2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szeretett kutyájával a Dunából emelték ki a fajszi V. Ferencet – Egyelőre nincs magyarázat a tragikus végkifejletű esetre

Szeretett kutyájával a Dunából emelték ki a fajszi V. Ferencet – Egyelőre nincs magyarázat a tragikus végkifejletű esetre
Zsiga Ferenc  |  2023. 04. 03., 11:30

A rokonok, Fajsz lakossága értetlenül áll a községben élő V. Ferenc halála előtt, akit barátai, ismerősei először eltűnés miatt kerestek, a közösségi médiát is igénybe vették a férfi hollétének megállapítása érdekében, mígnem megérkezett a Vízirendészeti Rendőrkapitányság szomorú értesítése: a Duna Fajsz-Dusnok közötti szakaszán, a folyómederben a tulajdonát képező szürke Opel Corsa személygépkocsiban találtak rá holtan, kedvenc németjuhász kutyájával együtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint idegenkezűségre utaló körülményt nem találtak.
A községben járva megtudtuk: a hatvanas éveiben járó, szobafestő-mázoló szakmunkásként huzamosabb ideig külföldön élő és dolgozó férfi a fajszi szülői házban lakott németjuhász kutyájával együtt, a házi kedvenc mindenhová elkísérte. A férfi szűkebb baráti társasággal rendelkezett a faluban, ők március 25-én látták utoljára, de ekkor semmilyen olyan körülmény nem merült fel bennünk, hogy a férfi esetleg öngyilkosságot kísérelne meg.

Ebből kiindulva az a feltételezés tartja magát a községben, hogy a férfi rosszul lehetett vezetés közben, a védgáton, vagy az ártéren haladva ezért hajthatott a Dunába. A barátok szerint Ferenc és kutyája úgy össze voltak nőve, kizárt, hogy még egy esetleges öngyilkosság esetén is az állatot a halálba magával vigye.

A közösségi médiát böngészve magunk is találkoztunk több, a férfi holléte után kutató, segítséget kérő bejegyzéssel.

Az autójával (szürke Opel Corsa) és a kutyájával (németjuhász) együtt tűnt el. Körülbelül 175 centi magas, 100 kiló körüli, szeme kék, haja tüsire vágva – írták a posztban az ismerősök, akik közül végül az egyikük azonosította a férfit.

Ismereteink szerint a férfi a közösségi médiában önálló profillal nem rendelkezett.

A községben erősen tartja magát az a vélemény, hogy V. Ferencnek semmilyen olyan oka nem lehetett, ami egy esetleges öngyilkossághoz vezethetett volna. A nyugdíjas korú férfi különösebb megrázkódtatások, traumák nélkül élte az életét, a vele szorosabb kapcsolatban állók szerint olyan betegségben sem szenvedett, ami az életét akár rövid, akár hosszabb távon fenyegette volna.

Reméljük, hogy már békére leltél ott, ahol vagy. Nagyon fogsz hiányozni."– búcsúzott tőle az egyik barátja a tragédia ismertté válásának napján.A rendőrség tájékoztatása szerint kizárt az idegenkezűség, az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. Információnk szerint egyelőre nem találják azt a part-, vagy védgátszakaszt, ahol a férfi a vízbe hajtott volna. Sajnos a Duna akkori és jelenlegi vízállása sem segíti a tragédiához vezető körülmények alaposabb megismerését.

Címlapképünk illusztráció! Fotó: Ringier-archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK