2018. 01. 16. kedd
Gusztáv
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

„Így már nem kell rettegnünk” - Megszólalt a vécétartályban milliókat találó Dömsödi Gábor

2017. 11. 07., 15:28

Csak azért kereste meg a bulvárlapot a vécétartályban talált pénzzel, hogy védje a családját. Egy dolog miatt viszont nagyon szomorú.

Kedd reggel óta a sajtó kérdéseire válaszolt Dömsödi Gábor, amikor telefonon mi is elértük. Pásztó polgármesteréről, a korábbi televíziós műsorvezetőről a Blikken jelent meg a történet, amely szerint talált ötmillió forint készpénzt a saját vécétartályába rejtve. A márciusra visszanyúló történetben, amit mi is megírtunk, szerepel egy betörő, egy hamis aranytömb és egy fél év után újra megjelenő csaló, de

Dömsödi Gábor szerint van a történetben valami nagyon-nagyon szomorú, amiről nem szólnak a hírek.

A furcsa alapsztori

Dömsödi Gábor egykori tévés jelenleg Pásztó polgármestere, de neki és feleségének Budapesten van egy lakása. Ide tört be az a férfi, akitől a szomszédja hamis aranyrudat vásárolt 5 millió forintért. A csaló előbb eladta a hamis aranyrudat Dömsödi Gáborék szomszédjának, majd miután a szomszéd bezárta a lakásába (hogy elmenjen bevizsgáltatni az "arany" eredetiségét), az ötmillió forint készpénzzel a harmadik emeleti erkély felé távozott.


Soha nem vettem még aranyrudat... de még rezet sem, úgyhogy nem tudom" - mondta viccesen Dömsödi Gábor arra a kérdésre, mi alapján fogott gyanút a szomszédja.A csaló átmászott Dömsödiék erkélyére, ahol feltörte az ajtót, bejutott a lakásba, majd elrejtette a készpénzt. A szomszéd a ház elől látta a csalót, amint az egyik erkélyről a másikra mászik, értesítette a hatóságokat, így a rendőrök Dömsödiék lakásában fogták el a férfit.

Az ötmilliót azonban sehol sem találták.

Pedig keresték, nem is keveset. Ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd a gázos és a díjbeszedő illetve Dömsödi Gábor és felesége is, ez a csapat 3 órán keresztül kereste a pénzt. Felfeszítették a sütőt, a kályhát, a rendőrök arra gyanakodtak, hogy a zsák pénzt egy bűntársnak dobta le az erkélyről a férfi. Így az ötmillió papíron eltűnt.

Dömsödi felesége fél évig biztonságban érezte magát a lakásban, nem gyanakodott, hogy veszély leselkedik rá, mert azt hitték, hogy a pénz rég egy tettestársnál van. Egészen addig, míg a csaló szabadult az előzetesből, és újra megkereste a házat. A férfi a közös képviselőnek szólt, hogy kifizetné a kárt, amit az erkélyes mutatványa közben okozott.

Dömsödi azt hitte, hogy őszinte megbánásról van szó, ám amikor a férfi jelezte, hogy személyesen is felmérné a kárt, bekapcsolt benne a vészjelző.

Beugrott, hogy a családom nincs biztonságban... Ha tudtuk volna, hogy a lakásban van elrejtve az ötmillió forint, egy percig nem lettünk volna ott a lakásban nyugodtan. Tudtam, hogy meg kell találnom a pénzt, mert a betörő is be akar jutni- mondta Dömsödi, aki egyből a házba sietett és végül megtalálta a zsák pénzt átázva, megpenészedve a vécétartályban.

Nagyon rég láttam ennyi pénzt egyben, hiszen jelenleg ez az éves fizetésem- mesélte viccesen Dömsödi.

Tévésből polgármester, polgármesterből nyomozó?

Érdekes kérdés, hogy míg fél évvel ezelőtt egy csapat rendőrrel és a szomszéddal közösen három óra alatt nem sikerült megtalálni a pénzt, addig Dömsödi Gábornak hogyan sikerült 10 perc alatt egyedül megtalálnia. Dömsödi, miután bizonyossá vált, hogy a pénz a lakásban van, egyszerűen megpróbált a betörő fejével gondolkodni.

Logikusan átgondoltam, hogy ha bejövök az erkélyről egy zacskóval a kezemben, azt hova tudnám elrejteni. A betöréskor találtunk egy kést, ami nem volt a helyén, átgondoltam, hogy mihez kellhetett. Azzal feszítette fel a vécétartályt. Azt most szétszereltem és ott volt a pénz - mondta Dömsödi.

Az CSI helyszínelőkbe illő 10 perces villámnyomozás arra engedett következtetni, hogy Dömsödiből jó rendőr is lenne. Gondolkodott-e az újabb pályaváltáson- kérdeztem.

Valószínűleg tényleg jó nyomozó lennék. Gondolkodom én mindenfélén, de sajnos már túlkoros vagyok rendőrnek - felelte viccesen Dömsödi, aki természetesen rögtön szólt a rendőröknek, hogy megvan a pénz, és visszaadná a tulajdonosának.

Az átázott, penészes pénzt végül kiszárították és átadták a rendőrségnek. A szomszéd tőlük fogja megkapni.

A szomorú tanulság

Dömsödi Gábor egyébként haragszik a szomszédjára, akivel a márciusi eset óta sem beszéltek. Akkor ugyanis a szomszéd azt mondta neki, hogy "ha mégis megtalálná a pénzt, megkapja a felét" - ez pedig arra engedte következtetni a polgármestert, hogy a szomszéd arra számít, Dömsödi ellopja tőle az ötmillió forintot.

Nagyon megsértett még a feltételezéssel is, hogy egy forintot is elteszek másnak a pénzéből - mondta, és elmesélte azt is, hogy ez az egész eset szimbolikus, és rávilágít egy nagyon szomorú dologra.

Azt megjegyezném, hogy Magyarországon az nem hír, hogy valaki 300 millió forintot talál egy kisváros költségvetésében - ennyit találtam én évről évre -, de ha talál a budiban ötmilliót, az rögtön szenzáció... - kezdte.

De erről nem a nép tehet, ezt kellene megérteniük a politikusoknak is. Ha a vécétartályban megtalálnak ötmillió ellopott forintot, az kézzelfogható, de ötmilliárd egy offshore-számlán nem felfogható, mert nem tudjuk mennyi az az ötmilliárd, és nem tudjuk, mi az az offshore. Ez a vécétartály tulajdonképpen egy lenyomat, nagyon mély szociológiai tanulsággal szolgál."

Ez számomra a szomorú: egy ember csak akkor tudja bebizonyítani, hogy becsületes, ha visszaadja a vécétartályban talált ötmilliót, egy élet munkája kevés hozzá."


Életében először hívott bulvárlapot, nem véletlenül

A férfit, aki átverte a szomszédját, majd újra a pénzért jelentkezett, Dömsödi még csak nem is látta soha, és arról sem tud, hogy folyik-e még ellene nyomozás. Az biztos, hogy most szabadlábon van, ezt a rendőröktől hallotta, akik úgy sejtették, most szabadult az előzetesből.

Dömsödi éppen ezért kereste meg életében először a Blikket.

Soha életemben nem kerestem meg bulvárlapot semmilyen sztorival. Most történt először ilyen, és most is csak azért, hogy nyilvánosságra hozzam, hogy mindenki megtudja: az a pénz már nincs ott. Tudja meg a betörő is, hogy oda már nem kell betörnie. Így nem kell már rettegnünk- mondta Dömsödi Gábor.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 01. 15., 08:00
Angeli Gabriella elszólta magát a legutóbbi testületi ülésen, legalábbis az alpolgármester szerint, aki ezért gyorsan a fejére is koppintott, illetve köszönetet mondott neki. A képviselő szerint nyilvános információt tett közzé. A lényeg: a CLLD pályázaton nyertünk egy kazal pénzt egy csomó célra. Később azt is megtudtuk, hogy mennyit. Hogy nagyjából mire, azt már sejtettük.
2018-01-12 10:57:43
Illusztris vendégek tisztelték meg a kalocsai képviselő-testület „karácsonyi” ülését. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke Schmidt Gábor föl is szólalt, ismertetve a szövetségnek a meszesi Duna-parton kalocsai konzorciumi részvétellel zajló projektjük jelentőségét, és üdvözölve a város vízi tömegsport, illetve vízi turisztikai célú fejlesztési elképzeléseit.
2018-01-11 22:06:28
A hagyományok folytatódnak. Az idei tél kalocsai teremfocijának csúcsmérkőzése – akárcsak az egy évvel korábbi Kalocsai Öregfiúk – MTK Szenior találkozó –, ismét igazi csemegét kínál a labdarúgást kedvelőknek. Ezúttal a Paksi FC Old Boys társulata gálázik nálunk egy minden bizonnyal közönségszórakoztató derbin, ahol megidézik majd a régi idők fociját.
2018-01-11 10:12:17
Egy különleges solti disznóvágással indult az év a Fradi öregfiúi és a szurkolóik számára. A programról a csapat, a klub és a foci szeretete mellett, nem hiányozhatott a pálinka, a sült oldalas és a kiváló hangulat sem. A legendák közül - a teljesség igénye nélkül - nem kisebb nevek tették tiszteletüket, mint Bánki József, Dukon Béla, vagy Szeiler József.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 01. 16., 14:03
Szép fehér köntösbe öltözött a város! Bár nem esett túl sok hó, közlekedni azért csak óvatosan és lassan lehetett. Az utak és a járdák egyaránt havas, jeges és csúszós egyveleggel várták a legbátrabbakat Még >>>
2018. 01. 16., 12:13
Színes csodákat varázsol úgy, hogy Ő ezeket csak a lelki szemeivel látja. Heti Napló Sváby Andrással és Lakatos Norbival. Még >>>
2018. 01. 15., 20:08
Úgy tudjuk eredményes volt a ma záruló jelöltállítási folyamat, legalábbis abban az értelemben, hogy érkezett jelölés a címre. A beérkezett jelölések érvényességét ad hoc bizottság ellenőrzi, a cím odaítéléséről a testület minősített többséggel dönt. Még >>>
2018. 01. 15., 14:25
Hamarosan jöhet a 400 forint feletti átlagos benzinár. Három éve nem látott csúcsra drágult ugyanis az olaj a világpiacon, és várhatóan folytatódik a tendencia. Az előrejelzések szerint ez összességében több mint 10 százalékos áremelkedést okozhat Magyarországon, ráadásul heteken belül. Még >>>
2018. 01. 15., 13:59
Hallottátok a Piroska napi népi jóslatot, ami szerint Piroska napján ha fagy, negyven napig el nem hagy? Ma is érezhettük, ahogy megcsúszik az autónk, vagy ahogy működésbe lép az ABS. Csak óvatosan, ne feledjétek, hogy csak munkanapokon és munkaidőben síkosságmentesítenek! Még >>>
2018. 01. 14., 19:22
Vikidál Gyula, a magyar rocklegenda is felfigyelt A Dal 2018 indulói közül a zenekarra, és azt is elárulta, miért pont a Leander Kills "Nem szól harang" című dalának szurkol. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. január 16-i információk szerint, Lengyelország újabb négy (további 4 gépes opcióval) M-346 Master típusú kiképzőgépet rendelt az olasz Leonardo repülőgépgyártó vállalattól.
Az Alma-atai Katonai Körzet Taldikorgánszki helyőrségi katonai bírósága 4 év szabadságvesztésre ítélte azt a kazah pilótát, aki felelős a még 2016 decemberében elvesztett Szu-27-esért.
Folytatódnak a járatfejlesztések a Budapest Airportnál: csak az eddigi előzetes bejelentések alapján, 2018 nyarán egymilliónál is több ülőhelyet kínálnak a légitársaságok a Budapestről induló járatokon, mint a tavalyi év azonos időszakában.
A mintegy 193,8 millió dollár értékű üzlet szerint, a szaúdi forgószárnyasok egyedi konfigurációban készülnek majd.