2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Garabó fesztivál a sétálóutcában

Helyszín:
Dátum: 2015. június 26., péntek 09:00
Garabó fesztivál a sétálóutcában

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés soron következő rendes ülésének Kalocsa város ad otthont június 26-án, pénteken. A közgyűlés napjához kötődően a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ezúttal Kalocsára hozza el a Garabó fesztivált, számos térségi szereplővel együttműködve gasztronómiai, kulturális, turisztikai eseményt kínálva az érdeklődőknek. Ezen a napon kerül sor a legjobb megyebor díjak átadására, és a borok bemutatkozására is.

Kalocsán a nagysikerű Garabó fesztivál

A sétálóutcában már délelőtt 9 órától kezdődnek az események és egészen 18 óráig kínálnak elfoglaltságot a részt vevőknek. A megyeszékhelyen több alkalommal is sikeresen szereplő Garabó fesztivál három pillére, azaz a helyi termék, a megyei érték és a térségi turisztika áll majd a programok középpontjában.
A régi idők vásári hangulatát idézik a kézműves mesterek, a hagyományőrzők, a kistermelői élelmiszerek, a tájjellegű ételek, az ízes kóstolók, a népi játékok, a gyermek- és a kulturális programok, a Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása, valamint a helyi TDM szervezésében a térség turisztikai kínálatának bemutatása.

Kihirdetik Bács-Kiskun 2015. évi legjobb borait

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az elmúlt 10 esztendőben minden évben meghirdette a Megye Bora versenyt ezzel is támogatva az alföldi borok népszerűsítését. A versenyen a térség két borvidékének, a Kunsági és a Hajós-Bajai borvidékek hivatalos versenyén aranyérmet szerzett borai mérettetnek meg. A szakmai zsűri fehér, rozé, vörös és desszert kategóriában értékelte azokat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a közgyűlést követően, 12 órakor a sétálóutcában kerül sor, így déltől gyakorlatilag bekapcsolódnak a kitüntetett borok, valamint a termelőik és pincészeteik a vásárba.  A Megyei Garabón ugyanis meg lehet majd kóstolni a 2015. évi legjobb minősítést szerzett borokat. A standnál a pincészetek és a borász szakma képviselőivel is találkozhatnak a látogatók.

Irány túrázni!

Nem csak a borokról, hanem tematikus – kerékpár, zarándok, lovas – túrákról is tájékozódhatnak majd a sétálóutcában az érdeklődők. Kalocsa térségét ugyanis több túraútvonal is érinti, úgy, mint az Eurovelo6, a Magyar Zarándokút, és a Borok Útja lovasútvonal.

A TDM szervezésében mindhárom tematikus útvonalat ki lehet próbálni. A turisták a  Kalocsa - Szakmár - Szelidi-tó - Dunapataj - Ordas - Géderlak - Dunaszentbenedek - Uszód - Kalocsa (Találkozó hely: Foktői út 34., Judit vendéglő parkolója - Vörösmarty utca - Ecetgyár utca - Esze Tamás utca - Szent István király út ) útvonalon érkeznek a Megyei Garabó fesztivál helyszínére. A csoport várható beérkezés a sétálóutcába: 17.00 óra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés