2017. 12. 18. hétfő
Auguszta
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

A magyar csaló lepipálja DiCapriót: még a Nyugati pályaudvart is eladta

2017. 09. 24., 18:00

Ha látta a Kapj el, ha tudsz című filmet, amelynek a főszereplője Leonardo DiCaprio, és amely állítólag igaz történetek alapján készült, tudja, hogyan lehet egész egyszerűen becsapni az embereket. A film főszereplője, van, hogy ügyvédnek, van, hogy orvosnak adja ki magát, pedig egyikről sincs diplomája. Csakhogy, ahogy mondják az élet a legjobb forgatókönyvíró. Ezt ugyanis egy magyar férfi mind megtette. Sőt ezen felül többek között a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is eladta. Még alkotmányt is módosított, pedig érettségije sem volt. Bemutatjuk az ország egyik legnagyobb csalóját, Bósa Istvánt.

Nem volt érettségije, ő csinált vagy vett magának. Nemcsak érettségit, diplomákat és okleveleket is. Ezekkel magas szintű munkákat kapott, többmilliós üzleteket kötött. Dolgozott pszichiáterként, MÁV-kereskedelmi vezető és oktatótiszt is volt.

Legutóbb 2 év 6 hónapot kapott, mert két egyházközösséget vezetett, de nem volt lelkészi végzettsége.

Pap akart lenni, az is lett

Megtetszett neki a szakma, ezért gyorsan beszerzett egy teológiai végzettséget igazoló papírt.

Éveken keresztül tartott miséket, de még temetéseket is. 

Végül itt is lebukott. Az egyik esti mise után csengettek hozzá, egy rendőr volt pár társával. Korábban felismerték Istvánt. Hiába próbált mentegetőzni, a rendőr bevitte a kapitányságra.

Orvosként is kipróbálta magát

Egy kórházban ideggyógyászt kerestek, István pedig jelentkezett.

Reggel bement interjúra, tíz órakor már nagy vizitet tartott. Állítása szerint nem teljesen laikus a témában, mert egészségügyi szakiskolát végzett. 47 embert kezelt, később főorvos lett. Orvosi karrierjének az vetett véget, hogy az egyik betege meghalt.

Az ápolónőnek nem lett volna szabad szívgyógyszert adnia a betegnek, mégis megtette, ebbe halt bele a páciens.

Ezt később a vizsgálatok is bebizonyították, az ápolónő és Bósa István is börtönbe került.

Párszor sínre tette az életét

A kilencvenes években MÁV-pályafenntartási felügyelő lett. Itt átcsoportosításnak álcázva eladott egy kisebb vasútállomást, gépekkel, vasútépítési eszközökkel és sínszálakkal. Ezért 20 hónapot kellett ülnie. Ami érdekes, hogy

miután szabadult, a saját nevével megpályázott egy másik állást, szintén a MÁV-nál, és meg is kapta, kis idő múlva már szakszervezeti vezető volt. 

Később az állomásfőnök felfüggesztette, mert nem mondta el, hogy büntetett előéletű. Ezért munkaügyi pert indított, amit meg is nyert.

A balatonfenyvesi kisvasút egyik vagonját és a mozdonyt is eladta 15 ezer márkáért.

A német turistáknak nagyon megtetszett a kisvasút, ő pedig eladásra kínálta nekik. Felutazott Pestre, és felvette a vasutas egyenruháját. Amikor visszament fenyvesre, kifigyelte mikor nincs az irodájában az állomásfőnök, ott írták alá a szerződést.

Kellett az acél

A legnagyobb dobása az volt, amikor eladta a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetét.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Keresett a közbeszerzési közlönyben egy céget, amelyik acélt akar venni. Talált egy német céget, akit meg is hívott Budapestre, hogy nézzék meg az épületet. Bement egy kisebb vasútállomásra, és a belső vonalon felhívta az állomásfőnököt, hogy viszi a vevőket. Az állomásfőnök a saját irodájában vendégelte meg őket.


A vételár megérkezett, a vállalkozó felállította az állványokat, és elkezdte volna a munkát, de valaki hívta a rendőrséget. 

Hiába mutogatta a szerződést, a rendőrök bilincsben vitték el. Bósa István ezt végignézte a szegedi gyorsvonatról.

Életfogytiglan a csecsemőgyilkosságért

Ügyvédként is dolgozott, sőt

miatta módosították a BTK-ban a csecsemőgyilkosságért járó büntetést. 

Nem tartotta elégnek a 2-8 évig terjedő büntetést, javasolta, hogy emeljék életfogytiglanra. Hihetetlen, de sikerült neki úgy, hogy nem is volt érettségije.

Ha ez nem lenne elég, beperelte a fővárosi önkormányzatot és a magyar államot is. 

Forrás: Origo

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017-12-13 23:11:15
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.
2017-12-13 22:44:53
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 17., 11:26
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt Még >>>
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az afganisztáni misszióra történő felkészülés keretében magashegyi harcászati repülőkiképzésen vettek részt a szolnoki szállítóhelikopter-zászlóalj pilótái, fedélzeti technikusai és műszaki katonái a horvátországi Zadarban.
2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.