2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Adománygyűjtés és összefogás a fajszi család javára a Szívből Kalocsáért Egyesület jóvoltából

Adománygyűjtés és összefogás a fajszi család javára a Szívből Kalocsáért Egyesület jóvoltából
2020. 01. 08., 08:16

A kezdeményezést a Szívből Kalocsáért Egyesület indította másnap, amikor megtudták, hogy a szerencsétlen fajszi családnak leégett a háza és szinte mindenük odaveszett

A kezdeményezést a Szívből Kalocsáért Egyesület indította másnap, amikor megtudták, hogy a szerencsétlen fajszi családnak leégett a háza és szinte mindenük odaveszett.

A kezdeményezésnél Kopasz Robert fuvarozóval, szállítmányozóval is összefogtak, hogy Kalocsáról és környező falukból az adományok eljussanak Fajszra.


Az RTL Klubtól szintén megkereste őket egy szerkesztő-riporter, mert a kereskedelmi televízió szintén segíteni szeretne a család részére. A riport egy része a tegnapi híradóban már látható volt.

Fontosnak tartottuk, hogy az adománygyűjtés összeszedett és célzott legyen. Tehát kellett a lista, mire is van szükség és fontos nagyon a tájékoztatás, hogy mi az, amire már érkezett felajánlás. Pl, hogy ne 5 nappali szekrénysor legyen és mondjuk iskolatáska meg egy sem. Folyamatos kapcsolattartást és egyeztetést igényelt a feladat, de precízen, összeszedetten és gördülékenyen sikerült megoldaniuk mindent.


Nagyon sok jó ember él környezetünkben! Rengeteg felajánlás érkezett, szinte egy nap alatt az összes lehetséges dolog összegyűlt, amit a család részére gyűjtöttünk!- írja Simigh Dóra a Szívből Kalocsáért Egyesület által portálunkhoz megküldött közleményében.

A következő felajánlások érkeztek:

- gyerek, női és férfiruhák cipők, ágyneműk, törölközők

- franciaágy, sarokülő garnitúra, fotelek, szőnyegek

- szekrénysor, akasztós szekrények, fogas, lámpák, állólámpa

- íróasztal, iskolatáskák

- tartós élelmiszercsomag

- színes TV, konnektorok, villanykapcsolók, villanyszerelési munkálatok

- ajtók , ablakok behelyezésére munkaerő, bontott ablakok

- fürdőszobai szekrény, mosdó, kád, vasaló + állvány


Az adományokat hétfőn szedték össze, másnap Kopasz Róberttel reggel már szállították is teherautóval és személyautóval Fajszra.


Nagyon köszönjük mindenkinek a család és az egyesület nevében is, hogy ennyien a jó ügy mellé álltak és ilyen hamar sikerült sok-sok dolgot a család részére összegyűjteni, hogy a nagy veszteség és fájdalom közepette érezzék az emberi jóságot és pozitív dolgokban is lehessem részük.- tette hozzá Simigh Dóra.

A következő napok lépései, hogy meg nézzék mi az, amire még szükség lehet és majd az emberi munkaerő szüksége biztosan fog kelleni, illetve a most már az anyagi segítség is fontos lesz.

Hisz az építési munkálatokhoz muszáj pénzt is előteremteni a családnak, ahol egyelőre csak az anyuka dolgozik.

Portálunknak azt ígérték, hamarosan jelentkeznek a további fejleményekkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei