2018. 03. 23. péntek
Emőke
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

„Így már nem kell rettegnünk” - Megszólalt a vécétartályban milliókat találó Dömsödi Gábor

2017. 11. 07., 15:28

Csak azért kereste meg a bulvárlapot a vécétartályban talált pénzzel, hogy védje a családját. Egy dolog miatt viszont nagyon szomorú.

Kedd reggel óta a sajtó kérdéseire válaszolt Dömsödi Gábor, amikor telefonon mi is elértük. Pásztó polgármesteréről, a korábbi televíziós műsorvezetőről a Blikken jelent meg a történet, amely szerint talált ötmillió forint készpénzt a saját vécétartályába rejtve. A márciusra visszanyúló történetben, amit mi is megírtunk, szerepel egy betörő, egy hamis aranytömb és egy fél év után újra megjelenő csaló, de

Dömsödi Gábor szerint van a történetben valami nagyon-nagyon szomorú, amiről nem szólnak a hírek.

A furcsa alapsztori

Dömsödi Gábor egykori tévés jelenleg Pásztó polgármestere, de neki és feleségének Budapesten van egy lakása. Ide tört be az a férfi, akitől a szomszédja hamis aranyrudat vásárolt 5 millió forintért. A csaló előbb eladta a hamis aranyrudat Dömsödi Gáborék szomszédjának, majd miután a szomszéd bezárta a lakásába (hogy elmenjen bevizsgáltatni az "arany" eredetiségét), az ötmillió forint készpénzzel a harmadik emeleti erkély felé távozott.


Soha nem vettem még aranyrudat... de még rezet sem, úgyhogy nem tudom" - mondta viccesen Dömsödi Gábor arra a kérdésre, mi alapján fogott gyanút a szomszédja.A csaló átmászott Dömsödiék erkélyére, ahol feltörte az ajtót, bejutott a lakásba, majd elrejtette a készpénzt. A szomszéd a ház elől látta a csalót, amint az egyik erkélyről a másikra mászik, értesítette a hatóságokat, így a rendőrök Dömsödiék lakásában fogták el a férfit.

Az ötmilliót azonban sehol sem találták.

Pedig keresték, nem is keveset. Ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd a gázos és a díjbeszedő illetve Dömsödi Gábor és felesége is, ez a csapat 3 órán keresztül kereste a pénzt. Felfeszítették a sütőt, a kályhát, a rendőrök arra gyanakodtak, hogy a zsák pénzt egy bűntársnak dobta le az erkélyről a férfi. Így az ötmillió papíron eltűnt.

Dömsödi felesége fél évig biztonságban érezte magát a lakásban, nem gyanakodott, hogy veszély leselkedik rá, mert azt hitték, hogy a pénz rég egy tettestársnál van. Egészen addig, míg a csaló szabadult az előzetesből, és újra megkereste a házat. A férfi a közös képviselőnek szólt, hogy kifizetné a kárt, amit az erkélyes mutatványa közben okozott.

Dömsödi azt hitte, hogy őszinte megbánásról van szó, ám amikor a férfi jelezte, hogy személyesen is felmérné a kárt, bekapcsolt benne a vészjelző.

Beugrott, hogy a családom nincs biztonságban... Ha tudtuk volna, hogy a lakásban van elrejtve az ötmillió forint, egy percig nem lettünk volna ott a lakásban nyugodtan. Tudtam, hogy meg kell találnom a pénzt, mert a betörő is be akar jutni- mondta Dömsödi, aki egyből a házba sietett és végül megtalálta a zsák pénzt átázva, megpenészedve a vécétartályban.

Nagyon rég láttam ennyi pénzt egyben, hiszen jelenleg ez az éves fizetésem- mesélte viccesen Dömsödi.

Tévésből polgármester, polgármesterből nyomozó?

Érdekes kérdés, hogy míg fél évvel ezelőtt egy csapat rendőrrel és a szomszéddal közösen három óra alatt nem sikerült megtalálni a pénzt, addig Dömsödi Gábornak hogyan sikerült 10 perc alatt egyedül megtalálnia. Dömsödi, miután bizonyossá vált, hogy a pénz a lakásban van, egyszerűen megpróbált a betörő fejével gondolkodni.

Logikusan átgondoltam, hogy ha bejövök az erkélyről egy zacskóval a kezemben, azt hova tudnám elrejteni. A betöréskor találtunk egy kést, ami nem volt a helyén, átgondoltam, hogy mihez kellhetett. Azzal feszítette fel a vécétartályt. Azt most szétszereltem és ott volt a pénz - mondta Dömsödi.

Az CSI helyszínelőkbe illő 10 perces villámnyomozás arra engedett következtetni, hogy Dömsödiből jó rendőr is lenne. Gondolkodott-e az újabb pályaváltáson- kérdeztem.

Valószínűleg tényleg jó nyomozó lennék. Gondolkodom én mindenfélén, de sajnos már túlkoros vagyok rendőrnek - felelte viccesen Dömsödi, aki természetesen rögtön szólt a rendőröknek, hogy megvan a pénz, és visszaadná a tulajdonosának.

Az átázott, penészes pénzt végül kiszárították és átadták a rendőrségnek. A szomszéd tőlük fogja megkapni.

A szomorú tanulság

Dömsödi Gábor egyébként haragszik a szomszédjára, akivel a márciusi eset óta sem beszéltek. Akkor ugyanis a szomszéd azt mondta neki, hogy "ha mégis megtalálná a pénzt, megkapja a felét" - ez pedig arra engedte következtetni a polgármestert, hogy a szomszéd arra számít, Dömsödi ellopja tőle az ötmillió forintot.

Nagyon megsértett még a feltételezéssel is, hogy egy forintot is elteszek másnak a pénzéből - mondta, és elmesélte azt is, hogy ez az egész eset szimbolikus, és rávilágít egy nagyon szomorú dologra.

Azt megjegyezném, hogy Magyarországon az nem hír, hogy valaki 300 millió forintot talál egy kisváros költségvetésében - ennyit találtam én évről évre -, de ha talál a budiban ötmilliót, az rögtön szenzáció... - kezdte.

De erről nem a nép tehet, ezt kellene megérteniük a politikusoknak is. Ha a vécétartályban megtalálnak ötmillió ellopott forintot, az kézzelfogható, de ötmilliárd egy offshore-számlán nem felfogható, mert nem tudjuk mennyi az az ötmilliárd, és nem tudjuk, mi az az offshore. Ez a vécétartály tulajdonképpen egy lenyomat, nagyon mély szociológiai tanulsággal szolgál."

Ez számomra a szomorú: egy ember csak akkor tudja bebizonyítani, hogy becsületes, ha visszaadja a vécétartályban talált ötmilliót, egy élet munkája kevés hozzá."


Életében először hívott bulvárlapot, nem véletlenül

A férfit, aki átverte a szomszédját, majd újra a pénzért jelentkezett, Dömsödi még csak nem is látta soha, és arról sem tud, hogy folyik-e még ellene nyomozás. Az biztos, hogy most szabadlábon van, ezt a rendőröktől hallotta, akik úgy sejtették, most szabadult az előzetesből.

Dömsödi éppen ezért kereste meg életében először a Blikket.

Soha életemben nem kerestem meg bulvárlapot semmilyen sztorival. Most történt először ilyen, és most is csak azért, hogy nyilvánosságra hozzam, hogy mindenki megtudja: az a pénz már nincs ott. Tudja meg a betörő is, hogy oda már nem kell betörnie. Így nem kell már rettegnünk- mondta Dömsödi Gábor.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 21., 10:01
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.
2018-03-20 14:19:27
Március 17-én, szombaton startolt a megyei U16-os labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának tavaszi küzdelemsorozata, amikor a Pákolicz László vezette kalocsai fiatalok a táblázat éllovasához, a Kiskőrös még veretlen együtteséhez látogattak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>
2018. 03. 22., 16:47
Az Óbecsei Gimnázium vendégei voltak a Szent István Gimnázium diákjai és tanárai. Még >>>
2018. 03. 22., 15:58
Áprilistól tilos a fecskék fészkeinek leverése, ezt még a ház átalakítása, szigetelése vagy festése sem indokolhatja Még >>>
2018. 03. 22., 08:32
Tudományos szenzáció kellett ahhoz, hogy megtudjuk, mi, laikusok, hogy a jég tök másmilyen is lehet, mint amilyennek ismerjük. Pedig a tudományos szempontból műveltebbek már tudhatták, hogy a világűrben van ilyen, ám most kiderült: a Földön is lehetséges! Még >>>
2018. 03. 21., 17:13
Szekeres Erzsébet „Gyümölcsoltó Boldogasszony” című kiállítását Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg Virágvasárnap 15:00 órai kezdettel Még >>>
2018. 03. 21., 10:57
Sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki egy solti kampányrendezvényen Szájer József, aki prófétához méltó szakállával okozott meglepetést az Európa parlamenti munkáját naprakészen nem követő hallgatóságnak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.
2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.
Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.