2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

XI. Orosz Népművészeti Fesztivál és Verseny lesz szombaton –Kalocsa első vidéki városként ad helyet a rendezvénynek

XI. Orosz Népművészeti Fesztivál és Verseny lesz szombaton –Kalocsa első vidéki városként ad helyet a rendezvénynek
Helyszín: Színház, Kalocsa, Szent István király út 38.
Dátum: 2019. november 09., szombat 11:00
XI. Orosz Népművészeti Fesztivál és Verseny lesz szombaton –Kalocsa első vidéki városként ad helyet a rendezvénynek

Az Orosz Honfitársak Koordinációs Tanácsa, a Budapesti Orosz Kulturális Központ és a Kalocsai Orosz Információs és Kulturális Központ közös szervezésében kerül megrendezésre az immár tizenegyedik Orosz Népművészeti Fesztivál és Verseny. A fesztivált a Nemzeti Egység Napjának (День народного единства, november 4.) tiszteletére rendezik meg évente. Annak tíz év után első ízben ad otthont vidéki város, a fesztivált eddig minden alkalommal Budapesten rendezték meg.

A NOVEMBER 9-ÉN 11 ÓRAI KEZDETTEL A KALOCSAI SZÍNHÁZBAN MEGTARTANDÓ RENDEZVÉNY SZÍNES KULTURÁLIS PROGRAMMAL VÁRJA A RÉSZTVEVŐKET ÉS AZ ÉRDEKLŐDŐKET.

A fesztivál keretében kreatív csoportok és egyéni előadók mutatkoznak be. A versenyen Magyarország egész területéről érkező több mint száz különböző nemzetiségű és korosztályú résztvevő méri össze énekes, hangszeres, táncos és egyéb tudását, ezzel is népszerűsítve hazánkban az orosz kultúrát.

A belépés díjtalan!

A SZERVEZŐK MINDEN RÉSZTVEVŐT SVÉDASZTALOS ÁLLÓFOGADÁSRA LÁTNAK VENDÉGÜL DÉLUTÁN KÉT ÓRÁTÓL.

A rendezvény kiemelt szponzorai és támogatói:
Kántor Szervező Kft., Bujdosó Ügyvédi Iroda, Tamási Város Önkormányzata, Topa és Társa Építési Kft., Kalocsai Fűszerpaprika Zrt., Balaton könyvesbolt Kalocsa, Fazekas Alkotóház Kalocsa, Orange Kft. Szekszárd, ANDA Present Kft., Sberbank Magyarország Zrt.


Az oroszajkú résztvevők és érdeklődők kedvéért a főbb információkat az alábbiakban anyanyelvükön is közreadjuk:
(A Kalocsai Orosz Információs és Kulturlis Központ vezetője, Nesterovich Olga / Ольга Нестерович / Facebook oldala nyomán!)

Фестиваль народного творчества
9 ноября в г. Калоча состоится ежегодный Фестиваль народного творчества, приуроченный ко Дню народного единства. В мероприятии, организуемым Координационным советом российских соотечественников и РЦНК в Будапеште, выступят творческие коллективы и отдельные исполнители из разных уголков Венгрии. Более 100 участников разных национальностей и возрастных категорий покажут свои способности в вокальной, инструментальной, танцевальной и других номинациях.
Вход свободныйA kép illusztráció!
Fotó forrása: Pixabay.com

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés