2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Influenzajárvány van, de nem zárják be a fajszi iskolát – 86 gyerekből 32, 11 tanárból hat beteg

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 14., 15:06

Felmerült a lehetősége, de végül influenza járvány miatt nem zárják be a fajszi általános iskolát, ahol a járványszerű megbetegedések következtében az elmúlt hét óta folyamatosan, napról napra nőtt a betegség miatt távol maradó gyermekek száma. Az influenza a tanárokat sem kíméli. Tizenegy tanárból 6 dőlt ágynak, így az egészségesek aránya a tantestület tagjai körében rosszabb, mint a gyermekek esetében.

A Bajai Tankerülethez tartozó Fajszi Általános Iskola azon ritka intézmények egyike, ahol a településen élő gyermekek száma megengedi, hogy az alsó és felső tagozatba járó gyerekek egy településen fejezzék be a nyolc osztályt.

Az 1700 lakosú Fajszon nem csak az iskolás, de az óvodások körében is megszaporodott a megbetegedettek száma, de az óvoda pedagógiai programja rugalmas, ott a hiányzást könnyebb bepótolni, mint az iskolában. A járvány a középiskolás korúakat, a fiatal felnőtteket, felnőtteket és a nyugdíjasokat sem kíméli, de jellemzően az általános iskolára koncentrálódik – tudtuk meg hivatalos forrásból.

Mint kiderült, egyik

opcióként felmerült az iskola működésének átmeneti szüneteltetése, de végül az a döntés született, hogy a meglévő osztályokat összevonják,

a még hadrendbe állítható pedagógusokkal folytatják a tanítást. A helyzetet némiképp nehezíti, hogy a tanulók félévzárás előtt állnak.

Információnk szerint ha szövődmény nem lép fel, a betegségből való felépülés legfeljebb két hetet vesz igénybe, így az egy héttel ezelőtt betegség miatt hiányzók lassan vissza térnek az iskolába. Az intézmény működése bő két hét elteltével térhet vissza a megszokott kerékvágásba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés