a csecsemőgyilkosságért járó büntetést. 

Nem tartotta elégnek a 2-8 évig terjedő büntetést, javasolta, hogy emeljék életfogytiglanra. Hihetetlen, de sikerült neki úgy, hogy nem is volt érettségije.

Ha ez nem lenne elég, beperelte a fővárosi önkormányzatot és a magyar államot is. 

Forrás: Origo

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.
2018-03-21 10:01:05
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.