2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

„Így már nem kell rettegnünk” - Megszólalt a vécétartályban milliókat találó Dömsödi Gábor

2017. 11. 07., 15:28

Csak azért kereste meg a bulvárlapot a vécétartályban talált pénzzel, hogy védje a családját. Egy dolog miatt viszont nagyon szomorú.

Kedd reggel óta a sajtó kérdéseire válaszolt Dömsödi Gábor, amikor telefonon mi is elértük. Pásztó polgármesteréről, a korábbi televíziós műsorvezetőről a Blikken jelent meg a történet, amely szerint talált ötmillió forint készpénzt a saját vécétartályába rejtve. A márciusra visszanyúló történetben, amit mi is megírtunk, szerepel egy betörő, egy hamis aranytömb és egy fél év után újra megjelenő csaló, de

Dömsödi Gábor szerint van a történetben valami nagyon-nagyon szomorú, amiről nem szólnak a hírek.

A furcsa alapsztori

Dömsödi Gábor egykori tévés jelenleg Pásztó polgármestere, de neki és feleségének Budapesten van egy lakása. Ide tört be az a férfi, akitől a szomszédja hamis aranyrudat vásárolt 5 millió forintért. A csaló előbb eladta a hamis aranyrudat Dömsödi Gáborék szomszédjának, majd miután a szomszéd bezárta a lakásába (hogy elmenjen bevizsgáltatni az "arany" eredetiségét), az ötmillió forint készpénzzel a harmadik emeleti erkély felé távozott.


Soha nem vettem még aranyrudat... de még rezet sem, úgyhogy nem tudom" - mondta viccesen Dömsödi Gábor arra a kérdésre, mi alapján fogott gyanút a szomszédja.A csaló átmászott Dömsödiék erkélyére, ahol feltörte az ajtót, bejutott a lakásba, majd elrejtette a készpénzt. A szomszéd a ház elől látta a csalót, amint az egyik erkélyről a másikra mászik, értesítette a hatóságokat, így a rendőrök Dömsödiék lakásában fogták el a férfit.

Az ötmilliót azonban sehol sem találták.

Pedig keresték, nem is keveset. Ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd a gázos és a díjbeszedő illetve Dömsödi Gábor és felesége is, ez a csapat 3 órán keresztül kereste a pénzt. Felfeszítették a sütőt, a kályhát, a rendőrök arra gyanakodtak, hogy a zsák pénzt egy bűntársnak dobta le az erkélyről a férfi. Így az ötmillió papíron eltűnt.

Dömsödi felesége fél évig biztonságban érezte magát a lakásban, nem gyanakodott, hogy veszély leselkedik rá, mert azt hitték, hogy a pénz rég egy tettestársnál van. Egészen addig, míg a csaló szabadult az előzetesből, és újra megkereste a házat. A férfi a közös képviselőnek szólt, hogy kifizetné a kárt, amit az erkélyes mutatványa közben okozott.

Dömsödi azt hitte, hogy őszinte megbánásról van szó, ám amikor a férfi jelezte, hogy személyesen is felmérné a kárt, bekapcsolt benne a vészjelző.

Beugrott, hogy a családom nincs biztonságban... Ha tudtuk volna, hogy a lakásban van elrejtve az ötmillió forint, egy percig nem lettünk volna ott a lakásban nyugodtan. Tudtam, hogy meg kell találnom a pénzt, mert a betörő is be akar jutni- mondta Dömsödi, aki egyből a házba sietett és végül megtalálta a zsák pénzt átázva, megpenészedve a vécétartályban.

Nagyon rég láttam ennyi pénzt egyben, hiszen jelenleg ez az éves fizetésem- mesélte viccesen Dömsödi.

Tévésből polgármester, polgármesterből nyomozó?

Érdekes kérdés, hogy míg fél évvel ezelőtt egy csapat rendőrrel és a szomszéddal közösen három óra alatt nem sikerült megtalálni a pénzt, addig Dömsödi Gábornak hogyan sikerült 10 perc alatt egyedül megtalálnia. Dömsödi, miután bizonyossá vált, hogy a pénz a lakásban van, egyszerűen megpróbált a betörő fejével gondolkodni.

Logikusan átgondoltam, hogy ha bejövök az erkélyről egy zacskóval a kezemben, azt hova tudnám elrejteni. A betöréskor találtunk egy kést, ami nem volt a helyén, átgondoltam, hogy mihez kellhetett. Azzal feszítette fel a vécétartályt. Azt most szétszereltem és ott volt a pénz - mondta Dömsödi.

Az CSI helyszínelőkbe illő 10 perces villámnyomozás arra engedett következtetni, hogy Dömsödiből jó rendőr is lenne. Gondolkodott-e az újabb pályaváltáson- kérdeztem.

Valószínűleg tényleg jó nyomozó lennék. Gondolkodom én mindenfélén, de sajnos már túlkoros vagyok rendőrnek - felelte viccesen Dömsödi, aki természetesen rögtön szólt a rendőröknek, hogy megvan a pénz, és visszaadná a tulajdonosának.

Az átázott, penészes pénzt végül kiszárították és átadták a rendőrségnek. A szomszéd tőlük fogja megkapni.

A szomorú tanulság

Dömsödi Gábor egyébként haragszik a szomszédjára, akivel a márciusi eset óta sem beszéltek. Akkor ugyanis a szomszéd azt mondta neki, hogy "ha mégis megtalálná a pénzt, megkapja a felét" - ez pedig arra engedte következtetni a polgármestert, hogy a szomszéd arra számít, Dömsödi ellopja tőle az ötmillió forintot.

Nagyon megsértett még a feltételezéssel is, hogy egy forintot is elteszek másnak a pénzéből - mondta, és elmesélte azt is, hogy ez az egész eset szimbolikus, és rávilágít egy nagyon szomorú dologra.

Azt megjegyezném, hogy Magyarországon az nem hír, hogy valaki 300 millió forintot talál egy kisváros költségvetésében - ennyit találtam én évről évre -, de ha talál a budiban ötmilliót, az rögtön szenzáció... - kezdte.

De erről nem a nép tehet, ezt kellene megérteniük a politikusoknak is. Ha a vécétartályban megtalálnak ötmillió ellopott forintot, az kézzelfogható, de ötmilliárd egy offshore-számlán nem felfogható, mert nem tudjuk mennyi az az ötmilliárd, és nem tudjuk, mi az az offshore. Ez a vécétartály tulajdonképpen egy lenyomat, nagyon mély szociológiai tanulsággal szolgál."

Ez számomra a szomorú: egy ember csak akkor tudja bebizonyítani, hogy becsületes, ha visszaadja a vécétartályban talált ötmilliót, egy élet munkája kevés hozzá."


Életében először hívott bulvárlapot, nem véletlenül

A férfit, aki átverte a szomszédját, majd újra a pénzért jelentkezett, Dömsödi még csak nem is látta soha, és arról sem tud, hogy folyik-e még ellene nyomozás. Az biztos, hogy most szabadlábon van, ezt a rendőröktől hallotta, akik úgy sejtették, most szabadult az előzetesből.

Dömsödi éppen ezért kereste meg életében először a Blikket.

Soha életemben nem kerestem meg bulvárlapot semmilyen sztorival. Most történt először ilyen, és most is csak azért, hogy nyilvánosságra hozzam, hogy mindenki megtudja: az a pénz már nincs ott. Tudja meg a betörő is, hogy oda már nem kell betörnie. Így nem kell már rettegnünk- mondta Dömsödi Gábor.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 11. 15., 21:36
A reformáció 500 éves évfordulójának ünnepségei szolgáltattak apropót a mezőbergenyei Kálvin-szobor felállításához. A fölavatott szobor a kalocsai Farkas Tibort alkotása. Nemrégiben a fővárosban is kiállítása volt Farkas Tibor szobrászművésznek, méghozzá az egész eddigi életművét felölelő válogatással. Mindezek kapcsán készült vele interjú.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 11. 17., 16:21
Eltűntek a „Művház” szobrai! Ismeretlenek vitték el őket tegnap. Még >>>
2017. 11. 17., 10:04
Kalocsán is van varázsa az Amerikából indul Black Fridaynek. A Hufbau-Akker műszaki szaküzlet előtt már reggel hatkor a fél 9-es nyitásra vártak a vásárlók. Még >>>
2017. 11. 16., 17:46
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kalocsai Mikulásfutás és bringázás esemény a Futóbarátok által. Még >>>
2017. 11. 15., 19:40
Szent Asztrik érsek liturgikus ünnepén, november 12-én délelőtt tíz órakor tartották a főszékesegyházban azt az istentiszteletet, amire az államfő is ellátogatott. Még >>>
2017. 11. 14., 22:11
Dani úton volt a forradalom 61. – és a köztársaság kikiáltásának 28. évfordulóján. A hosszú vonatozás alkalmat adott neki egy mély és őszinte elmélkedésre, s arra, hogy visszatekintsen a forradalomra, az azóta eltelt időre, benne saját életére, és a mienkre is. Nagyon mai tükörből… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Joco
 2017-10-24 12:36:15
 1 Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és ...

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 kisbéta
 2017-10-29 12:55:23
 6 Nem normális, a hidat nem 5 perc alatt lehet felépíteni, nem győzi meg néhány kapavágás....., ostoba liba

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.
Az amerikai Draken International vállalat a napokban 22 darab spanyol, már hadrendből kivont Mirage F1M-et vásárolt. A most beszerzett repülőgépek tovább növelik a vállalat amúgy sem kevés példányszámú, közel 100 gépes flottáját.
Az Airbus Defence and Space (DS) a C295 szállító repülőgép speciálisan átalakított és felfegyverzett változatát mutatta be a nagyközönségnek, amelyet kifejezetten felderítő-hírszerző-előrejelző szerepkörre szánnak - erre utal az ISR (intelligence surveillance and reconnaissance) rövidítés a nevében.
Alig nyolc hónappal az építési munkák megkezdése után máris elérte a legfelső szintet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, 2B oldali utasmóló (Pier B) fejlesztése.